Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitseva Ravintola Leib nousi Ravintolalistamme kärkitilalle huhtikuussa 2014, joten se on viihtynyt piikkipaikalla jo lähes neljä vuotta. Edelleenkään Leib ei ole koskaan pettänyt odotuksia. 🙂

Keväällä 2016 ravintola Leibin pääsali remontoitiin kokonaan, mutta paikassa onnistuttiin hyvin säilyttämään sama rento ja viihtyisä fiilis kuin aina ennenkin. Ravintolasta saa edelleen Tallinnan parasta ja asiantuntevinta palvelua (tähän mielipiteeseen on muuten matkan varrella yhtynyt yllättävän monen muunkin ravintolan henkilökunta 😀 ) sekä erinomaista ruokaa. Leibin ruokafilosofia ei viimeisen parin vuoden aikana ole kamalasti muuttunu mihinkään (ja toisaalta miksi pitäisikään), joten paikka panostaa edelleen vahvasti lähiruokaan ja virolaisiin raaka-aineisiin. Ruoka on aina maittavaa ja uusia mielenkiintoisia makuja löytyy melkeinpä joka kerta. Viime aikojen kovimmat hitit ovat ehdottomasti olleet Leibin porkkanatartar sekä jo klassikoksi muodostunut siianmäti marinoiduilla perunoilla ja savustetulla kermaviilillä. Ai että! 🙂

Jos joku tässä kohtaa miettii, että onko tämä maksettu mainos, niin vastauksemme on EI, sillä ne eivät kuulu tapoihimme. Yritämme tässä hieman hillitä superlatiivien käyttöä, mutta meidän oman kokemuksemme mukaan ravintola Leib on edelleen Tallinnan paras ravintola. Viihtyisän ympäristön, herkullisen ruoan ja asiantuntevan palvelun lisäksi paikasta löytyy erinomainen viini- sekä olutvalikoima. Tämä selittyy pitkälti jo sillä, että toinen ravintolan omistajista on Kristjan Peäske, joka on Viron tunnetuin sommelier ja hän on myös useampaan otteeseen voittanut Baltian maiden parhaan sommelierin palkinnon. Suosittelemmekin kokeilemaan ruokalistasta löytyviä “Beer and Food”-pareja, sillä ainakin meidän kokemuksemme mukaan ne toimivat aikamoisen hyvin. 😉

Jälkiruoan kanssa kannattaa muuten kokeilla kotitekoisia snapseja, jotka valmistetaan Umami Restossa, joka on Leibin omistajien Mustamäellä sijaitseva ravintola. Tänä vuonna näitä snapseja on alettu tekemään Säde-brändin alla myös yleiseen myyntiin, joten pian näitä herkkuja saattaa löytyä myös kauppojen hyllyiltä. Toinen hyvin toimivaksi huomattu vaihtoehto jälkkärien seuraksi on italialaisen Ben Ryen Zibibbo-rypäleistä valmistettu viini, joten sitäkin kannattaa testata. Mikäli haluatte ottaa ruoan kanssa jotain alkoholitonta, niin tällöin suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan Mjuk kombutsaa, joka on Leibin pääkokin vaimon luomus. Näihin saatatte törmätä myös muissa Tallinnan ravintoloissa, sillä yhä useampi paikka on ottanut nämä tuotteet valikoimiinsa. Ja miksipä ei olisi, sillä ne ovat kerrassaan erinomaisia!

Ravintola Leib ei ole Tallinnan edullisin ravintola (tosin ei missään nimessä kyllä kalleinkaan), mutta laadusta joutuu yleensä maksamaan ja niin myös tässä tapauksessa.  Alkupalat ravintolassa maksavat 9-11.50€, keitot 6.50€, pääruoat 13.50-24€ ja jälkiruoat 6-10€. Leib on avoinna tiistaista lauantaihin kello 18.00-23.00 ja sunnuntaisin 12.00-23.00. Pöytävarauksen tekeminen on aina suositeltavaa, sillä varsinkaan illallisaikaan vapaita pöytiä ei yleensä ole. Lisätietoa ravintolasta ja menusta löydätte Leibin nettisivuilta. Pöytävarauksen ravintolaan voitte tehdä tästä:

Varaa pöytä

Lisää kuvia:
Ravintola Leib Tallinnan kartalle merkittynä:

5 KOMMENTIT

 1. Pikavisiitillä vaimon kanssa kahden Tallinnassa ja suosituksen mukaisesti suunnattiin kokeilemaan ravintolaa. Ulkokuori tässä tapauksessa ei kerro todellakaan koko totuutta. Sisälle tulemisen jälkeen aukeaa varsin miellyttävä ja kotoisa sisäpiha, joka houkuttelee vieraat viihtymään. Koska ilta oli jo pitkällä ja keittiö sulkeutumassa, jouduimme jättämään alkuruuat väliin ja valitsemaan pelkät pääruoat. Pöytään valikoituivat pihvi sekä viiriäinen sekä lasiin Riesling. Molemmat olivat erittäin tyytyväisiä annoksiinsa ja erityisesti kastikkeet saavat mairittelevat arvosanat. Jälkiruokana raparperi kompotti ja talon juustot, joiden kera talon omat raparperi ja pihlajanmarja liköörit. Jälkiruoat eivät tällä kertaa saa erikoismainintoja, sillä pääruokien taso jätti ne varjoonsa. Paikka johon varmasti eksytään myös tulevaisuudessa. Kokonaisuuden hinta 82,50, joka omasta mielestä oli käypä hinta hyvästä ruuasta ja miellyttävästä palvelusta.

  • Tämmöisiä kommentteja lukee aina tosi mielellään! Kiva kuulla, että suositus osui nappiin! 🙂

   Terkuin,
   Tuomas

 2. Olen ehdottomasti samaa mieltä. Olimme viime kesänä kolme kertaa ja aiomme mennä myös tänä kesänä. Ihana paikka, varsinkin puutarha ja terassi. Hyvää ruokaa ja hyvät viinit sekä ystävällinen palvelu. Suosittelen.
  Toinen todella positiivinen ravintola, jossa kävimme huhtikuussa(2014) on Luskikas, Aia 7. Hinta-laatusuhde on tosi hyvä. Hyviä viinejä edullisesti. Suositten kokeilemaan.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän