Pühajärve Restoran toimii Otepään ja Pühajärven rajalla sijaitsevan GMP Clubhotellin yhteydessä (lisätietoa voitte katsoa huoneistohotellia käsittelevästä tekstistämme) ja paikka on ainakin maineensa perusteella lähiseudun paras ravintola. Se on jo useana vuonna löytynyt Viron parhaimpien ravintoloiden listalta, joten kun kerran olimme nurkilla, niin olihan tämä pakko käydä testaamassa. Ravintola on varmasti parhaimmillaan kesällä, sillä sen ikkunoista sekä terassilta aukeaa kerrassaan upeat näkymät viereiselle järvelle. Paikan sisutus on ihan tyylikkäästi toteutettu ja toimii tässä yhteydessä, mutta jos Pühajärve Restoran sijaitsisi Tallinnassa, niin ei se kamalasti erottuisi massasta edukseen.

Pühajärve Restoran Otepää (3)

Palvelusta jäi hieman kaksijakoiset tunnelmat. Suurimman osan ajasta meitä palveli juuri ravintolassa työt aloittanut ystävällinen naistarjoilija, joka muutamia pieniä virheitä lukuun ottamatta hoiti hommansa erittäin mallikkaasti. Valitettavasti samaa ei voi sanoa enimmäkseen baaritiskin takana notkumiseen keskittyneestä miestarjoilijasta. Hänen asenteensa työntekoon oli yksinkertaisesti surkea. Ruoka sen sijaan oli hyvää ja koko kolmen ruokalajin kattauksesta jäi tyytyväinen fiilis. Alkuun tilaamamme salaatit olivat herkullisia, pääruokana tarjoiltu paikallinen kala maistuvaa ja jälkiruoat kruunasivat mukavan illan. Pientä haparointia kattauksen kanssa kuitenkin oli, sillä alkuruoan kanssa emme saaneet leipää vaan se tuotiin vasta alkuruokien jälkeen ja vielä tuolloinkin leipälautaset jäivät uupumaan. Myös tilaamamme viini tuli vasta syötyämme alkuruoat ja tästäkin jouduimme mainitsemaan erikseen. Kävimme ravintolassa joulunpyhinä, joten ehkä tässä oltiin liikkeellä “kakkosmiehityksellä”. Pühajärve Restoranista saa myös GMP Clubhotellin omaa käsityöolutta, joka tulee Vormsin pienpanimolta. Kyseessä oli tumma olut, josta ei kamalasti jäänyt kerrottavaa jälkipolville.

Pühajärve Restoran Otepää (2)

Kokonaisuudessaan ilta oli kuitenkin ihan onnistunut ja kun seuraavan kerran liikumme Otepään suunnalla, niin kyllä tuolla ihan mielellään käy syömässä uudemman kerran. Ravintolan alkuruoat maksavat 7-15€, keitot 6,5€, pääruoat 6,5-27€ ja jälkiruoat 4,5-9,5€. Lisätietoa voitte katsoa Pühajärve Restoranin nettisivuilta.

Pühajärve Restoranin sijainti Viron kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän