Põhjalan ja Õllenautin panimoiden jälkeen suuntasimme Keilassa sijaitsevalle Lehen panimolle, joka poikkeaa kahdesta edellä mainitusta erityisesti sillä että sitä pyörittää pariskunta. Virallisia lukuja virolaisten pienpanimoiden volyymeista ei ainakaan toistaiseksi ole kamalasti saatavilla, mutta mututuntumalla uskaltaisimme väittää, että Põhjalan ja Õllenautin panimot ovat kaksi suurinta ja Lehe tulee hyvänä kolmosena. Lehen panimon tilat eivät välttämättä olleet ne kaikista kuvauksellisimmat, mutta toisaalta loppujen lopuksi tärkeintä on tehdä hyvää olutta ja kauneuspisteitä ei tässä kisassa jaeta. Panimon toisella omistajalla Tarmolla on melko samanlainen tausta kuin Õllenautin Ilmarilla, sillä kummatkin ovat suunnilleen samoihin aikoihin alkaneet tekemään olutta kotona ja siirtyneet siitä sitten oman panimon pyörittämiseen. Tarmo piti meille pienen kierroksen panimolla ja melko nopeasti tuli selväksi, että hän tekee tätä hommaa todellisella intohimolla ja rakkaudella oluenvalmistusta kohtaan. Kierroksella pääsimme haistelemaan ja maistelemaan erilaisia raaka-aineita sekä kuulimme panimon valmistamien oluiden taustoista.
Lehen Panimo (1)

Monet Lehen oluet ovatkin saaneet alkunsa jo Tarmon kotipanimo aikoina ja niitä on sitten aikojen saatossa hiottu paremmiksi. Tällä hetkellä yrityksen valikoimasta löytyy kuusi erilaista olutta, jotka vaihtelevat kevyestä India Pale Alesta huomattavasti vahvempaan Spiced Stoutiin. Me olemme jo ehtineet kahlaamaan kaikki Lehen oluet läpi ja suosikkimme ovat Dry Rye Stout nimeltä Tujukas Tuukan sekä hieman jouluinen “Aus Karu Tuleb” Spiced Stout-olut.

Lehen Panimo (2)
Lehen panimolla tehdään myös Hopsterin oluita
Gristel on pariskunnan parempi puolisko, joka hoitaa yrityksen juoksevia-ja talousasioita, mikä tarkoittaa sitä, että Tarmo voi keskittyä siihen missä hän on vahvimmillaan eli oluenpanemisessa. Kummankin aiemmasta työhistoriasta löytyy itseasiassa erilaisia positioita niin virolaisissa kuin myös kansainvälisissä suuryrityksissä, joten oman pienpanimon pyörittäminen on varmasti tuonut melkoista vaihtelua aikaisempiin hommiin verrattuna. Tässä kaikki tällä erää pienpanimoiden maailmasta, mutta jatkoa on varmasti luvassa ensi vuoden puolella. Lisätietoa Lehen panimosta voitte katsoa sen nettisivuilta.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän