Tallinnan Uudet Raitiovaunut

Tallinnan Raitiovaunut

17 Kommenttia / 01/10/2017

Raitiovaunut tarjoavat näppärän tavan kulkea ympäri Tallinnan keskusta-aluetta. Linjoja on neljä kappaletta, joista numero 1 kulkee Koplin ja Kadriorgin, numero 2 Koplin ja Suur-Paalan, numero 3 Tondin ja Kadriorgin, ja numero 4 Tondin ja Tallinnan Lentokentän välillä. Jos olette tulossa D-terminaaliin, niin lähin pysäkki on Hobujaaman pysäkki Viru Keskuksen vieressä. A-terminaalin suunnalta tullessa lähin pysäkki on joko Kanuti, kun taas Linnahallin terminaalilta katsottuna lähimmäksi osuu Linnahall niminen pysäkki.
Tallinnan vanhat ratikat ovat usein tupaten täynnä ihmisiä, joten kannattaa siis valmistautua siihen, että istumapaikkoja ei välttämättä löydy. Vuonna 2015 käyttöön otetut modernit raitiovaunut sen sijaan ovat huomattavasti väljempiä ja niissä saattaa hyvällä tuurilla päästä istumaankin. 🙂 Tarkemmat pysäkkitiedot sekä aikataulut löytyvät täältä.  Lisätietoa Tallinnan julkisen liikenteen lippujärjestelmästä löydätte aihetta käsittelevästä tekstistämme.
Kaikkien tekstissä mainittujen pysäkkien sijainnit Tallinnan kartalla:

17 Kommenttia

 1. Moikka.
  Saako D-terminaalista ostettua matkakortti? Meitä on neljä henkilöä (2aikuista ja 8v sekä 6v lapsi), aikomuksena hankkia 3vrk matkakortit. Tarvitsemmeko siis neljä korttia vai voiko samalle kortille ladata kaikkien matkat?

  suski.maenpaa@gmail.com'
 2. Miten pääsee raitiovaunulla viru-keskuksesta f-hoone ravintolaan?

  hellurei1@hotmail.com'
  • Moikka,

   tällä hetkellä raitiovaunulla ei pääse mitenkään, sillä Koplin suuntaan menevät raiteet ovat remontissa.

 3. hei
  pääseekö laiva-satamasta raitiovaunulla teletornin lähelle tai jopa ihan viereen..? ja kuinka kauan se kestää mennä raitiovaunulle sekä kuinka paljon se maksaa?
  -k

  kimmo.huhtanen@note.eu'
  • Moikka,

   Tallinnan Teletornille ei pääse raitiovaunulla, sillä lähin pysäkki on noin 8 kilometrin päässä Kadriorgin puistossa.

 4. No kysymys on esitetty jo 2 kertaa Vastaa

  ritvawesterlund32@gmail.com'
  • Terve Ritva,

   emme päivystä koneella 24/7, joten välillä vastauksen saaminen saattaa hieman kestää. Pyrimme kuitenkin vastaamaan kaikkien kysymyksiin mahdollisimman pian ja alle 5 tunnin väli kysymyksen ja vastauksen välillä on mielestämme melko lyhyt. Kaikki Tallinnan raitiovaunulinjat ovat jälleen käytössä, joten myös kakkosen ja nelosen ratikka kulkevat.

 5. Ühiskaartiin voi myös ladata arvoa. Kortilta ei kulu päivässä kuitenkaan enempää kuin kahden matkan verran, eli ihan sama kuin ostaisi 24h lipun – kätevämpää vain, kun on kortissa jemmassa arvoa seuraavillekin reissuille. Kortti ja lataukset tutusti R-kioskeista Huom. ei kaikista pienimmistä, itse lataan Viru-keskuksen Ärrältä (Tallink-hotellin pääty).

  aamunlilja@hotmail.vom'
 6. Miten kertalippu ostetaan ja paljonko se maksaa?

  noreply@blogger.com'
  • Tallinnassa voi edelleen ostaa raitiovaunuista kertalippuja ja niiden hinta on 1,6€/lippu. Tallinnassa on muuten nykyään käytössä Ühiskaart, joita voi ostaa muun muassa R-Kioskeista ja Maximan kaupoista hintaan 2€. Siihen voi sitten ostaa päivälippuja, jotka maksavat 3€/1 päivä, 5€/3 päivää, 6€/5 päivää jne.

   noreply@blogger.com'
  • Ja Ühiskaartilla kertalipun hinta on 1.10€

   noreply@blogger.com'
 7. Mikäli on pitempään Tallinnassa kannattaa hankkia 24 tunnin kortti tai 72 tunnin kortti. Hinta 72 tunnin kortille 7.35 euroa ja 24 tunnin alle 5 euroa, tarkkaa hintaa en muista. Näitäkin saa R kioskilta. Lippu leimataan ensimmäisellä kerralla noustessa kulkuvälineeseen, joten voimassaolo alkaa vasta kun oikeasti matkustaa ekan kerran.

  noreply@blogger.com'
 8. Linjakartta löytyy AIKATAULUT linkistä. 🙂

  noreply@blogger.com'
 9. linja kartta olis ollut hyvä jos olis ollut näkyvillä

  noreply@blogger.com'

Kommenttisi

Sähköpostiosoite (ei julkaista)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.