Aiemmista tiedoista poiketen ravintola Umami ei tässä kohtaa vielä lopetakaan toimintaansa, vaan siirtyy tulevaksi kesäksi lähemmäksi Tallinnan keskustaa. Uusi osoite on Kalasadama 8. Lisää voitte lukeaa paikkaa käsittelevästä tekstistämme.


Ravintola Umami lopettaa toimintansa maaliskuussa 2019. Lisätietoa löydätte täältä.


Ravintola Umami on Tallinnan vanhastakaupungista löytyvän Ravintola Leibin nuorempi sisarus, joka sijaitsee Mustamäen kaupunginosassa vanhan puutalon tiloissa. Umamin portille saavuttaessa ensimmäinen ajatus saattaa hyvin olla: “mihin ihmeeseen sitä oikein on tultu?”, sillä ensisilmäyksellä paikka näyttää lähinnä jonkun kotipihalta. Peremmälle astuttaessa fiilis kuitenkin muuttuu nopeasti, sillä Umamin viihtyisä piha omenapuineen ja värikkäine tuoleineen suorastaan kutsuu luokseen. Paikka onkin ehdottomasti parhaimmillaan kesällä, sillä lämpiminä kesäpäivinä pihamaalla nauttii mielellään lounasta tai illallista vähän pidemmänkin kaavan mukaan. Loppukesän pimenevinä iltoina puutarhaan sytytetään puusta toiseen risteilevät valot, jotka luovat paikkaan oman romanttisen tunnelmansa.

Omenapuiden hedelmiä muuten hyödynnetään Umamin tarjoamissa jälkiruuissa ja mehuissa, mutta myös asiakkaat voivat poimia puusta evästä pahimpaan nälkäänsä tai vaikka matkaevääksi. 🙂 Umamin ulkotiloissa on yli 100 asiakaspaikan lisäksi, lounge-alue baaritiskeineen sekä lasten leikkipaikka. Ravintolassa onkin selvästi laitettu ajatusta myös lapsiperheiden viihtyvyyteen, sillä puutalon yläkerrasta löytyy lasten leikkinurkkaus ja wc:stä hoitopöytä.

Ravintolan retrohenkiset sisätilat ovat viihtyisät, mutta kyllä ulkona oleminen aina sisällä kökkimisen voittaa. Sisätiloista löytyy tilaa vaikka vähän isommallekin porukalle, sillä ravintolan kahdessa kerroksessa on useampia erikokoisia huoneita ja tämä tekeekin paikasta oivan vaihtoehdon, jos haluatte viettää oman porukan kesken ravintolailtaa niin sanotusti omissa oloissanne. Umami järjestää myös “blind dinnereitä”, joka on ehdottomasti mielenkiintoinen, hauska ja herkullinen kokemus. Meidän blind dinneristä voitte lukea lisää täältä.

Ensimmäisen kerran kävimme Umamissa reilut pari vuotta sitten, ja tuolloin paikka tuntui juurikin Leibin nuoremmalta sisarukselta, joka ei vielä osannut juttuja yhtä hyvin kuin vanhempi veli ja myös identiteetti oli ruoan suhteen vasta muodostumassa. Nykyään tämä ravintola on kuitenkin ruoan, palvelun ja tunnelman puolesta ehdottomasti yksi Tallinnan piilotetuista helmistä.  Paikasta löytyy maailman makuja sashimista ja tatakista tartarpihviin ja paneeriin, mutta kuitenkaan virolaisia juuria unohtamatta. Kaiken kaikkiaan ruokalista on erinomainen kokonaisuus, josta löytyy kaikille jotain. Ja kun vielä maut ovat kohdallaan, niin eihän tätä voi kun kehua. Umami Resto ansaitsee ehdottomasti paikkansa meidän Tallinnan ravintolalistallamme.

Ravintola Umami Tallinna 8563

Alkuruoat ravintolassa maksavat 8-10€, keitot 6€, pääruoat 12-21€ ja jälkiruoat 4-9€. Tarjolla on myös Umamin kotitekoisia liköörejä, jotka maksavat 4€/kpl, sekä erinomaista kombutsaa, joka on Leibin pääkokin vaimon aikaansaannos. Lisätietoa voitte katsoa ravintolan nettisivuilta. Jos lounastaminen tai illastaminen Umamissa kiinnostaa, niin pöytävarauksen voitte tehdä kätevästi alla olevan ”Varaa Pöytä”-painikkeen kautta:

Ravintolan aukioloajat:
Su-To 12.00-22.00
Pe-La 12.00-23.00

Perille Umamiin pääsee helpoiten ottamalla taksin keskustasta, joka maksaa taksiyhtiöstä riippuen noin 6-8€ suuntaan. Jos haluatte käyttää julkisia, niin siinä tapauksessa kannattaa ottaa bussi numero 15 Solaris Keskukselta ja ajella sillä Autobussikoondis-pysäkille asti, josta on lyhyt kävelymatka ravintolalle.

Lue lisää: Tallinnan Ravintolat

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän