Pazzo on varmasti yksi Tallinnan kiinnostavimmista ja tasokkaimmista viinibaareista. Se pitää majaansa Tallinnan vanhankaupungin Pagari kadulla, entisen KGB päämajan kellaritiloissa. Aiemmin tiloissa toimi luonnon viineihin erikoistunut Vino Nostrum, mutta kesällä 2018 tämä paikka sai täysin uuden ilmeen ja samalla myös nimi vaihtui Pazzoksi, mikä italiaksi tarkoittaa hullua. Paikan motto onkin “syö hyvin, naura usein, rakasta paljon”.

Heti sisään astuttaessa tulee semmoinen fiilis, että nyt ollaan hyvän äärellä, sillä paikasta on onnistuttu luomaan viihtyisä ja samalla tyylikkään klassinen viinibaari, jossa on kuitenkin säästetty tämän vanhan kellaritilan arvokas tunnelma sekä Vino Nostrumin “putiikkimaisuus”. Viinibaari Pazzo ei ole lähtenyt liikaa kikkailemaan sisustuksen kanssa, vaan oon luotettu yksinkertaisen tyylikkääseen kokonaisuuteen, jonka ehdottomana väriläiskänä toimii tilan perältä löytyvä sohvaryhmä (ja mehän ollaan tietysti parkkeerattu tähän joka kerta 😀 ) Muuten paikka koostuu pääasiassa vaaleista ja tummista väreistä, joiden tasapainoksi väriä on tuotu matoilla sekä muutamalla viherkasvilla. Viinibaarin sisustuksen takaa löytyy virolainen suunnittelija Marit Ilison, joka tunnetaan paremmin vaatemallistoistaan, ja Pazzo onkin hänen ensimmäinen sisustusprojektinsa. Pakko todeta, että näkemystä ja osaamista löytyy selvästi myös tällä saralla.

Sitten niihin tärkeimpiin asioihin eli ruokaan ja juomaan. 🙂 Jos sitä pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, niin se olisi ehdottomasti ‘fantastinen’, sillä Pazzo ylitti heti ensimmäisellä kerralla kaikki odotukset niin ruoan kuin myös juoman suhteen. Tämä paikka teki meihin niin hyvän vaikutuksen, että täällä on tullut käytyä jo uudestaankin ja varmasti mennään myös jatkossa. 🙂 Viinibaarissa näkyy edelleen Vino Nostrumin perintö, sillä tarjolla on Vino Nostrumin toimittamia luonnonviinejä, mutta tämän lisäksi listalta löytyy tarkkaan valittujen pientuottajien viinejä, joista osaa Pazzo on alkanut itse tuomaan maahan. Erityisesti mieleen ovat jääneet slovenialainen valkoviini, Pazzon talon samppanja sekä jälkkärin kanssa täydellisen kombon luova Chateau les Justices’n Sauternes valkoviini (Roquefort-juusto + tämä viini = match made in heaven <3 ) sekä espanjalainen sherry (toimii erinomaisesti suklaakakun kanssa). Kristjan muuten on Viron virallinen sherry-lähettiläs, joten ei ihme että tänne on osattu valita myös erittäin laadukkaat sherryt. On kyllä käsittämätöntä, miten Pazzossa osataan niin taidokkaasti yhdistää juuri oikeanlainen viini oikean ruoan kanssa. <3

Viinibaari Pazzon ruoat ovat tapas-tyyppisiä annoksia, jotka ovat tarkoitettua jaettavaksi. Omia ehdottomia suosikkejamme ovat taimenen märti savustetuilla perunoilla, kananmunalla ja sinappimajoneesilla sekä lohi sashimi vihreillä herneillä, korianterilla ja wasabi-soijakastikkeella. Näitä voisi syödä vaikka joka päivä! Aivan kuten Leibissä sekä Umamissa on totuttu näkemään, niin täälläkin koko ruokafilosofian perustana on selvästi laadukkaat raaka-aineet ja puhtaat maut. Onkin jälleen kerran pakko todeta, että tämä porukka todella tietää miten loihtia herkullisia annoksia hyvinkin tutuista raaka-aineista.

Tähän paikkaan on mukava pysähtyä ihan vaan lasilliselle viiniä, mutta kyllä täällä saa kulumaan kummasti aikaa myös useamman erilaisen viinin ja tapas-lautasen parissa, sillä viimeisimmällä visiitillä meillä meni täällä yli kolme tuntia. 🙂 Tänne kun vaan on niin helppo tulla, olipa kyseessä sitten vannoutunut viinihifistelijä tai vasta viineihin paremmin tutustuva fiilistelijä, sillä Pazzon henkilökunta on asiantuntevaa, palvelualtista ja ystävällistä porukkaa. Kokemuksiemme perusteella uskallamme väittää sen olevan Tallinnan paras viinibaari.

Luonnon Viinit Tallinna 4218

Tapas-annokset maksavat 7-13€/kpl, jonka lisäksi listalta löytyy ostereita, pikku snäksejä (vahva suositus Kotzebuen taikinajuureen leivotulle leivälle sekä Occhipinti-tilan oliiviöljylle) sekä pari erilaista jälkkäriä. Pazzon nettisivuilta voitte tsekata koko menun sekä myös kaikki tarjolla (ja myös myynnissä) olevat viinit.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Viinibaari Pazzon aukioloajat:
Ke-La 17.00-01.00
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Pazzo merkittynä Tallinnan karttaan:

4 KOMMENTIT

 1. Hei,
  Tulossa keskiviikkona oopperaan. Mikä olisi kiva paikka etkoille ja jatkoille kahdelle 65 vuotiaalle tanssitaitoiselle rouvalle?

  • Moikka,

   Pazzohan on aina erittäin hyvä vaihtoehto, jos haluatte nautiskella hyvästä viinistä ja herkullisista annoksista rennossa ilmapiirissä. Jos taas haette jotain vähän erilaista, niin Chicago 1933 voisi olla mielenkiintoinen vaihtoehto (https://www.chicago.ee/). Kolmantena voisin heittää ehkä Parrot MiniBarin, sillä täältä löytyy etkoja varten ravintola ja jatkoja varten drinkkibaari. Lisäksi tämä paikka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä oopperatalosta. Tässä linkki juttuun: https://tallinnaa.com/parrot-minibar/

 2. Moi, olemme tulossa Tallinnann muutaman viikon päästä la-su, onka antaa vinkkejä missäpäin olisi rentoa, hipsterimäistä meininkiä illanviettoon? Semmoista helsingin Kalliota vastaavaa 🙂 Jotain baareja missä vois vähän tanssiakkin, isot yökerhot ei niinkään kiinnosta…

  • Moikka Julia,

   Kalamajan alue on Tallinnan Kallio, joten sinne kannattaa suunnata. Telliskivi-kadun varrelta löytyy paljon erilaisia paikkoja ja muutenkin Kalamajan alueella on varmasti Tallinnan hipsterimäisin meininki. 🙂

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän