Tallinnan Ravintola Leib Resto & Aed 615

Ravintola Leib Resto ja Aed

3 Kommenttia / 04/10/2016

Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitseva Ravintola Leib Resto & Aed nousi Ravintolalistamme kärkitilalle huhtikuussa 2014, joten se on viihtynyt piikkipaikalla jo yli kaksi ja puoli vuotta. Tänä vuonna tuolla on tullut käytyä jo niin monta kertaa, että niistä vierailuista syntyisi vaikka useampikin teksti. Vuoden ensimmäinen vierailu osui helmikuulle ja sen jälkeen Leibissä on tullutkin käytyä tasaiseen tahtiin. Kerta toisensa jälkeen sitä jaksaa hämmästyä siitä miten tämä paikka onnistuu säilyttämään tasonsa vuodesta toiseen ja aina keksimään jotain uutta.

Keväällä 2016 Leib Resto & Aedin pääsali remontoitiin kokonaan, mutta paikassa onnistuttiin hyvin säilyttämään sama rento ja viihtyisä fiilis kuin aina ennenkin. Ravintolasta saa edelleen Tallinnan parasta ja asiantuntevinta palvelua (tähän mielipiteeseen on muuten matkan varrella yhtynyt yllättävän monen muunkin ravintolan henkilökunta 😀 ) sekä erinomaista ruokaa. Leibin ruokafilosofia ei viimeisen parin vuoden aikana ole kamalasti muuttunu mihinkään (ja toisaalta miksi pitäisikään), joten paikka panostaa edelleen vahvasti lähiruokaan ja virolaisiin raaka-aineisiin. Ruoka on aina maittavaa ja joka kerta löytyy jotain uusia mielenkiintoisia makuja. Tämän vuoden kovimmat hitit ovat ehdottomasti olleet loppukesällä Leibissä syömämme kanttarelliannos (vasen kuva alla), joka oli varmasti paras sieniruoka mitä olemme koskaan saaneet, sekä siianmädistä, marinoiduista perunoista ja savustetusta siianmädistä koostunut alkuruoka (oikea kuva).

Jos joku tässä kohtaa miettii, että onko tämä maksettu mainos, niin vastauksemme on EI, sillä ne eivät kuulu tapoihimme. Yritämme tässä hieman hillitä superlatiivien käyttöä, mutta meidän oman kokemuksemme mukaan Leib Resto & Aed on edelleen Tallinnan paras ravintola. Viihtyisän ympäristön, herkullisen ruoan ja asiantuntevan palvelun lisäksi paikasta löytyy erinomainen viini- sekä olutvalikoima. Tämä selittyy pitkälti jo sillä, että toinen ravintolan omistajista on Kristjan Peäske, joka on Viron tunnetuin sommelier ja hän on myös useampaan otteeseen voittanut Baltian maiden parhaan sommelierin palkinnon. Suosittelemmekin kokeilemaan ruokalistasta löytyviä ”Beer and Food”-pareja, sillä ainakin meidän kokemuksemme mukaan ne toimivat aikamoisen hyvin. 😉

Leib Resto & Aed ei ole Tallinnan edullisin ravintola, mutta laadusta joutuu yleensä maksamaan ja niin myös tässä tapauksessa.  Alkupalat ravintolassa maksavat 8-12€, keitot 7€, pääruoat 13-22€ ja jälkiruoat 6-10€. Jälkiruoan kanssa kannattaa muuten kokeilla kotitekoisia snapseja, jotka valmistetaan Umami Restossa, joka on Leibin omistajien Mustamäellä sijaitseva ravintola. Lisätietoa siitä löydätte aihetta käsittelevästä tekstistämme. Leib on avoinna arkisin lounasaikaan kello 12.00-15.00 ja illallisaikaan klo. 18.00-23.00 sekä lauantaisin klo. 12.00-23.00. Pöytävarauksen tekeminen on aina suositeltavaa, sillä varsinkaan illallisaikaan vapaita pöytiä ei yleensä ole. Lisätietoa ravintolasta ja menusta löydätte Leibin nettisivuilta. Pöytävarauksen ravintolaan voitte tehdä tästä:

Varaa pöytä

Lisää kuvia:
Ravintola Leib Resto ja Aedin sijainti Tallinnan kartalla:

3 Kommenttia

 1. Elämäni paras syömäni pihvi,tunelma 10+

  kari.kankare@elisanet.fi'
 2. Olen ehdottomasti samaa mieltä. Olimme viime kesänä kolme kertaa ja aiomme mennä myös tänä kesänä. Ihana paikka, varsinkin puutarha ja terassi. Hyvää ruokaa ja hyvät viinit sekä ystävällinen palvelu. Suosittelen.
  Toinen todella positiivinen ravintola, jossa kävimme huhtikuussa(2014) on Luskikas, Aia 7. Hinta-laatusuhde on tosi hyvä. Hyviä viinejä edullisesti. Suositten kokeilemaan.

  noreply@blogger.com'
  • Moikka,

   Tähän kommenttiin oli epähuomiossa jäänyt vastaamatta. Olemme ensi viikolla menossa Ravintola Lusikakseen syömään ja on mukava kuulla, että teillä on sieltä positiivisia kokemuksia. 🙂

Kommenttisi

Sähköpostiosoite (ei julkaista)