Hotell Lydia sijaitsee Tarton vanhankaupungin sydämessä, joten käytännössä hotellilta on lyhyt kävelymatka joka suuntaam. Muun muassa Tarton yliopiston päärakennukselle, raatihuoneentorille, tähtitornin mäelle, Enkelinsillalle sekä Tarton tuomiokirkon raunioille kävelee muutamassa minuutissa. Myös kaupungin halki virtaava Emajõgi sekä tavaratalo Kaubamaja ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Me kävimme Tartossa joulukuussa 2015, jolloin Lydia oli rakenteilla, ja jo tuolloin tuli semmoinen fiilis että täällä pitää päästä käymään. Nyt siihen vihdoin aukesi mahdollisuus ja sen voi todeta, ettei tämä paikka missään nimessä pettänyt odotuksia.

Hotell Lydia on kuin pieni keidas keskellä Tarton vanhaakaupunkia, sillä niin rauhallinen ja puoleensa vetävä tunnelma tässä paikassa on. Neljän tähden hotellin aula ja vastaanottotilat ovat modernin tyylikkäästi sisustettuja, mutta samalla niiden yllä leijuu tietynlainen zen-tunnelma. 🙂 Myös hotellihuoneet ovat sen verran upeita, että ne kestävät loistavasti vertailun esimerkiksi Tallinnan parhaiden hotellien kanssa. Huoneissa on käytetty fiksuja sisustusratkaisuja ja myös yksityiskohtiin on paneuduttu. Ainoana miinuksena täytyy mainita WC- ja suihkutilat, jotka on rakennettu hieman kummallisiin koppeihin. Näitä ei ole tarkoitettu ahtaanpaikan pelosta kärsiville, mutta meidän viihtyvyyteemme tämä ei juurikaan vaikuttanut. Hotell Lydian mukavat sängyt tarjosivat erittäin hyvät yöunet ja huoneista löytyvät kylpytakit osoittautuivat niin mukaviksi, että lähteissä oli pakko ostaa tämmöiset myös kotiin. 😀

Hotell Lydian Spa Lounge ja kuntosali ovat myös hyvin viihtyisiä. Spa Loungesta löytyy pari erilaista saunaa, tunnelmallinen uima-allas sekä rentoutumisalue takkoineen ja aurinkotuoleineen. Tuo ei siis ole mikään varsinainen kylpyläosasto, mutta ainakin me tykkäsimme rentoutua tuolla kaupungilla vietetyn päivän jälkeen.

Vielä kun hotellin aamiainenkin oli huomattavasti keskitasoa parempi, niin eihän tästä paikasta voi olla pitämättä. 🙂 Hotellista muuten löytyy laajalti mainetta niittänyt Ravintola Hõlm, mutta se jäi meillä tällä kertaa testaamatta. Tämä asia täytyy varmaan korjata seuraavalla Tarton reissulla.

VARAA HUONE

Lue lisää: Muuta Mielenkiintoista Tartossa
Hotell Lydia merkittynä Tarton karttaan:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän