Tallinnan Vappu 2018

4 Kommenttia / 10/04/2018

Vappuun on tänään tasan kolme viikkoa ja moni Tallinnaan reissua suunnitteleva varmasti miettii, että mitenkäs sitä vappua (viroksi volbripäev) Virossa vietetäänkään, ja miten se vaikuttaa kauppojen, ravintoloiden, yökerhojen ym. aukioloaikoihin. Vastaus on yksinkertainen: ei juuri mitenkään, sillä vaikka vappu onkin Virossa virallinen pyhä- ja juhlapäivä, niin ei se kamalasti näy kauppojen tai ravintoloiden aukioloajoissa. Esimerkiksi Ülemiste KeskusKristiine Keskus ja Rocca Al Mare ovat ihan normaalisti auki. Tallinnan satama-alueella sijaitseva Nautica Keskus tosin on avoinna normaalia lyhyemmän ajan (09.00-18.00). Museoiden aukioloaikoihin vappu vaikuttaa jonkun verran, sillä muun muassa Tallinnan Kaupunginmuseo sekä Kiek in de Kök ovat toukokuun ensimmäisenä päivänä suljettuina. Sen sijaan Tallinnan Lentosataman museo on avoinna 01.05. kello 10.00-17.00.

Virossa volbripäevän vietto on huomattavasti rauhallisempaa kuin kotosuomessa, mutta toki myös Virossa vietetään vappua. Maassa on lainailtu hieman saksalaista kansanperinnettä, jossa vappu liitetään noitiin. Viron yliopistokaupunki Tarttossa vappua vietetään volbriöön merkeissä, johon kuuluu Tarton yliopiston opiskelijayö, jossa perinteisesti tehdään erilaisia rituaaleja ja pidetään hauskaa.

Summa summarum, jos olette suuntaamassa Tallinnaan, niin kauppojen aukioloajoista ei kannata murehtia, sillä ostoksille pääsee ja ruokaa sekä juomaa saa takuuvarmasti. Sen sijaan museokäynnit kannattaa ehkä jättää toiseen kertaan. 🙂

4 Kommenttia

 1. Onko miten tietoa kauppojen, putiikkien ja ravintoloiden aukioloajoista vappuaattona 2017, joka sattuu tänä vuonna olemaan sunnuntai..?

  marmuska90@gmail.com'
  • Moikka,

   kaupat ja ravintolat ovat ihan normaalisti avoinna. 🙂

 2. Onko kaupat auki myös huomenna 1.5.2016??

  emma.d@hotmail.com'
  • kyllä on

Kommenttisi

Sähköpostiosoite (ei julkaista)