Leib *****

Tämä ravintola on ehdottomasti yksi Tallinnan piilotetuista helmistä, sillä vaikka ravintola sijaitseekin keskeisellä paikalla Tallinnan vanhassakaupungissa, niin on se silti hieman jemmassa. Ravintola löytyy Uus-kadulta, mutta suurin osa ravintolasta jää piiloon viehättävän sisäpihan puolelle. Kesällä ravintolan puutarha on eittämättä yksi Tallinnan parhaista terasseista.  Alkupalat ravintolassa maksavat 9-11.50€, keitot 6.50€, pääruoat 13.50-24€ ja jälkiruoat 6-10€. Lisätietoa löydätte ravintolaa käsittelevästä tekstistämme. Pöytavarauksen tekeminen onnistuu alla olevan “Varaa Pöytä”-painikkeen kautta:

Varaa pöytä

Tallinnan Ravintola Leib & Resto_8736


Juur *****

Ravintola Juur on monella tavalla erilainen kuin monet muut Tallinnan huippuravintolat, sillä ensinnäkin se sijaitsee alueella jossa ei normaalisti ole totuttu näkemään tämän tasoisia paikkoja ja toiseksi se on paremmin laadukkaista kahveista, kahvipaahtimosta ja kahviloista tutuksi tulleen Gourmet Coffeen ensimmäinen ravintola. Paikka sijaitsee kunnostetun tehdasrakennuksen tyylikkäästi sisustetuissa tiloissa, jossa on isot valoisat ikkunat sekä iso tyylikäs metalliovi. Juuressa on onnistuttu erinomaisesti yhdistämään virolaiseen keittiöön vahvasti nojaava fine dining-tason ruoka ja rento ilmapiiri hieman “teolliseen”, mutta samalla kevyeen, sisustustyyliin. Alkuruoat ravintolassa maksavat 9-16 euroa, pääruoat 13-25 euroa ja jälkiruoat 6-7 euroa. Lisätietoa voitte katsoa Juurta käsittelevästä tekstistämme.
Varaa pöytä


Ore *****

Tässä Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitsevassa paikassa yhdistyy hienolla tavalla tyylikäs ja kutsuva ilmapiiri, mielenkiintoiset annokset ja erinomainen palvelu. Ore sijaitsee Tallinnan vanhankaupungin Olevimägi-kadulla, jossa aiemmin piti majaansa ravintola Bocca. Snäksit ravintolassa maksavat 5-7€, alkuruoat 9-15€, pääruoat 14-24€ ja jälkiruoat 6-7€. Lisää Oresta voitte lukea täältä ja pöytävarauksen tekeminen onnistuu kätevästi tästä:

Varaa Pöytä - Kaks Kokka


Salt Restoran *****

Salt on 28 asiakasta vetävä idyllinen, mutta samalla rento ravintola, joka sijaitsee reilun kilometrin päässä Tallinnan Viru Keskukselta Kadriorgin puiston suuntaan. Menussa hyödynnetään eri kasvukausien raaka-aineita ja lisäksi ravintolan omistaja Tiina Treumann reissaa ympäri maailmaa hakemassa uusia ideoita, joten ensi viikolla ruokalistalta saattaa siis löytyä jälleen jotain uutta ja yllättävää. 🙂 Alkuruoat maksavat 7-14 euroa, pääruoat 9-27 euroa ja jälkiruoat 6 euroa. Mikäli haluatte käydä Saltissa syömässä niin suosittelemme tekemään pöytävarauksen etukäteen. Lisätietoa ravintola Saltista löydätte aihetta käsittelevästä tekstistämme.

Varaa pöytä

Tallinnan Ravintola Salt_5432


Kaks Kokka *****

Tästä skandinaaviseen tyyliin sisustetusta viihtyisästä ravintolasta saa kerrassaan loistavaa ruokaa. Ravintolan ruokalistasta löytyy monia tuttuja annoksia, mutta Kaks Kokka on onnistunut luomaan annoksistaan omannäköisiä ja -makuisia. Myös paikan palvelu on korkeatasoista. Pöytavarauksen tekeminen on aina suositeltavaa, sillä sen verran suositusta ravintolasta on kysymys. Alkuruoat ravintolassa maksavat 9-12€, pääruoat 11-20€ ja jälkiruoat 6€. Lisää löydätte Kaks Kokka tekstistämme. Pöytävarauksen voitte tehdä tästä:
Varaa Pöytä - Kaks Kokka


