Ravintola Apelsini Raudtee on sulkenut ovensa. 


Tallinnan rautatieaseman läheisyydessä sijaitseva rähjäinen kiinteistö seisoi vuosikaudet tyhjillään ja siitä ohi kulkiessa tuli monta kertaa mieleen, että mahtaakohan tätä aikoinaan rautatievirkailijoiden asuntona toiminutta rakennusta odottaa purkutuomio. Aina välillä on kuitenkin mukava olla väärässä, sillä katerpillarin kauhan sijaan vanha röttelö sai täysin uuden ulko- ja sisäkuoren. Lopputuloksena syntyi tyylikäs kiveä ja vaaleanpunaista väriä yhdistelevä julkisivu sekä tyylikkäät sisätilat.

Rakennuksessa toimii nykyään myös ravintola Apelsini Raudtee, joka on mielenkiintoisen erilainen paikka, sillä osa ravintolasta sijaitsee design kylpyammeita, kylpyhuonelaattoja sekä pesualtaita esittelevässä näyttelytilassa. Tämä saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta ainakin allekirjoittaneiden mielestä ruokailun lomassa oli hauska miettiä miten sitä voisi kylpyhuoneensa sisustaa. 😀 Paikan nimi muuten viittaa Viron ensimmäiseen rautatiehen, joka avautui vuonna 1870. Se yhdisti Venäjän keisarikunnan Paldiskin, Tallinnan ja Narvan kanssa. Nimi “Oranssi Rautatie” tulee siitä, että tuolla yhteydellä pystyttiin varmistamaan, että keisarillinen perhe sai vuoden ympäri etelän tuoreita hedelmiä.

Ravintola Apelsini Raudtee Tallinna 2798

Apelsini Raudtee ei ole noussut meidän suosikkiravintoloiden joukkoon, mutta ravintola on piristävällä tavalla omanlaisensa paikka. Palvelu oli ystävällistä ja ruoat herkullisia, joten jos olette liikkeellä Tallinnan rautatieaseman tai Telliskivi-kadun suunnalla, niin täällä voi hyvin poiketa lounaalla. Kesäaikaan ravintolalla on myös viihtyisä terassi, jossa voi nautiskella esimerkiksi Moskovan vuoden 1977 olympialaisia varten lanseerattua Napitki iz Chernogolovki Baikal-limonadia. 🙂 Ruoka-annosten hinnatkaan eivät ole mitenkään turhan korkeita, sillä alkuruoat maksavat 4-9€, salaatit 6-8€, keitot 4-6€, pääruoat 7-14€ ja jälkkärit 4-5€. Lisätietoa voitte katsoa Apelsini Raudteen nettisivuilta.

Ravintolan aukioloajat:
Ma-Ti 12.00-21.00
Ke-La 12.00-23.00
Su 12.00-21.00
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän