Tallinnan Laulukentällä järjestettävät Laulujuhlat ja Tanssijuhlat eivät ole mitään jokakesäistä kauraa, sillä ne järjestetään vain joka viides vuosi. Viimeksi Laulu- ja Tansupidut järjestettiin vuonna 2014, joten tulevana kesänä on tullut jälleen aika kokoontua Laulukentälle nauttimaan yli 30 000 kuorolaulajan esityksistä. Paikalle odotetaan jälleen saapuvan myös yli 80 000 katsojaa, joten mistään pienestä tapahtumasta ei ole kyse. Neuvostoliiton aikana Laulupidu oli tärkeässä roolissa virolaisen kulttuurin säilymisen kannalta ja juuri Laulukentältä katsotaan alkaneen Viron “laulava vallankumous.”

Tänä vuonna tämä koko kansan juhla järjestetään torstai 04. heinäkuuta – sunnuntai 07. heinäkuuta välisenä aikana. Liput tapahtumiin maksavat 7-60 euroa kappaleelta, hieman tapahtumasta ja mahdollisesta alennusryhmästä riippuen. Lippuja voitte ostaa Piletilevin sivuilta ja lisätietoa tapahtumista löytyy Laulu- ja Tanssijuhlien virallisilta nettisivuilta.

Laulukentälle pääsee Viru Keskukselta kätevästi busseilla numero 1A, 8 ja 38. Pois jäädään Lauluväljak pysäkillä ja takaisin keskustaan päin pääsee tien toiselta puolen.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän