Kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina Tallinnan Laulukentällä järjestettiin varmasti yksi viime vuosien odotetuimmista konserteista, kun legendaarinen brittibändi Queen nousi lauteille yhdessä Adam Lambertin kanssa. Kyseessä oli Queenin ensimmäinen konsertti Virossa ja samalla kiertueen ainoa keikka Baltiassa, joten viikonlopun aikana tappiinsa noussut Queen-huuma oli melkeinpä käsin kosketeltavissa.

Queen + Adam Lambert Tallinna (1)

Keikkapäivän sää valkeni pilvisissä merkeissä, mutta onneksi sateelta vältyttiin, sillä se olisi saattanut pikkasen latistaa tunnelmaa. Laulukentän alueella oltiin valmistauduttu asianmukaisesti tähän megakonserttiin, sillä ruoka- ja juomakojuja oli sen verran runsas määrä, ettei tuolla kamalasti joutunut jonottelemaan. Ennen Queenia vuorossa oli muutama lämppäribändi, jotka tosin menivät meiltä aivan kokonaan ohi. Queenin ja Adam Lambertin takia tänne oltiin tultu, ja odotus palkittiin noin iltayhdeksän aikaan kun lavalta kajahti One Vision-biisin alkutahdit.
Queen + Adam Lambert Tallinna (3)

Siitä eteenpäin kuultiin lähes kaksituntinen tykitys toinen toistaan kovempia Queen-hittejä (mm. Another Bites The Dust, Don’t Stop Me Now, I Want It All ja Radio Ga Ga), ja encore-herkuina kuultiin We Will Rock You sekä We Are The Champions. Pari tuntia vilahti ohi hetkessä ja ainakin allekirjoittanut joutuu toteamaan, että Queen + Adam Lambert tarjosivat kovatasoisimman konsertin missä me olemme Tallinnan Laulukentällä olleet paikalla. Adam Lambert ei ole Freddie Mercury, eikä hän edes sitä yritä olla, mutta omalla esiintymisellään, värikkäällä persoonallaan ja mielettömillä laulutaidoillaan hän kyllä tekee loistavasti kunniaa Mercurylle sekä koko Queen-bändin perinnölle. Joten jos jollekin vielä jäi epäselväksi mitä mieltä oltiin konsertista: AIVAN LOISTAVA VETO! 😀
Queen + Adam Lambert Tallinna (4)

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän