Tallinnan Lentosataman Museo (5)

Lentosatama (Viron Merimuseo)

0 Kommenttia / 01/08/2016

Tallinnan Lentosatama on Viron Merimuseon moderni, upea näyttelyhalli, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Tallinnan keskustasta, Patarein Vankilan välittömässä läheisyydessä. Museo on rakennettu vanhoihin vesitasoille tarkoitettuihin halleihin ja sisältä löytyy vaikka mitä jännää. Valaistuksella ja äänillä museoon on luotu upea tunnelma ja ainakin itse pidän sitä Tallinnan ja ehkä jopa koko Viron upeimpana museona. Museo mainostaa nettisivuillaan ”Tervetuloa Pohjois-Euroopan jännittävimpään merimuseoon!”, eli ehkä kyseessä sitten on koko Pohjois-Euroopan jännittävin museo. 🙂
Tallinnan Lentosataman Museo (7)
Sisältä löytyy vanhoja merimiinoja, tykkejä, ilmatorjuntatykkejä, moottoriveneitä, purjeveneitä sekä virolainen sukellusvene Lembit. Sukellusveneeseen pääsee myös käymään sisälle ja vierailu sisätiloissa antaa kohtuullisen hyvän kuvan siitä, että millaista miehistön elämä on aikoinaan ollut. Näyttelytilat ovat täynnä interaktiivisia infotauluja, joista löytyy paljon kuvia, videoita sekä muuta infoa liittyen näytillä oleviin esineisiin ja veneisiin. Esimerkiksi jos Lembittiin sattuu olemaan jonoa, niin aikansa kuluksi sitä voi vaikka katsella videoita, joissa kerrotaan tarkemmin sukellusveneen historiasta. Museossa on myös osattu ottaa huomioon lapset, sillä pienemmille ja miksei vähän isommillekin vierailijoille on tarjolla paperilentokoneiden taittelua ja lennätystä sekä laivanupotus-, ilmatorjunta- sekä lentosimulaattori. Lisäksi Lennusadamasta löytyy myös Keltainen Sukellusvene, jossa pyörii n.15 min kestävä sukellusveneseikkailu. Ainoa negatiivinen asia museossa oli oikeastaan se, että museon yli menevälle ”sillalle” pääsevät ainoastaan opastetuilla kierroksilla kävijät. Silta nimittäin on varmasti koko museon paras paikka kuvien ottamiseen ja muutenkin sieltä näkee hyvin koko museon.
Tallinnan Lentosatama (1)

”Sillalle pääsy kielletty”

Näyttelyhallin ulkopuolelta löytyy muutama laiva, mutta ainoastaan museolaiva Suur Tõlliin pääsee sisälle vierailemaan. Me emme siitä jaksaneet kamalasti innostua ja niinpä päädyimmekin ostamaan liput, joilla pääsi kiertämään ainoastaan näyttelyhallin tilat. Lisätietoa Lentosatamasta löydätte museon nettisivuilta, joista on olemassa myös kattava suomenkielinen versio.
Aukioloajat:
Lokakuusta huhtikuuhun Ti-Su 10.00-18.00
Toukokuusta syyskuuhun Ma-Su 10.00-19.00
Virallisina pyhäpäivinä Lennusadam on avoinna 11.00-17.00
Lippujen hinnat:
Koko Lentosataman alue (museo ja museolaivat): Aikuiset 14€, opiskelijat 7€ ja perhelippu 28€ (2 aikuista ja 2 lasta)
Koko Viron Merimuseo (Lennusadaman alue, museolaiva Suur Tõll ja Viron Merimuseon päänäyttely Paks Margareeta-tykkitornissa): Aikuiset 16€, opiskelijat 10€ ja perhelippu 32€ (2 aikuista ja 2 lasta)
Pelkät museolaivat: Aikuiset 6€, opiskelijat 3€, perhelippu 12€.

Tallinna Kortti (1)

Tallinnan Lentosatama (2)

Lentosatama ennen remonttia

Lisäksi museossa tehdään myös maksullisia opastettuja kierroksia, joiden kesto on 45-90 minuuttia. Pääkierroksen hinta max. 15 henkilön ryhmälle on 45€ (+ pääsylippu). Lisäksi tarjolla on 45 minuutin kierros höyryjäänmurtaja Suur Tõlliin ja tuon kierroksen hinta on samaiset 45€ (+ pääsylippu). Kolmas kierros yhdistää Lentosataman ja Suur Tõlliin ja sen kesto on 90 minuuttia. Hinta max. 15 henkilön ryhmälle on 65€ (+ pääsylippu). Lentosatamaan pääsee kaikista kätevimmin keskustasta bussilla numero 73, mutta kauniilla ilmalla tuonne voi vallan hyvin myös kävellä.

Lisää kuvia:
Lentosataman ja museolaiva Suur Tõllin sijainnit Tallinnan kartalla:

Kommenttisi

Sähköpostiosoite (ei julkaista)