Sori Brewing panimo pitää majaansa reilun kilometrin päässä Tallinnan Ülemiste Keskuksesta, ja se on varmasti monille suomalaisille se tutuin Virossa toimiva pienpanimo, sillä sen verran paljon mediatilaa nämä Tampereelta maailmalle ponnistaneet kaverukset ovat Suomen mediassa saaneet. Perustajakaksikko Heikki ja Pyry on nähty niin Helsingin Sanomien ja Aamulehden sivuilla kuin myös esimerkiksi MTV3:n Huomenta Suomi-ohjelmassa. Tämä panimo varmasti herättää monenlaisia tuntemuksia niin puolesta kuin vastaan, mutta ainakaan tätä parivaljakkoa ei voi syyttää seikkailumielen tai intohimon puutteesta, sillä harvempi uskaltaa lähteä vieraaseen maahan perustamaan omaa panimoa.

Sori Brewing Tallinna (1)

Kun kävimme tapaamassa Heikkiä ja Pyryä niin heistä huokui aito innostus hyvän oluen tekemiseen sekä intohimo Sori Brewingin kehittämiseen. Panimo on rahoitettu joukkorahoituksella, johon vuonna 2014 osallistui 225 oluen ystävää ja rahaa kertyi reilut 450 000 €. Ensimmäiset oluet Sori Brewing sai kuitenkin ulos Tallinnan panimoltaan vasta alkukesästä 2015, sillä vaikka yrittäminen onkin Virossa helpompaa kuin kotosuomessa, niin kyllä sitä byrokratiaa täälläkin osataan. Aiemmat oluet Sori Brewing oli valmistanut Teerenpelin panimolla, niin sanottuna “mustalaispanimona”.

Sijoittajat Seinä Tallinna 9291

Pojilla oli kiinnostavia tarinoita kerrottavanaan matkasta minkä he ovat kulkeneet Tampereen Sorista Tallinnan Sõjamäelle. Emme kuitenkaan halua paljastaa liikaa, sillä tarinat ovat parempia Heikin ja Pyryn kertomina. 🙂 Jos haluatte päästä kuulemaan kaikki juonenkäänteet, oppimaan lisää oluenvalmistuksesta sekä tietenkin maistelemaan Sori Brewingin tuotteita, niin ei muuta kuin kierrosta varaamaan. Panimon nettisivuilta löytyy varauskalenteri sekä lisätietoa kierroksesta. Kierros kestää noin 1-1.5h ja hintaa sille kertyy 10€/henkilö.

Sori Brewing Tallinna (4)

Panimon osoite on Suur-Sõjamäe 14. Tallinnan keskustasta pääsee kätevimmin perille bussilla numero 15, joka vie melkeinpä ovelta ovelle. Bussi lähtee Viru Keskuksen terminaalista ja pois hypätään Kaubajaama-pysäkillä. Jos päätätte ottaa taksin, niin matka Sõjamäelle maksaa noin 5-7€. Suosituksemme taksifirmojen suhteen löydätte täältä.

Sori Brewing Tallinna (6)

Sori Brewingin panimon sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän