Toista kertaa järjestetty TCBW eli Tallinn Craft Beer Weekend-olutfestivaali oli kokenut melkoisen kasvupyräyksen viime vuodesta. Tapahtumapaikka oli vaihtunut Telliskivi-kadulta Noblessnerin sataman tiloihin, johon mahtui selvästi enemmän vieraita sekä pienpanimoita. Vuoden 2015 tapahtuma oli ehkä tietyllä tavalla kotoisampi ja rennompi, sillä tänä vuonna porukkaa alkoi olla jo niin paljon että festivaalialueella liikkuminen oli ajoittain hieman haastavaa. Myös juttutuokiot panimoiden edustajien kanssa jäivät vähäisemmiksi, sillä monilla tuntui olevan sen verran kiire. Toisaalta on hienoa, että tämä Põhjalan panimon perustama tapahtuma on vuodessa noussut koko lähitienoon kovimmaksi olutfestivaaliksi.

Tallinn Craft Beer Weekend 2016 5

Tänä vuonna panimoita oli 14 eri maasta ja tässä vielä lista kaikista olutfestareille osallistuneista pienpanimoista: AF Brew (RUS), All In Brewing (SWE), Bakunin (RUS), Beawertown (UK), Boneyard (USA), Brew By № (UK), Brewdog (UK), Buddelship (GER), Buxton (UK), Cigar City (USA), CR/AK (ITA), De Molen (NL), Del Ducato (ITA), Edge Brewing (ESP), Garage Beer (ESP), La Pirata (ESP), Labietis (LAT), Lehe (EST), Lervig (NOR), Lindheim (NOR), Loverbeer (ITA), Mallaskoski (FIN), Mikkeller), Põhjala (EST), Pühaste (EST), Sori (EST), Stone Brewing (USA), Tanker (EST), To Øl (DEN), Vormsi (EST) ja Õllenaut (EST).

Tallinn Craft Beer Weekend 2016 1

Myös ulkomaalaisten vieraiden määrä oli noussut selvästi vuoden takaisesta, ja tulijoita olisi varmasti ollut enemmänkin, mutta liput tapahtumaan myyttiin loppuun jo alkuvuoden aikana. Yhden päivän lipusta sai pulittaa 60€ kun taas kahden päivän festivaalipassi rokotti lompakkoa satasen verran. Hintaan sisältyi sisäänpääsy, festivaalilasi sekä kaikki oluet. Tallinn Craft Beer Weekend järjestetään myös ensi vuonna, joten jos tänä vuonna jäi liput saamatta, niin ensi vuonna kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Muun muassa meidän sivustolta tulee takuuvarmasti löytymään tietoa vuoden 2017 TCBW-tapahtumasta.

[envira-gallery id=”12841″]

Olutfestivaalilla esiteltiin useita kymmeniä uutuuksia, mutta tällä kertaa meidän mielenkiinto kohdistui erityisesti virolaisen pienpanimo Õllenautin perjantain olutvalikoimaan, sillä uutuuksien joukossa oli meidän yhteistyö-olut “Poro” sekä Kohtissa työskentelevän Elviran nimeä kantava olut. Meidän mielipiteemme on tietenkin “hieman” subjektiivinen, mutta senkin uhalla on pakko sanoa, että molemmat oluet ovat erittäin onnistuneita. Vai kuinka usein olette maistaneet poron- ja isohirvenjäkälällä maustettua olutta tai virolaista pienpanimo-olutta, jossa on käytetty samppanjahiivaa? 🙂 Tässä vielä molempien oluiden etiketit:

Öllenaut Poro Öllenaut Elvira

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän