Tallinnan Lentosataman museossa avattiin helmikuussa uusi näyttely, jonka teemana on Viron tasavallan satavuotisjuhliin hyvin linkittyvä “Sata Vuotta Vesillä”. Jokaiselle vuodelle on valittu yksi laiva, joka on saattanut muun muassa valmistua kyseisenä vuonna, upota kyseisenä vuonna tai ollut tuona vuonna jollain muulla tavalla merkittävä. Näyttelystä löytyy esimerkiksi Georg Ots, Estonia sekä Tallinkin Megastar laivat, mutta joukkoon mahtuu myös useita vähemmän tunnettuja, mutta samalla kuitenkin Viron historian kannalta merkittäviä aluksia.

Näyttelytila on osa Tallinnan Lentosataman yleisiä tiloja, joten tähän pääsee tutustumaan ihan normaalin pääsylipun hinnalla. Ainakin me voimme omasta puolestamme sanoa, että Lentosatamaan tuleminen on aina mielenkiintoinen kokemus, olipa kyseessä sitten ensimmäinen tai kolmaskymmenes kerta. “Sata Vuotta Vesillä”-näyttely on myös visuaalisesti erittäin onnistunut, sillä pienoismallien ympärille on luotu kuvin, tekstein ja jättimäisin paperivenein näyttävä kokonaisuus. Näyttelyalueelta löytyy myös keltaisia vihkoja, joissa on suomeksi lisätietoa näyttelyn laivoista.

Jos olette tulossa tutustumaan näyttelyyn hieman isommalla porukalla, niin suosittelemme ottamaan oppaan, sillä ainakin meillä tämä teki näyttelykierroksesta vielä entistäkin mielenkiintoisemman. Opastetun kierroksen kesto on 60 minuuttia ja hintaa sillä on 45 euroa/ryhmä. Näyttely on auki 13. tammikuuta 2019 saakka, joten tässä on vielä hyvää aika käydä tutustumassa tähän. 🙂 Lisätietoa voitte katsoa Lentosataman museon nettisivuilta.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän