Tallinnan ravintolakulttuuri on vuosien varrella kokenut melkoisen muutoksen ja parhaimmillaan kaupunkiin on syntynyt huippuravintoloita kuin sieniä sateella. Vaikka uusia ravintoloita on avattu, niin jostain syystä itämainen keittiö on Tallinnan ja Viron ravintolaskenessä jäänyt vähemmälle huomiolle. Parin hyvän intialaisen lisäksi kaupungissa on ollut muutama keskinkertainen kiinalainen ravintola sekä Ravintola Chedi. Viimeksi mainittu paikka avattiin Tallinnaan jo keväällä 2008, joten se on ollut oman alueensa uranuurtaja. Chedi on koko olemassaolonsa ajan kuulunut Tallinnan ja Viron parhaiden ravintoloiden joukkoon, joka onkin saavutus johon kovin moni muu ravintola ei ole pystynyt.

Tallinnan Ravintola Chedi (7)

Ravintola sijaitsee Tallinnan vanhankaupungin Sulevimägi-kadulla. Ravintolan sisustus on modernin tyylikäs ja siihen on selvästi otettu vaikutteita Aasiasta ja erityisesti Kaukoidästä. Paikan vessat on pakko mainita erikseen, sillä myös niissä on tietynlaista feng shui-fiilistä. Kokonaisuus on siis kaikin puolin onnistunut ja Chedi onkin yksi niitä Tallinnan ravintoloita, jossa mielellään istuu iltaa pitkän kaavan mukaan. Chedi trendikäs ja muodikas paikka, jonka tunnelmaa on ehkä hieman hankala pukea sanoiksi, mutta jos vierailette ravintolassa viikonloppuiltana, niin pääsette itse kokemaan tämän. 🙂

Tallinnan Ravintola Chedi (12)

Ravintola Chedi on avoinna myös päiväsaikaan, mutta visiittimme perusteella sanoisimme sen kuitenkin olevan parhaimmillaan illallisravintolana. Paikka on puhtaasti fine dining -ravintola, joten myös annosten hinnat ovat sen mukaiset, ja niinpä lounastaminen täällä tekee lompakkoon vähintäänkin pienen reiän. Tosin jos laatu on tärkeämpi tekijä kuin hinta, ja sattuu tekemään mieli aasialaista ruokaa lounaaksi tai illalliseksi, niin Chediin tuskin joutuu pettymään. Kuten tämän tasoiselta paikalta sopii odottaakin, niin palvelu on ystävällistä ja asiantuntevaa, jonka lisäksi ruoka on herkullista ja annoksiin on onnistuttu luomaan mielenkiintoisia makuyhdistelmiä. Olimme hieman valmistautuneet siihen, että tämmöisessä ravintolassa tarjoiltaisiin pienen pieniä annoksia, mutta yllätykseksemme annokset olivatkin melko reilunkokoisia. Kolmen ruokalajin jälkeen ei todellakaan jäänyt nälkä. Kaikki tilaamamme annokset olivat erittäin hyviä, mutta erityisesti haluamme nostaa esille toiseksi pääruoaksi tilaamamme kiinalaisella hunajalla maustetun chileläisen kalan, joka oli kerrassaan loistavaa!

Tallinnan Ravintola Chedi (3)

Ilta Chedissä oli erittäin onnistunut ja tämän perusteella se löytyy jatkossa myös meidän Ravintolalistaltamme. Ei siitä välttämättä muodostunut meidän uutta kantapaikkaa, mutta seuraavan kerran kun alkaa taas tekemään mieli laadukasta aasialaista ruokaa, niin emmeköhän me ota suunnaksi Tallinnan vanhankaupungin Sulevimägi-kadun. 🙂 Alkuruoat ravintolassa maksavat 10-18 euroa, keitot 9-10 euroa, pääruoat 9-32 euroa ja jälkiruoat 6-9 euroa. Chedistä muuten löytyy kattava valikoima kasviruokia, joten tämä ravintola soveltuu hyvin myös kasvissyöjille.

Tallinnan Ravintola Chedi (13)

Pöytävarauksen voitte tehdä alla olevan “Book a Table Online“-painikkeen kautta ja lisätietoa ravintolasta voitte katsoa Chedin nettisivuilta.Book a Table - Kaks Kokka

Ravintolan aukioloajat:
Ma-To 12.00-23.00
Pe-La 12.00-00.00
Su 13.00-22.00
Lisää kuvia:
Ravintola Chedin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän