Tallinnan Parhaat Ravintolat-listaan on koottu meidän henkilökohtaiset suosikkimme. Ravintolasuosituksemme Tallinnaan tekstistä löydätte kaikki suosituksemme, mutta tähän listaan on koottu parhaista parhaat. Tallinnan ravintolamaailman the best of the best of the best! Nämä Tallinnan parhaat ravintolat ovat semmoisia paikkoja, joita tulee usein suositeltua myös omille Tallinnassa vieraileville ystäville. Listalta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Me Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa sivuston ylläpitäjät haluamme toivottaa teille herkullisia ja unohtumattomia makunautintoja Tallinnan ravintoloissa! 🙂

Ore *****

Tässä Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitsevassa paikassa yhdistyy hienolla tavalla tyylikäs ja kutsuva ilmapiiri, mielenkiintoiset annokset ja erinomainen palvelu. Ore sijaitsee Tallinnan vanhankaupungin Olevimägi-kadulla, jossa aiemmin piti majaansa ravintola Bocca. Kaikinpuolin äärettömän laadukas ravintola, joka ehdottomasti ansaitsee paikkansa meidän suosituslistamme kärjessä!  Snäksit ravintolassa maksavat 5-7€, alkuruoat 9-15€, pääruoat 14-24€ ja jälkiruoat 6-7€. Lisää Oresta voitte lukea täältä ja pöytävarauksen tekeminen onnistuu kätevästi tästä:

VARAA PÖYTÄ

Parrot MiniBar *****

Parrot on ehdottomasti hetkeen raikkain ja omaleimaisin paikka mitä olemme Tallinnassa nähneet. Ravintola on sisustettu hauskasti, mutta samalla tyylikkäästi. Annokset ovat hyvin erilaisia kuin mihin kaupungin ravintoloissa on tullut totuttua, mutta samalla maut ovat kyllä todella kohdallaan! Myös palvelu on ystävällistä ja Parrotin drinkit mitä parhaimpia! Pienet herkut maksavat 5-6€/kpl, mini pääruoat 7-12€/kpl ja makeat 6€/kpl. Lisätietoa voitte katsoa Parrotia käsittelevästä tekstistämme.

VARAA PÖYTÄ

Tallinnan Ravintola Parrot MiniBar_9865


Art Priori *****

Ravintolan vanhassakaupungissa sijaitsevissa tiloissa yhdistyy kiinnostavalla tavalla upea taide sekä ensiluokkainen ruoka, sillä ravintolan omistajana on pitkän linjan taidekauppias ja keittiön puolella vaikuttaa 2016 vuoden kokiksi (Aasta kokk) valittu Alexander Kolomar. Art Priori ei kuitenkaan ole mikään pönötysravintola, vaan enemmänkin ensiluokakista fine diningia rennolla otteella tarjoava paikka. Alkuruoat ravintolassa maksavat 16-30 euroa, keitot 16-17 euroa, pääruoat 19-39 euroa ja jälkkärit 9-10 euroa. Maistelumenun hinta on 69 euroa. Art Priorilla on myös todella kattava viinivalikoima, joten täältä löytyy varmasti jotain mieleistä jopa vaativimmille viinihifistelijöille. Lisää voitte lukea ravintola-arvostelustamme.


Leib *****

Tämä ravintola on ehdottomasti yksi Tallinnan piilotetuista helmistä, sillä vaikka ravintola sijaitseekin keskeisellä paikalla Tallinnan vanhassakaupungissa, niin on se silti hieman jemmassa. Ravintola löytyy Uus-kadulta, mutta suurin osa ravintolasta jää piiloon viehättävän sisäpihan puolelle. Kesällä ravintolan puutarha on eittämättä yksi Tallinnan parhaista terasseista. Alkupalat ravintolassa maksavat 10-12€, keitot 7.50€, pääruoat 14.50-23.50€ ja jälkiruoat 6-12€. Lisätietoa löydätte ravintolaa käsittelevästä tekstistämme. Pöytavarauksen tekeminen onnistuu alla olevan “Varaa Pöytä”-painikkeen kautta:
VARAA PÖYTÄ

Tallinnan Ravintola Leib & Resto_8736


Kaks Kokka *****

Tästä skandinaaviseen tyyliin sisustetusta viihtyisästä ravintolasta saa kerrassaan loistavaa ruokaa. Ravintolan ruokalistasta löytyy monia tuttuja annoksia, mutta Kaks Kokka on onnistunut luomaan annoksistaan omannäköisiä ja -makuisia. Myös paikan palvelu on korkeatasoista. Pöytavarauksen tekeminen on aina suositeltavaa, sillä sen verran suositusta ravintolasta on kysymys. Alkuruoat ravintolassa maksavat 9-12€, pääruoat 11-20€ ja jälkiruoat 6€. Lisää löydätte Kaks Kokka tekstistämme. Pöytävarauksen voitte tehdä tästä:

VARAA PÖYTÄ

Juur *****

Ravintola Juur on monella tavalla erilainen kuin monet muut Tallinnan huippuravintolat, sillä ensinnäkin se sijaitsee alueella jossa ei normaalisti ole totuttu näkemään tämän tasoisia paikkoja ja toiseksi se on paremmin laadukkaista kahveista, kahvipaahtimosta ja kahviloista tutuksi tulleen Gourmet Coffeen ensimmäinen ravintola. Paikka sijaitsee kunnostetun tehdasrakennuksen tyylikkäästi sisustetuissa tiloissa, jossa on isot valoisat ikkunat sekä iso tyylikäs metalliovi. Juuressa on onnistuttu erinomaisesti yhdistämään virolaiseen keittiöön vahvasti nojaava fine dining-tason ruoka ja rento ilmapiiri hieman “teolliseen”, mutta samalla kevyeen, sisustustyyliin. Alkuruoat ravintolassa maksavat 9-16 euroa, pääruoat 13-25 euroa ja jälkiruoat 6-7 euroa. Lisätietoa voitte katsoa Juurta käsittelevästä tekstistämme.

