Ribe on sulkenut ovensa.


Ribe avasi ovensa Tallinnan vanhankaupungin Vene kadulla jo vuonna 2007, ja on tämän jälkeen oikeastaan järjestään löytynyt Viron parhaiden ravintoloiden listalta. Vuosi 2017 ei tehnyt tämän suhteen poikkeusta, sillä “Flavours of Estonian” jokavuotisessa listauksessa Ribe löytyi sijalta 7. ja Silverspoon kilpailussa se palkittiin Viron parhaan casual dining ravintolan tittelillä. Tätä taustaa vasten onkin ehkä yllättävää, että vuonna 2014 tekemämme ensimmäinen visiitti tähän ravintolaan meni melko pahasti penkin alle ja tuolloin Ribe ei yltänyt suosituslistallemme. Aina silloin tällöin asioille on kuitenkin hyvä antaa toinen mahdollisuus, sillä viimeisin visiittimme tähän ravintolaan oli erittäin mieluisa kokemus.

Tallinnan ravintola Riben sisustus on aina ollut yksinkertaisen tyylikäs ja sitä se on edelleen. Tässä voi ehkä todeta, että jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä. 🙂 Paikka tarjoaa fine dining-tason ruokaa, mutta kuten aiemmin mainittu casual dining-palkinto osoittaa, niin ei tämä ravintola ole mikään pönötyspaikka. Tänne voi tulla rennosti viihtymään, nauttimaan hyvästä ruoasta ja viettämään aikaa ystävien kanssa. Annoskoot ovat sopivan kokoisia ja ruoassa on käytetty laadukkaita puhtaita raaka-aineita. Ribessä ei ole lähdetty kikkailemaan raaka-aineiden kanssa, vaan täällä panostetaan lähiruokaan, ja menusta löytyy vaikutteita niin skandinaavisesta kuin myös ranskalaisesta keittiöstä. Ravintolasta löytyy A la Carte-lista, maistelumenu (3-, 4- tai 6-ruokalajia) sekä lisäksi kasvisruokamenu.

Myös paikan palvelutasoon on panostettu ja se onkin ehdottomasti sieltä Tallinnan paremmasta päästä. Palvelu on ystävällistä ja asiantuntevaa, jonka lisäksi Riben sommelier osasi antaa ruokiin oivat viinisuositukset. Kokonaisuudessaan ilta ravintola Ribessä oli onnistunut ja tällä kertaa voimme helposti nostaa sen Tallinnan Ravintolalistallemme. On aina mukavaa yllättyä positiivisesti, ja tämä paikan kanssa kävi juuri niin. Ainakin me Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa sivustolla toivomme, että Ribe jatkaa vahvaa sarjaansa yhtenä Tallinnan parhaista ravintoloista myös seuraavat kymmenen vuotta. 🙂

Alkuruoat Ribessä maksavat 8-14€, pääruoat 12-20€ ja jälkiruoat 6-9€. Lisätietoa menuista voitte katsoa ravintolan nettisivuilta.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮

Riben aukioloajat:
Ma 17.00-23.00
Ti-Pe 12.00-15.00 ja 17.00-23.00
La 12.00-23.00
Su Suljettu
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän