Sfäär on sulkenut ovensa. Ravintolan ovelta löytyy nykyään enää alla oleva lappu. Teksti päivitetty 07.08.2019.

Ravintola Sfäär Tallinna Suljettu 1

Tallinnan ravintola Sfäär muistetaan varmasti parhaiten siitä, että aiemmin ravintolan yhteydessä toimi myös vaatekauppa. Monet ihmiset tuntuivat tykkäävän tästä “vanhasta” Sfääristä, mutta meitä se ei koskaan oikein puhutellut, sillä paikasta tuntui jollain tapaa puuttuvan selvä fokus. Ravintola ja designer-farkkujen myynti saman katon alla eivät oikein innostaneet meitä, ja vielä kun ainoa ruokailukokemuksemme tässä paikassa oli melko keskinkertainen, niin ei tästä tullut koskaan kirjoitettua.

Maaliskuussa 2018 tilanne kuitenkin muuttui, kun Tallinnan ydinkeskustassa Mere Puiesteen varrella toimintaansa pyörittävä ravintola Sfäär avasi ovensa täysin uudistettuna. Vaatekauppa on poissa, takahuoneessa toimintaansa pyörittää paikallinen kahvipaahtimo Kokomo ja muutenkin Sfäärin tilat ovat selvästi aikaisempaa freesimmän näköiset. Ravintola-vaatekauppayhdistelmä varmasti toimi joskus takavuosina, mutta uudistuksen myötä Toomas Läätsin ravintola Sfäärissä on keskitytty vielä entistäkin enemmän herkullisten makujen loihtimiseen. Läts on aina tunnettu puhtaiden makujen puolestapuhujana, ja nämä puhtaat maut toimivatkin erinomaisesti tarjolla olevissa annoksissa. Alkuun söimme vuohenjuustokreemiä tomaatti-inkiväärihillolla, pääruoaksi valikoitui turskaa piparjuuri-perunamuussilla sekä kanakebabia grillatulla romainesalaatilla ja jälkkäriksi kookosjäätelöä mangon kera. Annosten raaka-aineet tosiaan olivat tuoreita, puhtaita ja yksinkertaisia, mutta yhdessä näistä oli onnistuttu luomaan oikein maukkaita kokonaisuuksia.

Ravintola Sfäär onkin tämän visiitin perusteella mitä parhain lounaspaikka, mutta illallisravintolana tämä ei ehkä kuitenkaan ole aivan sitä Tallinnan terävintä kärkeä. Illallisravintolaa etsivien kannattaa tsekata meidän Tallinnan Ravintolalista. Alkuruoat Sfäärissä maksavat 7-16€, pääruoat 9-18€ ja jälkiruoat 5-7€. Lisätietoa voitte katsoa ravintolan FB-sivuilta.

Paikan aukioloajat:
Su-Ti 11.30-16.00 & 17.30-22.00
Ke-La 11.30-16.00 & 17.30-23.00
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän