Umami on sulkenut ovensa pysyvästi.


Umami joutui tämän vuoden maaliskuussa lähtemään Tallinnan Mustamäellä sijainneesta majapaikastaan, kun vanhan tyylikkään puutalon ja upean puutarhan paikalle alettiin rakentamaan kerrostaloja. Hetken aikaa näytti jo siltä, että tämä oli Umami Reston tarun loppu, mutta kaikkien hyvän ruoan ystävien onneksi näin ei kuitenkaan lopulta ollut, sillä ravintola Umami löysi tämän kesän ajaksi uuden tukikohdan Tallinnan satama-alueelta. Kuulimme muuten semmoisen huhun, että tulevana syksynä Umamin ja Leibin omistajakaksikko Janno Lepik ja Kristjan Peäske avaavat kokonaan uuden ravintolan Noblessnerin alueelle. Täytyy siis varmasti lähteä syksyn tulleen tsekkaamaan tämä uusi tulokas. 😀

Tiloissa toimi aikaisemmin Klaus Kohvik, mutta nyt tämä rakennus on Umamin käytössä ainakin elo-syyskuulle saakka. Sisätilat ovat yksinkertaisen tyylikkäät, mutta ravintolan parasta antia on ehdottomasti sen terassi, jossa voi nauttia auringosta oikeastaan koko päivän. Mekin pääsimme nauttimaan terassilla upeasta kesäsäästä, jonka seurauksena nopeaksi suunniteltu lounas venyi ihan huomaamatta yli kahden tunnin visiitiksi.

Umami Ravintola Tallinna 3037

Palvelun ja ruokien suhteen voi todeta, että nämä osa-alueet ovat ihan yhtä timanttisessa vedossa kuin aina ennenkin. Ravintola Umamin henkilökunta on ystävällistä ja asiantuntevaa, ja listalta löytyvät annokset ovat laadukkaista raaka-aineista valmistettuja, mielenkiintoisia ja herkullisia kokonaisuuksia. Umamin porukalta tuntuu myös löytyvän annokseen kuin annokseen sopivat juomasuositukset, halusipa sitten juoda viiniä tai olutta. Vuosien varrella rima Umamin sekä sen vanhemman sisaruksen Leib ravintolan kanssa on noussut aika korkealle, sillä sen verran hyviä makupareja on näissä löytynyt. Tämän visiitin ehdottomasti kiinnostavin kombo oli ehdottomasti paistetun mustekalan kanssa tarjottu belgialaisolut Rodenbach Grand Cru.

Kokonaisuutena Kalasadaman Umami teki sen verran hyvän vaikutuksen, että ennen ravintolasta poistumista tuli tehtyä jo seuraavakin varaus. 🙂 Ravintola ansaitsee paikkansa myös Tallinnan Ravintolat-listallemme, josta löydätte meidän suosikkiravintolamme Tallinnassa. Alkuruoat ravintolassa maksavat n. 9 euroa, keitot 6-8.5 euroa, pääruoat 11.50-21.50 euroa ja jälkiruoat 5-8 euroa. Suosittelemme myös kokeilemaan Umamin omatekoista limoncelloa sekä ravintolan omistajien oman olutmerkki Hopsterin käsityöoluita. Lisätietoa voitte katsoa Umamin nettisivuilta.

Ravintolan aukioloajat:
Su-To 12.00-22.00
Pe-La 12.00-23.00

Lue lisää: Tallinnan Ravintolat

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän