Neljättä kertaa järjestetty Tallinn Craft Beer Weekend keräsi toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna pitkälle yli tuhat oluen ystävää sekä yli 40 pienpanimoa Tallinnan Kulttuurikateliin. Viikonlopun liput menivät kuin kuumille kiville ja molemmat päivät myytiin loppuun jo ennakkoon, joten tulijoita olisi varmasti ollut enemmänkin. 10 virolaisen pienpanimon lisäksi tapahtumaan osallistui panimoita Venäjältä, Yhdysvalloista, Iso-Britanniasta, Italiasta, Ruotsista, Belgiasta, Espanjasta, Kiinasta, Latviasta, Norjasta, Saksasta, Suomesta, Hollannista, Puolasta sekä Tanskasta.

Tallinnan Kultuurikatel on kerrassaan upea paikka tämmöisen tapahtuman järjestämiseen, sillä vanhaan tehdasrakennukseen kunnostetut tyylikkäät tilat ovat sen verran väljät, että täällä mahtuu hyvin liikkumaan ja välillä myös istahtamaan alas. Järjestelyt olivat muutenkin hienosti hoidettu, sillä Kultuurikatelin takapihalle sijoitettu Food truck courtista löytyi monipuolisesti erilaista syötävää niin vannoutuneille lihansyöjille kuin myös kasvissyöjille, ja suurempia jonoja ei päässyt missään kohtaa syntymään. Myös WC-tiloja oli tarpeeksi, joten vessajonossa seisomiseen ei tarvinnut aikaansa tuhlata. On hieno nähdä, miten tämä on neljässä vuodessa kasvanut ja kehittynyt hyvin organisoiduksi tapahtumaksi, johon ihmiset tulevat nauttimaan erinomaisista oluista, hyvästä seurasta ja maukkaasta ruoasta.

Onhan Tallinn Craft Beer Weekend myös siinä mielessä hieno tapahtuma, että tällä pääsee kahden päivän aikana maistelemaan huikean määrän erinomaisia oluita ja samalla jututtamaan ihmisiä näiden luomuksien takana. Tänä vuonna ehdimme maistamaan kahden päivän aikana noin kolmesta sadasta tarjolla olleesta oluesta reilut yhdeksänkymmentä. Kahden päivän lippu kustansi 100€ (yhden päivän lipun hinta olisi ollut 60€) ja tähän kuuluu festivaalilasin lisäksi kaikki tarjolla olevat oluet, mutta toisin kuin joku saattaa luulla, niin tänäkään vuonna täällä ei juurikaan näkynyt todella humalaista jengiä. Ainahan jollain lipsahtaa yli, mutta enimmäkseen meno oli hyvin asiallista ja rentoa. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan ensi vuoden tapahtumaa, jonka suunnittelun Põhjala panimon pojat ovat varmasti jo polkaisseet käyntiin. 🙂

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän