Haku on sulkenut ovensa pysyvästi.


Haku on ehdottomasti Tallinnan paras japanilainen ravintola. Piste. Nyt kun se on saatu heti kättelyssä sanottua, niin lopputeksti voidaan käyttää sen perustelemiseen, miksi Haku mielestämme on Tallinnan japanilaisten ravintoloiden kiistaton kunkku. 😉

Haku Ravintola Tallinna 0319

Haku on perheomisteinen ravintola, jonka keittiössä häärii kokenut ja koulutettu japanilainen kokki Shuichi Shiraishi. Viime vuonna hänet valittiin arvostetussa Silverspoon-kilpailussa Viron parhaaksi kokiksi, ja samalla Haku sai Viron parhaan kansainvälisen keittiön palkinnon. Ravintolan toinen kivijalka on salin puolella häärivä Marju Shiraishi, jolla muuten on yliopistokoulutus japanilaisesta kulttuurista. Paikka tarjoaa siis jo pelkästään paperillakin loistavat elementit autenttiseen japanilaiseen illalliskokemukseen.

Haku Ravintola Tallinna 0354

Oli kuitenkin hienoa päästä paikan päälle toteamaan, että Hakussa tämä potentiaali toteutuu jokaikisessä ruoka-annoksessa sekä paikan ilmapiirissä. Hiljattain uusiin tiloihin siirtyneessä ravintolassa on hyvin rauhallinen, jopa hieman zenmäinen, tunnelma. Marju ja muu henkilökunta tarjoaa ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua, mutta kaikki tehdään kuitenkin rauhallisin ja varmoin elkein. Hakun sisätilat ovat yksinkertaisen pelkistetysti sisustetut, joka onkin omintaan luomaan aidon japanilaisen ravintolan tunnelmaa.

Sitten siihen tärkeimpään asiaan eli ruokaan. Ravintola Hakun listalta löytyy aitoja japanilaisia makuja, joita on ihan turha hakea perinteisistä länsimaalaisista sushi-ravintoloista. Ei niissäkään mitään vikaa ole, mutta ne vaan ovat ihan eri asia kuin Hakussa tarjolla olevat annokset. Meidän ehdottomaksi suosikiksi nousi japanilaisesta hamachi-kalasta valmistetut tatakit, jotka saivat suussa aikaan semmoisen makuhermojen sinfonian, ettei sellaista ihan joka päivä koe.

Myös sashimit ja sushit olivat erittäin laadukkaasti valmistettuja ja herkullisia, mutta emme kuitenkaan välttämättä suosittele pitäytymään pelkästään näissä vanhoissa tutuissa. Ei sen takia, että ne olisivat millään tavalla huono valinta, vaan enemmänkin ehkä siksi, että kokeilemalla hieman erilaisia juttuja pääsette varmasti paremmin kiinni Shuichi Shiraishin ruokafilosofiaan. Jokainen yksityiskohta on selvästi hyvin tarkkaan mietitty, olipa kyseessä sitten annoksen pääraaka-aineet tai sen kanssa tarjoiltava soijakastike. Nuo laadukkaat soijakastikkeet olivatkin yksi asia, mihin kiinnitimme huomiota läpi koko illallisen. Ihan varmaa tietoa ei ole kuinka montaa erilaista kastiketta alku- ja pääruokien kanssa oli, mutta sen voi todeta ettei yksikään niistä ollut mitään peruskikkomania.

Vielä loppuun täytyy kehua, että jälkiruoaksi tilaamamme vihreä tee vanukas ja luumulikööri tarjosivat loistavan lopetuksen onnistuneelle illalle. Ravintola Hakussa on muutenkin asiaan kuuluvan monipuolinen japanilaisiin juomiin painottuva juomalista, josta löytyy muun muassa laadukasta sake riisiviiniä, erilaisia japanilaisia viskejä ja liköörejä sekä nousevan auringon maan omaa Calpis virvoitusjuomaa. Kaiken kaikkiaan ilta Hakussa oli kyllä niin onnistunut, että paikka ehdottomasti ansaitsee paikkansa myös meidän Tallinnan Ravintolasuositusten joukossa. Alkuruoat Hakussa maksavat 6-22 euroa, pääruoat 15-36 euroa ja jälkiruoat 5-6 euroa. Lisätietoa voitte katsoa paikan nettisivuilta. Ravintola on niin suosittu, että tänne ei ilman pöytävarausta ole varsinkaan viikonloppuisin mitään asiaa, joten muistakaahan tehdä varaus etukäteen. 🙂

Hakun aukioloajat:
Ti- La 17.00-23.00 (keittiö suljetaan kello 22.00) 
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän