Lokakuun viimeisenä viikonloppuna Tallinnassa tehtiin jälleen suomalaista kiekkohistoriaa, kun KHL-joukkue Jokerit pelasi kaksi runkosarjaottelua Tondiraba jäähallissaJokerit kohtasi perjantaina Spartak Moskovan ja sunnuntaina vuorossa oli ottelu Severstal Tsherepovetsia vastaan. Olimme itse paikan päällä todistamassa perjantain ottelua, jossa Jokerit nappasi tiukan taistelun jälkeen jatkoaikavoiton. Paljon upeampaa kiekkotrilleriä ei loppuunmyytyyn Tallinnan Tondiraba jäähalliin olisi voinut toivoa, joten perjantain peli tarjosi todella hyvää vastinetta rahalle. 

Sunnuntaina hallissa taas oli runsaasti vapaita paikkoja, sillä moni perjantain pelissä paikalla ollut fani taisi olla kiekon pudotessa jähään jo kotimatkalla. Me hieman ihmettelimme tätä aikataulutusta, sillä sunnuntain matsi oli jo pelkästään aikataulusyistä haastava. Jos tuon kello 15.00 alkaneen pelin olisi halunnut mennä katsomaan, niin käytännössä laivamatkoineen tämä olisi tarkoittanut sitä, että Helsingistä Tallinnaan saapuneet fanit olisivat olleet kotona vasta myöhään illalla. Vielä kun vastustajakaan ei ollut sieltä kovimmasta päästä, niin ei ollut sinänsä mikään yllätys, että hallissa oli runsaasti vapaata tilaa.

Jokerit KHL Tallinna 2018 2551

Mutta kuten jo edellä mainitsimme, niin perjantain ottelu oli vauhdikasta KHL-kiekkoa parhaimmillaan. Tunnelma ottelun alla oli katossa, joskin ainoana miinuksena oli pahasti pettäneet lipuntarkastusjärjestelyt, sillä sisäänpääsy oli tuskallisen hidasta. Pienistä logistisista ongelmista huolimatta ihmiset tuntuivat viihtyvän tässä kovatasoisessa kiekkomatsissa, vaikka jokunen katsoja ehkä olikin nauttinut muutaman huurteisen liikaa. Enemmistö porukasta kuitenkin oli selvästi saapunut nauttimaan illan ottelusta. 🙂

Kokonaisuudessaan Tallinnan Tondiraba jäähallissa pelattu matsi oli hyvää viihdettä, joten tästä voitaisiin hyvin tehdä vaikka jokavuotinen tapahtuma. Viime keväänä Lahden Pelicans ja Hämeenlinnan Pallokerho kohtasivat toisensa samaisessa paikassa, kun täällä järjestettiin ensimmäisessä Suomen rajojen ulkopuolella pelattu Liiga-ottelu, ja ensi keväänä Liiga-saaga saa jatkoa kun toisensa kohtaavat Pelicans ja Saipa. Loppuun on jälleen pakko todeta, että noin 6 kilometrin päässä Tallinnan ydinkeskustasta sijaitseva Tondiraba jäähall tarjoaa erinomaiset puitteet tämmöisten tapahtumien järjestämiseen.

Tondiraba jäähallin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän