Hiljattain Tallinnan parhaaksi hotelliksi rankatun Palacen yhteydessä toimii laadukas ravintola, nimeltään Konrad. Nimivalinnallaan paikka kunnioittaa Viron historian kenties tärkeintä maalaria, Konrad Mägeä. Herra kuoli vuonna 1925 alle viisikymppisenä, mutta ehti 18 vuotta kestäneen uransa aikana maalaamaan yli 400 taulua. Konrad Mäen perintö elää edelleen vahvana niin Viron taidepiireissä kuin myös ruoanlaitossa. Ravintola Konradin pääkokki Andrus Laaniste selvästi suhtautuu ruoanlaittoon samanlaisella intohimolla kuin taitava maalari työhönsä, ja lopputuloksena onkin syntynyt liuta kauniita ja herkullisia annoksia.

Pyysimme Andrukselta suosituksia, johon vastaus oli tietenkin että kaikki listalta löytyvät ruoat ovat herkullisia. Useimmissa ravintoloissa on tullut tilattua alku-, pää- sekä jälkiruoka, mutta tällä kertaa päädyimme Andruksen suosituksesta tilaamaan kaikki listan kolme alkuruokaa, keiton sekä kaksi jälkiruokaa. Hetken päästä tarjoilijat alkoivatkin kantamaan eteemme erilaisia herkkuja japanilaistyylisestä Unagista ja italialaisesta keittiöstä tutusta Vitelo tonnatosta (yllä olevat kuvat) liekitettyyn punajuuren vuohejuuston kanssa sekä sienien kera tarjoiltuun peruna-purjokeittoon (alla olevat kuvat). Kaikki edellä mainitut annokset olivat herkullisia ja kauniisti aseteltuja pieniä taideteoksia, mutta suurimman vaikutuksen meihin tekivät kuitenkin tarinat näiden annosten takana.  Esimerkiksi Vittelo tonnatosta Andrus oli saanut insipraationsa suoraan italiasta, mutta halunnut tehdä tästä hyvinkin arkisena ruokana tunnetusta annoksesta oman versionsa.

Myös jälkiruoaksi tilaamamme Mille-feuille sekä valkosuklaahalva olivat kerrassaan erinomaisia (kuvat alla). Erityisesti mango mousseen ja pistaasijäätelön kanssa tarjoiltu halva oli meille jotain aivan uutta ja samalla niin herkullista, joten vahva suosituksemme tälle jälkkärille. Vielä kun Andrus innostui kertomaan halvaan liittyviä lapsuusmuistojaan, niin tulihan se jo vähän tyhmemmällekin selväksi että tämä mies aidosti rakastaa duuniaan. Kun tiedustelimme häneltä, että mimmoisina hetkinä inspiraatio uusiin annoksiin iskee, niin vastaus oli kerrassaan mainio: keskellä yötä. Tätä varten Andruksella on aina sängyn vieressä kynää ja paperia, ja kun uusi idea syntyy, niin hän vetäytyy kylpyhuoneeseen kirjoittelemaan muistiinpanoja. Eihän vaimon unta sovi häiritä. 😉

Ravintolan ruoasta ei siis jäänyt muuta kuin hyvää sanottavaa ja myös palvelu oli ystävällistä. Ravintola Konrad on Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitsevan MEKKin sisarus, joten myös täällä tarjoillaan erinomaista talon leipää suomalaisen Valion voin kera. Ravintola Konrad ja MEKK ovat kuitenkin muuten hyvin erilaisia ravintoloita, sillä ensin mainittua voisi kuvailla maailmankansalaiseksi kun taas MEKK vannoo tiukasti virolaisen ruoan nimeen. 🙂

Konradin sistustuksessa on onnistuttu tyylikäästi yhdistämään menneiden vuosikymmenten klassista tyyliä ja moderneja elementtejä. Illallisemme ei ehkä ollut sieltä ihan tavallisimmasta päästä, sillä ei sitä ihan joka kerta pääse pääkokkia jututtamaan oikein ajan kanssa ja kuuntelemaan hänen ajatuksiaan ja näkemyksiään ruoanlaitosta. Itse ruoka ja paikka tekivät meihin hyvän vaikutuksen. Alkuruoat maksavat 10-14€, keitot 12€, pääruoat 18-20€ ja jäliruoat 8€. Mielestämme Konradissa hinta ja laatu kohtaavat erittäin hyvin. Lisäksi ravintolalla on viikottain vaihtuva lounasmenu, jossa alkuruoat ja keitot maksavat 5€, pääruoat 8€ ja jälkiruoat 3-5€. Lisätietoa voitte katsoa ravintolan nettisivuilta.

Ravintolan aukioloajat:
Ma-Pe 11.30-22.00
La 17.00-22.00
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Ravintola Konradin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän