Tallinnan Linnahall (3)

Linnahall

6 Kommenttia / 15/07/2016

Linnahallin rakennus on yksi Tallinnan keskusta-alueen harvoista jäljellä olevista neuvostoajan rakennuksista, mutta eipä senkään kunnossa kovinkaan paljoa hurraamista ole. Alunperin Linnahall valmistui vuoden 1980 kesäolympialaisiin (tuolloin rakennus tunnettiin nimellä V. I. Leninin Kulttuuri- ja Urheilupalatsi) ja neuvostoaikana siellä kävi esiintymässä monia Neuvostoliiton tunnetuimpia artisteja ja taiteilijoita. Myös Viron uudelleenitsenäistymisen jälkeen paikka oli konserttikäytössä ja sisältä löytyykin iso konserttiareena monituhatpäiselle yleisölle.
Tallinnan Linnahall (1)

Valitettavasti Linnahall on jäänyt Viron valtion suunnalta täysin huomiotta ja tämän vuoksi rakennus onkin tänä päivänä kohtuullisen huonossa jamassa. Seinät ja katot hajoilevat sieltä täältä, ja Linnahallin ulkoseiniä koristaa epämääräiset maalaukset ja sotkut. Suomalaisille Linnahall on tuttu lähinnä siitä, että Linda Linen terminaali sijaitsee rakennuksen yhteydessä.

Tallinnan Linnahall (2)

Saa nähdä miten Linnahallin tulevaisuudessa käy, mutta olisi kyllä toivottavaa että Viron valtio löytäisi jostain rahaa rakennuksen kunnostamiseen.

Linnahallin sijainti Tallinnan kartalla:

6 Kommenttia

 1. Enpä juurikaan ihmettele, miksi kyseistä rakennusta ei ylläpidetä tai kunnosteta. Kuitenkin kun huomioidaan, kuinka vähän aikaa on kulunut Neuvostoliitosta irtautumisesta ja itsenäistymisestä. Luulen, että ei tuota aikaa Neuvostoliiton alaisuudessa ihan hirveän lämmöllä muutenkaan muistella, niin miksi kukaan tuollaisia valtavia monumentteja haluaisikaan siitä vielä muistuttamaan. Eestiläiset tehkööt rakennukselle, mitä tahtoo, muille asia ei oikeastaan edes kuulu.

  j.m.torikka@gmail.com'
 2. Rakennus on ruma, mutta kuitenkin mielestäni äärimmäisen mielenkiintoinen. Toivon, ettei sitä tuhota – onhan se osa historiaa ja kiinnostaa toki turistejakin,

  mrssuviblog@gmail.com'
 3. Kamalin rakennus missä olen koskaan vieraillut. Ei ihme jos on jäänyt hunningolle.

  noreply@blogger.com'
 4. Kaupungin kiinnostavimman näköinen rakennus. Piti oikein alka etsiä netistä tietoa että mikä tämä on. Johtuneeko sitten ränsistyneestä ulkonäöstä, arkkitehtuurista vai molemmista.

  noreply@blogger.com'
 5. Jos itse olisin virolainen, repisin ja tuhoaisin kaiken mikä liittyy Neuvostoliittoon ja pakkovaltaan.

  noreply@blogger.com'
  • Menneisyyttä ei voi pyyhkiä pois eikä sitä pidä unohtaa, menneisyyden kieltämisellä on aina huonot seuraukset.

   Minusta tuo rakennus ansaitsisi kunnostuksen.

   noreply@blogger.com'

Kommenttisi

Sähköpostiosoite (ei julkaista)