AQVA Hotel & Spa on luultavasti Rakveren paras hotelli melkeinpä millä mittarilla tahansa mitattuna, sillä Rakveren hotellitarjonta ei päätä huimaa. Vuonna 2008 avattu AQVA Hotel & Spa mainostaa itseään “todennäköisesti Viron paras kylpylä”-sloganilla, mutta tuosta joudun olemaan hieman eri mieltä. Paikka saattaa olla Viron suurin kylpylä, jossa lapsiperheet varmasti viihtyvät, mutta jos suunnitelmissa on vaikkapa romanttinen rentoutumisloma, niin kannattaa ehkä suunnata jonnekin muualle.

Aqva Hotel & Spa Rakvere (1)

Kävimme testaamassa vesipuiston ja saunamaailman heti joulun jälkeen, ja ainakin tuolloin meno oli kuin sirkuksessa. Vesipuisto oli ihan tupaten täynnä ihmisiä ja ei siinä sinänsä mitään, mutta myös saunamaailman puolella oli meno melko levotonta. Vesipuiston ja saunamaailman välissä on portit, sillä jälkimmäiseen pitää ostaa erillinen pääsylippu, mutta se ei näyttänyt kaikkia estävän, sillä jotkut ihmiset kulkivat porttien alitse ilman ranneketta. Lisäksi saunamaailma oli minulle henkilökohtaisesti pieni pettymys, sillä vaikka erilaisia saunoja oli tarjolla vaikka kuinka monta, niin ainoastaan muutama niistä oli aidosti viihtyisä. Väkisinkin tuota paikkaa tuli verrattua Vantaalla sijaitsevaan Flamingo Spahan, joka kyllä pesee AQVA Hotel & Span mennen tullen. Mielestäni Tallinnastakin löytyy parempia ja viihtyisämpiä kylpylöitä kuin tämä Rakveren ylpeys.

Aqva Hotel & Spa Rakvere (3)

Rakveren AQVA Hotel & Span parasta antia olivat muutaman hyvän saunan lisäksi ulkoallas sekä “villivirta”, jossa oli yllättävän hyvä virtaus. Paikasta löytyy myös vesiliukumäki sekä lastenallas, joten kuten jo aiemmin totesinkin, niin lapsiperheiden luulisi tuolla viihtyvän. Menisimme tuonne uudestaan ehkä siinä tapauksessa, jos sattuisimme joskus yöpymään AQVA hotellissa. AQVA span pääsyliput olivat mielestämme hieman turhan tyyriitä, sillä 2.5 tunnin lippu vesipuistoon maksaa 9-13 euroa kellonajasta riippuen ja perhelipusta saa lompakostaan kaivaa 24-36 euroa. 2.5 tunnin lippu vesipuistoon ja saunakeskukseen taas maksaa 12-18 euroa ja perhelippu 32-49 euroa. Tuonne myydään myös 4 tunnin lippuja, ja lisätietoa niistä sekä muista AQVA spahan liittyvistä asioista voitte katsoa paikan nettisivuilta.

VARAA HUONE

Aqva Hotel & Spa ja muut tekstissä mainitut paikat löytyvät alla olevasta Rakveren ja Vihulan/Lahemaan kansallispuiston alueen kartasta:
[wpgmza id=”37″]

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän