Tammikuun viimeisenä lauantaina Tallinnan Tondiraba jäähallissa tehtiin suomalaista jääkiekkohistoriaa, kun Lahden Pelicans ja Hämeenlinnan Pallokerho kohtasivat toisensa ensimmäisessä Suomen rajojen ulkopuolella pelatussa Liiga-ottelussa. Tondirabaan oli saapunut paikalle reilut viisi tuhatta fania, joista suurin osa oli Lahdesta sekä Hämeenlinnasta, mutta joukkoon mahtui myös paikallisia kiekkojännäreitä. Tunnelma ottelun alla oli käsinkosketeltavan jännittynyt, mutta samalla ihmiset tuntuivat selvästi viihtyvän tässä hienossa urheilutapahtumassa. Muutama katsoja oli ehkä jo nauttinut muutaman rohkaisevan liikaa, mutta enemmistö porukasta oli selvästi tullut nauttimaan huipputason jääkiekosta, toki siinä sivussa voi aina muutaman oluen ottaa. 🙂

Ennen ottelun alkua jäällä kuultiin niin Suomen kuin myös Viron kansallislaulut, ja näiden juhlallisuuksien jälkeen päästiin itse asiaan. Pelicans ja HPK tarjosivat Tallinnan Tondiraba jäähallin yleisölle viihdettä koko rahan edestä, sillä pelistä ei puuttunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Jäällä nähtiin kovaa taistelua, hienoja yksilösuorituksia ja loppujen lopuksi ilta mentiin pitkään kaavan mukaan, sillä ratkaisua haettiin aina voittolaukauskilpailusta asti. Tässä hämeenlinnalaiset olivat niukasti lahtelaisia parempia, ja niinpä kaksi pinnaa matkasi Hämeenlinnaan loppulukemin 4-3.

Kokonaisuudessaan Tallinnan Tondiraba jäähallissa järjestetty “Liiga Goes to Tallinna”-tapahtuma oli hyvää viihdettä, joten ainakin allekirjoittaneet toivovat että tälle saadaan jatkoa jo vaikka heti ensi vuonna. Ilmeisesti jonkinlainen aiesopimus asiasta on tehty, joten peukut pystyyn sen suhteen että myös ensi keväänä Tallinnassa päästään nauttimaan huipputason jääkiekosta! 🙂 Loppuun on vielä pakko todeta, että noin 6 km päässä Tallinnan ydinkeskustasta sijaitseva Tondiraba jäähall tarjoaa erinomaiset puitteet tämmöisten tapahtumien järjestämiseen.

Tondiraba jäähalllin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän