Tallinnan Balti Jaama Turgin ja Telliskivi-kadun väliin jäävällä alueella sijaitsee suunnittelija Stella Soomlaisen studio, josta voi ostaa sekä vuokrata taidokkaasti tehtyjä nahkalaukkuja sekä muita nahasta valmistettuja asusteita. Mistään edullisista tuotteista ei ole kysymys, sillä näiden taidokkaasti käsintehtyjen laukkujen hinnat nousevat helposti useisiin satoihin euroihin. Myynnissä on myös muun muassa lompakoita, säilytyskoteloita tableteille ja läppäreille, rannekkeita sekä avaimenperiä.

Stella Soomaisen Studio Tallinna 1241

Stella Soomlaisen studiolla järjestetään myös erilaisia työpajoja, joissa pääsee itse kokeilemaan koristerannekkeen, kellon rannekkeen tai vaikkapa avaimenperän valmistamista. Meille aukesi mahdollisuus tähän Eckerö Linen, Tallinkin, Viking Linen ja VisitTallinnin yhteistyössä järjestämän lehdistömatkan yhteydessä, jossa jokainen sai Stellan henkilökunnan avustuksella valmistaa oman rannekkeen. Meillä on kyllä peukalo niin keskellä kämmentä, ettei tämmöinen käsityö ole meille ihan sitä ominta puuhaa, mutta hauskaa se kuitenkin oli. Kyllähän sitä koki semmoista ylpeyttä, kun ihan itse tehty ranneke oli valmis…ja ne muuten ovat edelleen käytössä. 🙂 Lisäksi oli mielenkiintoista päästä näkemään, miten myyntiin meneviä tuotteita valmistetaan käsityönä, sillä tämän jälkeen ymmärtää paremmin kuinka paljon työtä ja tarkkuuttaa yhden nahkalaukun tekeminen vaatii. Sokerina pohjalla oli Stellan pitämä lyhyt luento erilaisista nahoista ja miten niistä saadaan tietyn näköisiä ja tuntuisia. Kaiken kaikkiaan piipahdus Stella Soomlaisen työpajassa oli hauska, mielenkiintoinen ja samalla opettavainen, joten tätä suosittelee mielellään myös muille.

Lisätietoja työpajoista voi kysyä sähköpostitse suoraan studiolta (design@stellasoomlais.com). Ihan muutaman hengen porukalle näitä työpajoja ei järjestetä, mutta jos saatte kasaan puolentusinaa innokasta, niin seuraavalla Tallinnan reissulla tekin voitte päästä oppimaan paljon uutta nahkatuotteista sekä valmistamaan oman tuotteen kotiin viemisiksi. 🙂

Studion aukioloajat:
Ma-Pe 11.00-19.00
La 11.00-17.00

Stella Soomlaisen studion sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän