Tallinnan Cafe Koloniaal 4629

Kahvila-Leipomo Koloniaal

0 Kommenttia / 08/01/2017

Loppuvuodesta 2016 Tallinnan Kalamajan Tööstuse-kadun kulmaan avattiin uusi kahvila-leipomo nimeltään Koloniaal. Kävimme tutustumassa paikkaan sunnuntaibrunssin merkeissä ja voi herran jestas miten viehättäväksi paikaksi tämä osoittautui! Heti ovesta sisään saavuttaessa tulee semmoinen fiilis, että on tullut jonkun maalla sijaitsevan kyläkaupan tunnelmalliseen puotiin, sillä vastassa odottaa muun muassa puinen tiski lasivitriineineen, leivoksineen, leipineen ja erilaisine purnukoineen sekä pieni kylmäkaappi. Kun matkaa jatkaa kahvilan puolelle, niin kyläkaupan tunnelmasta päästään viihtyisän olohuoneen fiiliksiin, jonka sisustukseen onkin otettu mallia 1920-luvun tyylistä. Koloniaalissa tulee väkisinkin semmoinen olo, että tänne on tervetullut! Tästä pitävät viihtyisien tilojen lisäksi huolen paikan ystävällinen henkilökunta, joka vaikuttaa aidosti siltä että he nauttivat tämän paikan pyörittämisestä. Mikä onkaan hienompaa kuin seurata ihmisiä työssään, jota he tekevät aidosti sydämestään. Ai niin, myös lemmikkieläimet ovat tervetulleita tähän kahvilaan. 🙂

Koloniaalin brunssilista ei ole kovin pitkä, sillä siitä löytyy kolme eri vaihtoehtoa (liha, kala ja kasvis), mutta toisaalta maut olivat sen verran hyvin kohdallaan että tänne tulee varmasti suunnattua viikonloppuaamuisin myös uudemman kerran. Yhden annoksen hinta liikkuu 5-7 euron välillä ja jos vielä haluaa herkutella jälkkärin merkeissä, niin esimerkiksi letut irtoavat 2.5 eurolla ja omenastruudeli 3.5 eurolla. Brunssia  tarjotaan siis lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10.00 alkaen.

Koloniaal on avoinna myös arkisin (klo. 07.30–22.00) ja tuolloin listalta löytyy muun muassa burittoja, lettuja, keittoa sekä bataattiranskalaisia. Lisäksi paikassa toimii Paljas Pagar nimellä kulkeva leipomo, jonka tekemät tummat leivät (”Kalamaja Klassikaline Vürtsleib” ja ”Kadakaleibb Dzinn”) kannattaa ehdottomasti kokeilla. Uunituoretta pienessä leipomossa tehtyä leipää on melko vaikea ohittaa! Lisäksi valikoimasta löytyy muun muassa porkkana- ja omenapiirakkaa. Lisätietoa voitte katsoa Paljas Pagarin Facebook sivuilta. Myös Koloniaalilta löytyy omat FB sivut.

Koloniaalin sijainti Tallinnan kartalla:

Kommenttisi

Sähköpostiosoite (ei julkaista)