Parrot MiniBar *****

Parrot on ehdottomasti hetkeen raikkain ja omaleimaisin paikka mitä olemme Tallinnassa nähneet. Ravintola on sisustettu hauskasti, mutta samalla tyylikkäästi. Annokset ovat hyvin erilaisia kuin mihin kaupungin ravintoloissa on tullut totuttua, mutta samalla maut ovat kyllä todella kohdallaan! Myös palvelu on ystävällistä ja Parrotin drinkit mitä parhaimpia! Pienet herkut maksavat 5-6€/kpl, mini pääruoat 7-12€/kpl ja makeat 6€/kpl. Lisätietoa voitte katsoa Parrotia käsittelevästä tekstistämme.
Varaa pöytä

Tallinnan Ravintola Parrot MiniBar_9865


Restoran Tchaikovsky *****

Elegantti ravintola, jossa ensiluokkainen palvelu, loistava ruoka sekä hyvä menu. Tämä hieman tyyriimmän puoleinen paikka sijaitsee vanhankaupungin Vene-kadulla Hotelli Telegraafin yhteydessä. Ravintolassa on venäläinen keittiö ja listalta löytyy mm. pelmeenejä, borsch-keittoa, paistettua kalaa sekä erilaisia liharuokia. Ravintolaan on hyvä pukeutua hieman siistimpiin vaatteisiin, sillä Restoran Tchaikovsky on vuosikausia kuulunut Viron parhaiden ravintoloiden kuumimpaan kärkeen. Alkuruoat maksavat 18-19€, keitot 10-13€, pääruoat 15-26€ ja jälkiruoat 5-11€. Tarjolla on myös 4- ja 6-ruokalajin menut, jotka maksavat 55€/75€. Lisätietoa löydätte ravintolaa käsittelevästä tekstistämme.  Pöytävarauksen tekeminen onnistuu kätevästi tästä:
Book a Table - Kaks Kokka

Umami Resto *****

Mustamäen kaupunginosasta löytyvä Ravintola Umami tarjoaa yhden Tallinnan viihtyisimmistä terasseista/pihoista. Ravintola Leibin nuorempi sisarus onkin parhaimmillaan kesällä, mutta ravintolasta löytyy myös viihtyisät sisätilat, jonne mahtuu illallistamaan vaikka vähän isommallakin porukalla. Umamissa on myös huomioitu lapsiperheet, sillä niin ulkoa kuin myös sisältä löytyy lasten leikkipaikat. Alkuruoat ravintolassa maksavat 8-10€, keitot 6€, pääruoat 12-21€ ja jälkiruoat 4-9€. Lisätietoa löytyy Umamia käsittelevästä tekstistämme.

Varaa pöytä

Tallinnan Ravintola Umami_8581


Tai Boh *****-

Tallinnan vanhankaupungin reunalla sijaitsevan Ravintola Manna La Roosan yläkerrassa toimii aasialainen fuusioravintola Tai Boh, josta löytyy erittäin tyylikkään omaperäinen sisustus.Alkuruoat maksavat 8-11€, salaatit 12-19€, pääruoat 10-21€ ja jälkiruoat 5-9€. Erikseen täytyy vielä mainita, että tästä ravintolasta löytyy kattava kasvismenu, joten tämä paikka sopii myös kasvissyöjille. Lisätietoa paikasta löydätte sitä käsittelevästä tekstistämme. Pöytävarauksen Tai Bohiin voitte tehdä tästä:

Varaa pöytä


Kuldmokk *****-

Tässä ravintolassa tehdään ruokaa suurella sydämellä ja ystävällinen hymy kasvoilla. Kuldmokkin sisutus on omaperäinen, mutta samalla kodikas, palvelu on ystävällistä ja ruoka herkullista. Alkuruoat maksavat 6-13€, pääruoat 8-20€ ja jälkiruoat 4-6€. Kuldmokkia käsittelevän tekstimme löydätte täältä.

Tallinnan Ravintola Kuldmokk 003


Ribe *****-

Ravintola Ribe on kuulunut jo yli vuosikymmenen ajan Tallinnan ravintoloiden terävimpään kärkeen ja vuonna 2017 paikka valittiin koko Viron parhaaksi casual dining ravintolaksi. Ribessä ei ole lähdetty kikkailemaan raaka-aineiden kanssa, vaan täällä panostetaan lähiruokaan, ja menusta löytyy vaikutteita niin skandinaavisesta kuin myös ranskalaisesta keittiöstä. Alkuruoat Ribessä maksavat 8-14€, pääruoat 12-20€ ja jälkiruoat 6-9€. Lisää voitte lukea paikkaa käsittelevästä tekstistämme. Pöytävarauksen tekeminen onnistuu helposti suoraan tästä:

Varaa pöytä

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän