Mitäs jos ravintolassa syömisen sijaan laittaisittekin seuraavalla Tallinnan reissulla itse ruokaa? 😉 Aivan Tallinnan ydinkeskustassa sijaitsevassa Food Studiossa tämä onnistuu viihtyisässä ympäristössä ammattitaitoisen henkilökunnan ohjauksessa. Pääsimme kokeilemaan kokkauskurssia Eckerö Linen, Tallinkin, Viking Linen ja VisitTallinnin yhteistyössä järjestämän lehdistömatkan yhteydessä.

Etukäteen sitä hieman mietti, että joutuuko tässä pitkäänkin paiskimaan hommia ennen varsinaista ruokailua (kyllä, oli nälkä 😀 ), mutta onneksi tämä ei vaatinut mitään monen tunnin vääntämistä, sillä Tallinnan Food Studion henkilökunta oli tehnyt etukäteen tarvittavat esivalmistelut. Mistään valmiiksi tehdystä ruoasta ei kuitenkaan ollut kysymys, sillä jokainen paikallaolija pääsi halutessaan osallistumaan ruoanlaittoon. Ja ne jotka eivät niin innostuneet ruoanlaitosta, niin he saivat rauhassa keskittyä nautiskelemaan Food Studion kylmäkaapin tarjonnasta, josta löytyi muun muassa virolaisia pienpanimo-oluita sekä erilaisia viinejä. Food Studion henkilökunnan ohjauksessa loihdimme illan aikana koko porukalle kolmen ruokalajin herkullisen illallisen, jossa panostettiin erinomaisten makujen ja laadukkaiden raaka-aineiden lisäksi myös näyttävään esillepanoon.  Kokonaisuutena ruoka oli ehdottomasti enemmän ravintolatasoa kuin kotiruokaa, joten täältä ei pitäisi jäädä semmoista “kotona olisin tehnyt parempaa”-fiilistä.

Kaiken kaikkiaan tämä oli kuitenkin hieno kokemus, jota voi suositella kaikille ruoanlaiton ja herkullisten ruokien ystäville. Täällä syöminen tulee pikkaisen kalliimmaksi kuin hyvään ravintolaan suuntaaminen, mutta toisaalta tässä pääsee ihan eri tavalla tekemään yhdessä. Tarjolla on useampia erilaisia paketteja, joten illan suunnitteleminen kannattaa aloittaa Food Studion nettisivuilta, jotka muuten löytyvät myös suomeksi. Vielä loppuun semmoinen vinkki, että erikoisruokavaliot kannattaa ilmoittaa etukäteen, sillä meidän porukassa näiden suhteen oli käynyt pieni sekaannus (tosin tästäkin selvittiin kunnialla 🙂 ).

Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Food Studion sijainti Tallinnan kartalla:/

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän