Oheiseen tekstiin olemme koonneet omia suosikkejamme Tallinnan hyvistä ravintoloista, joissa voi hyvin piipahtaa lounaalla sekä myös illallisella. Jos etsitte jotain vielä hieman fiinimpää, niin suosittelemme tsekkaamaan meidän Tallinnan Parhaat Ravintolat-listauksen. Myös alla olevalta ravintolalistalta löytyy laadukkaita vaihtoehtoja, vaikka ne eivät ehkä olekaan ihan yltäneet meidän TOP 10-listallemme.

Kuldmokk ****+

Tässä ravintolassa tehdään ruokaa suurella sydämellä ja ystävällinen hymy kasvoilla. Kuldmokkin sisutus on omaperäinen, mutta samalla kodikas, palvelu on ystävällistä ja ruoka herkullista. Alkuruoat maksavat 6-13€, pääruoat 8-20€ ja jälkiruoat 4-6€. Kuldmokkia käsittelevän tekstimme löydätte täältä.

Tallinnan Ravintola Kuldmokk 003


Paju Villa ****+

Nõmmen kaupunginosassa majaansa pitävä Paju Villa on rennon tyylikäs ravintola, johon voi tulla niin ykköset yllä kuin myös hieman kasuaaleimmissa vaatteissa. Ravintola sijaitsee tyyllikkäässä vanhassa rakennuksessa, jossa on valoisat huoneet, suuret ikkunat ja iso piha. Myös paikan palvelu pelaa ja ruoka on herkullista, mutta ei kuitenkaan mitään turhan fiiniä hifistelyä. Alkuruoat ravintolassa maksavat 8-12€, pääruoat 16-24€ ja jälkiruoat 5-12€. Lisätietoa voitte lukaista Paju Villaa käsittelevästä tekstistämme.Tallinnan Ravintola Paju Villa_3548


Pazzo ****+

Tallinnan vanhankaupungin Pagari kadulla sijaitseva viinibaari ei varsinaisesti ole ravintola, mutta täältä saa niin herkullisia tapas-tyyppisiä jaettavaksi tarkoitettuja annoksia, että se ehdottomasti ansaitsee paikkansa tällä listalla. Viinibaarin taustalla häärivät Leibin omistajakaksikko, joten erinomaisen viinivalikoiman lisäksi myös ruokapuoli on kunnossa. Tapas-annokset maksavat 7-13€/kpl, jonka lisäksi listalta löytyy ostereita, pikku snäksejä sekä pari erilaista jälkkäriä. Tarkemman arviomme Pazzosta voitte tsekata täältä.


Mon Repos ****+

Kadriorgissa sijaitsevassa tunnelmallisessa puutalossa majaansa pitävä fine dining-ravintola, jonka pääkokkina toimii Viron Bocuse d´Or-joukkueen kapteeni Vladislav Djachuk. Alkuruoat maksavat 9-14€, pääruoat 12-23€ ja jälkiruoat 6-12€. Lisää Mon Reposista voitte lukea täältä. Pöytävarauksen tekeminen onnistuu kätevästi tästä:

VARAA PÖYTÄ

Baojaam ****+

Balti Jaama Turgilla sijaitseva Baojaam on ehdottomasti yksi Tallinnan parhaista street food-paikoista, sillä menusta löytyvät baozit tai tuttavallisemmin baot ovat aivan järjettömän hyviä. Annokset maksavat 7€ kipaleelta ja lisätietoa paikasta löytyy Baojaamaa käsittelevästä tekstistämme. Tänne ei tarvitse, eikä edes voi, tehdä pöytävarausta. 😀


Ravintola Ö ****+

Tämä ravintola on jo vuosien ajan ollut kriitikoiden rakastama ja kyllähän tämä meihinkin teki vaikutuksen. Ravintola Ö:stä ei löydy ns. normaalia ruokalistaa, vaan tarjolla on joko 4-, 5-, tai 7-ruokalajin menut, joiden hinnat ovat 46€, 59€ tai 76€. Suosittelemme ottamaan menun kanssa Ö:n suosittelemia viinejä täydentämään makuelämystä. Tarkemman selonteon löydätte ravintolaa käsittelevästä postauksestamme. Pöytävarauksen tekeminen onnistuu kätevästi tästä:

VARAA PÖYTÄ

Rataskaevu 16 ****+

Erinomainen ravintola, johon on välillä vaikeaa päästä edes lounaalle ilman pöytävarausta. Viihtyisän ilmapiirin ja kodikkaan sisustuksen lisäksi palvelu on ensiluokkaista  ja ruoka herkullista.  Alkupalojen ja keittojen hinnat liikkuvat 6-9 euron välillä, pääruoat maksavat 9-20 euroa ja jälkkäriä ravintolasta saa 4-6 eurolla. Tarkempi raportti ravintolasta löytyy täältä.


Väike Rataskaevu 16 ****+

Yllä olevan ravintolan pikkuveli, jota kannattaa testata jos ei Rataskaevusta löydy tilaa. Viihtyisän ilmapiirin ja kodikkaan sisustuksen lisäksi palvelu on ensiluokkaista  ja ruoka herkullista.  Alkupalojen ja keittojen hinnat liikkuvat 6-9 euron välillä, pääruoat maksavat 9-20 euroa ja jälkkäriä ravintolasta saa 4-6 eurolla. Tarkempi selonteko ravintolasta löytyy täältä.

Tallinnan Ravintola Vaike Rataskaevu 16 (7


La Bottega ****

Jos Tallinnan reissulla alkaa tekemään mieli fine dining-tason italialaista ruokaa rennossa ilmapiirissä, niin suunnaksi kannattaa ottaa vanhassakaupungissa sijaitseva Restoran Trattoria La Bottega. Ravintolan nimestäkin löytyvä sana “trattoria” viittaa rennompaan paikkaan, mutta loppujen lopuksi paikalla ei kuitenkaan ole hirveästi tekemistä perinteisen italialaisen trattorian kanssa. Mistään edullisesta ravintolasta ei kuitenkaan ole kyse, mutta toisaalta annoksissa käytetään korkealaatuisia raaka-aineita. Alkuruoat maksavat 6-16€, keitot 5€, pääruoat 8-23€ ja jälkiruoat 3-6€. Lisää voitte lukea täältä.


Kaja Köök ****

Ehdottomasti Tallinnan paras pizzeria. Napolilaisella pizzauunilla varustettu Pelgullinnan naapurustossa sijaitseva Kaja Köök kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa. Pizzojen hinnat ovat viiden ja seitsemän euron välillä. Lisätietoa voitte katsoa Kaja Köökiä käsittelevästä tekstistämme.


F-Hoone ****

Tallinnan Kalamajassa sijaitseva Ravintola F-Hoone on ehdottomasti yksi Tallinnan cooleimmista ja viihtyisimmistä ravintoloista. Ravintola ei todellakaan ole mikään fine dining ruokahifistely paikka, vaan omalla tavallaan todella kodikas mutta samalla trendikäs rafla, josta saa kohtuuhintaan maistuvaa ruokaa. Myös henkilökunta on ystävällistä. Alkuruoat ravintolassa maksavat noin 5-7.5€, keitot 3-4€, pääruoat 5-11€ ja jälkiruoat 1.5-4€. Ravintolasta löytyy myös erillinen kasvismenu sekä aamupalamenu. Lisätietoa voitte käydä katsomassa F-Hoonetta käsittelevästä tekstistämme.

Tallinnan Hyviä Ravintoloita 4242


MEKK ****

avintola MEKK toimii Tallinnan vanhassakaupungissa Savoy Boutique hotellin yhteydessä. Sisältä ravintola on viihtyisä (tosin sisustus ei välttämättä ole ihan meidän suosikkityyliämme, mutta se on makuasia), ruoka on herkullista ja palvelu ystävällistä sekä asiantuntevaa. Alkuruoat ravintolassa maksavat 11-16€, pääruoat 22-28€ ja jälkiruoat 7-18€.  Lisätietoa MEKKistä löydätte aihetta käsittelevästä tekstistämme.

VARAA PÖYTÄ

Kohvik Moon ****

Kohvik Moon on kuulunut jo useamman vuoden ajan Tallinnan suosituimpien ravintoloiden joukkoon. Ravintola sijaitsee noin kilometrin päässä Viru Keskukselta, joten kävelleen perille pääsee reilussa 10 minuutissa. Alkuruoat ravintolassa maksavat 8-13€, keitot 4.5-6€, pääruoat 10-20€ ja jälkiruoat 4-6€. Lisätietoa paikasta voitte lukea sitä käsittelevästä tekstistämme.

Tallinnan Ravintola Kohvik Moon 6

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän