Tallinnan Vanhankaupungin Neitsitorn 117

Neitsyttorni

0 Kommenttia / 20/06/2016

Neitsitorn eli Neitsyttorni sijaitsee Tallinnan vanhassakaupungissa Tanskan kuninkaan puutarhan reunalla lyhyen kävelymatkan päässä Toompean mäen huipulta. Alkuperäinen Neitsitorni on rakennettu jo 1300-luvulla ja ensimmäinen kahvila sinne avattiin 1980-luvun alkupuolella. Vuonna 2004 Neitsyttorni rupesi kuitenkin olemaan jo sen verran huonossa kunnossa, että se päätettiin sulkea ja kesti aina vuoteen 2011 saakka ennen kuin tornia ruvettiin remontoimaan. Perusteellisen remontin jälkeen se avattiin yleisölle vuonna 2013. Nykyään tuolla tornissa toimii kahvila-ravintola, josta saa erilaisten juomien lisäksi kevyttä syötävää kuten esimerkiksi keittoja ja voileipiä. Torniin pääsy ei ole ilmaista, sillä Tallinnan Kaupunginmuseon pyörittämään paikkaan on 2 euron pääsymaksu (opiskelijoilta ja eläkeläisiltä 1 euron).
Ylhäältä saa kauniita kuvia Tanskan kuninkaan puutarhasta sekä Nigulisten kirkosta, mutta muuten tornissa ei ole kamalasti mitään nähtävää. Muurin reunalla voi halutessaan juoda vaikka sumpit, mutta toisaalta sama onnistuu myös puutarhan toisessa päässä olevassa kahvilassa. Lisäksi alakerrasta löytyy näyttelytilat, mutta niissä nyt ei ole mitään kovinkaan ihmeellistä.
Näin ollen emme suosittelekaan ostamaan pelkästään lippua Neitsyttorniin, vaan mielummin yhdistämään tämän visiitin Kiek in de Kökiin ja Bastionin Tunneleihin, sillä museot tarjoavat näihin yhdistetyn kiertokäynnin. Ohjattu kierros maksaa 12 euroa per ihminen (alennusryhmät 7 euroa) ja ryhmän minimikoko on 8 henkilöä. Lisätietoa voitte katsoa Neitsitornin nettisivuilta.Tallinnan Vanhankaupungin Neitsitorn 114
tallinn_card_free_white
Neitsyttornin aukioloajat:
Ma-La 11.00-18.00 (kahvila 11.00-20.00)
Su 11.00-17.00
Neitsyttornin sijainti Tallinnan kartalla:

Kommenttisi

Sähköpostiosoite (ei julkaista)