VARAA PÖYTÄ

180 Degrees *****

180 Degrees ravintola on saksalaiskokki Matthias Dietherin taidonnäyte, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Noblessnerin nopeasti kehittyvällä ja trendikkäällä alueella sijaitseva ravintola on tehnyt rakettimaisen nousun Tallinnan ja samalla myös koko Viron parhaiden ravintoloiden joukkoon. 6-ruokalajin maistelumenu maksaa 98€, 4-ruokalajin menu 82€ ja 6-ruokalajin kasvismenu 86€. Lisää voitte lukea ravintola-arvostelustamme.

VARAA PÖYTÄ

Restoran Tchaikovsky *****
Elegantti ravintola, jossa ensiluokkainen palvelu, loistava ruoka sekä hyvä menu. Tämä hieman tyyriimmän puoleinen paikka sijaitsee vanhankaupungin Vene-kadulla Hotelli Telegraafin yhteydessä. Ravintola Tchaikovskyssa on venäläinen keittiö ja listalta löytyy mm. pelmeenejä, borsch-keittoa, paistettua kalaa sekä erilaisia liharuokia. Ravintolaan on hyvä pukeutua hieman siistimpiin vaatteisiin, sillä Restoran Tchaikovsky on vuosikausia kuulunut Viron parhaiden ravintoloiden kuumimpaan kärkeen. Alkuruoat maksavat 18-19€, keitot 10-13€, pääruoat 15-26€ ja jälkiruoat 5-11€. Tarjolla on myös 4- ja 6-ruokalajin menut, jotka maksavat 55€/75€. Lisätietoa löydätte ravintolaa käsittelevästä tekstistämme.  Pöytävarauksen tekeminen onnistuu kätevästi tästä:

Chedi *****

Jo yli vuosikymmen sitten avattu Chedi on ehdottomasti yksi Tallinnan aasialaisen ravintolaskenen uranuurtajista. Ravintola on koko olemassaolonsa ajan kuulunut Tallinnan ja Viron parhaiden ravintoloiden joukkoon, joka onkin saavutus johon kovin moni muu ravintola ei ole pystynyt.Alkuruoat ravintolassa maksavat 10-19€, keitot 9-11€, pääruoat 12-32€ ja jälkiruoat 6-9€. Tarkemman arvion löydätte ravintolaa käsittelevästä postauksestamme. Pöytävarauksen tekeminen onnistuu kätevästi tästä:

VARAA PÖYTÄ

Tai Boh ******

Tallinnan vanhankaupungin reunalla sijaitsevan ravintola Manna La Roosan yläkerrassa toimii aasialainen fuusioravintola Tai Boh, josta löytyy erittäin tyylikkään omaperäinen sisustus.Alkuruoat maksavat 8-11€, salaatit 12-19€, pääruoat 10-21€ ja jälkiruoat 5-9€. Erikseen täytyy vielä mainita, että tästä ravintolasta löytyy kattava kasvismenu, joten tämä paikka sopii myös kasvissyöjille. Lisätietoa paikasta löydätte sitä käsittelevästä tekstistämme. Pöytävarauksen ravintola Tai Bohiin voitte tehdä tästä:

VARAA PÖYTÄ

Ribe ******

Ravintola Ribe on kuulunut jo yli vuosikymmenen ajan Tallinnan ravintoloiden terävimpään kärkeen ja vuonna 2017 paikka valittiin koko Viron parhaaksi casual dining ravintolaksi. Ribessä ei ole lähdetty kikkailemaan raaka-aineiden kanssa, vaan täällä panostetaan lähiruokaan, ja menusta löytyy vaikutteita niin skandinaavisesta kuin myös ranskalaisesta keittiöstä. Alkuruoat Ribessä maksavat 8-14€, pääruoat 12-20€ ja jälkiruoat 6-9€. Lisää voitte lukea paikkaa käsittelevästä tekstistämme. Pöytävarauksen tekeminen onnistuu helposti suoraan tästä:

VARAA PÖYTÄ

Salt Restoran *****

Salt on 28 asiakasta vetävä idyllinen, mutta samalla rento ravintola, joka sijaitsee reilun kilometrin päässä Tallinnan Viru Keskukselta Kadriorgin puiston suuntaan. Menussa hyödynnetään eri kasvukausien raaka-aineita ja lisäksi ravintolan omistaja Tiina Treumann reissaa ympäri maailmaa hakemassa uusia ideoita, joten ensi viikolla ruokalistalta saattaa siis löytyä jälleen jotain uutta ja yllättävää. 🙂 Alkuruoat maksavat 7-14 euroa, pääruoat 9-27 euroa ja jälkiruoat 6 euroa. Mikäli haluatte käydä Saltissa syömässä niin suosittelemme tekemään pöytävarauksen etukäteen. Lisätietoa ravintola Saltista löydätte aihetta käsittelevästä tekstistämme.
VARAA PÖYTÄ

Tallinnan Ravintola Salt_5432

1 KOMMENTTI

  1. Mustanmäella Marjan pysäkkissä semmoinnen paikka kun Boksipeatus, Pitstop, todella herkkuliset burgerit ja ateriat, suosittelen kaikkille, hyvä tarjoilu, kun haluu syödä vanhanajan burksia niin ehdottomasti kannattaa kokeillaa.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän