Kuressaaren Linna Saarenmaalla (2)

Kuressaaren Linna

0 Kommenttia / 02/09/2015

Saarenmaan pääkaupunki Kuressaaressa sijaitsevan linnoituksen juuret ulottuvat aina 1300-luvun loppupuolelle saakka, jolloin saksalainen ritarikunta alkoi rakennuttamaan sitä Ösel-Wieckin piispalle. Aikojen saatossa linna on ollut myös tanskalaisten sekä venäläisten hallussa, mutta 1800-luvulla se alkoi menettämään strategista merkitystään ja tuon vuosisadan aikana Kuressaaren linnoituksen tiloissa toimi myös köyhäintalo. 1900-luvulla linnaa restauroitiin kahteen otteeseen ja nykyään Saarenmaan Museo pitää majaansa rakennuksessa. Jos saaren historia kiinnostaa, niin tuolla kannattaa vierailla, sillä linnan kerroksiin on koottu monipuolinen näyttely, jossa käydään läpi Saarenmaan historiaa ja erityisesti sen osaa Toisen maailmansodan pyörteissä ja tämän jälkeen osana Neuvosto-Viroa.

Kuressaaren Linna Saarenmaalla (7)

Virossa on kiinnostavampia ja paremmin toteutettuja museoita kuin tämä, mutta toisaalta linnasta löytyy paljon kiinnostavaa infoa ja kun tämän jälkeen kiertelee ympäri saarta, niin asioita osaa katsoa hieman uudesta näkövinkkelistä. Kuressaaren linnan yksittäisistä asioista kiinnostavimmat ovat varmasti portaisiin maalatut tragikoomiset  neuvostoaikaiset sanonnat, kuten esimerkiksi: ”sosialismi – kaikista pisin tie kapitalismiin”.
Kuressaaren Linna Saarenmaalla (8)

Rakennuksen sisätilojen ylimmässä kerroksessa sijaitsee myös kahvila, mutta siitä ei kyllä kamalasti jälkipolville ole kerrottavaa. Sen sijaan linnan muurilla kannattaa käydä kävelemässä, sillä tuolta näkee Kuressaareen satama- ja keskusta-alueet hieman toisenlaisesta perspektiivistä. Saarenmaan Museo on kesäaikaan avoinna (01.05-31.08) joka päivä kello 10.00-19.00 (lippukassa suljetaan klo. 18) ja talviaikaan keskiviikosta sunnuntaihin klo. 11.00-18.00. Liput museoon maksavat aikuisilta 5€, lapsilta 2.50€ ja perhelippu kustantaa kahdelta aikuiselta 10€ + 1€ per lapsi. Lisätietoa voitte katsoa museon suomenkielisiltä nettisivuilta.

Lisää kuvia:
Kuressaaren linnan sijainnin löydätte alla olevasta Saarenmaan kartasta.

Kommenttisi

Sähköpostiosoite (ei julkaista)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.