Viimsin ulkoilmamuseo sijaitsee noin 14 km päässä Tallinnan keskustasta ja se keskittyy erityisesti esittelemään rannikkoihmisten elämää. Museoalue on huomattavasti pienempi kuin Rocca Al Maressa sijaitseva Viron Ulkoilmamuseo, mutta merenrannalla seisova yli 150 vuotiaista rannikkotaloista koostuva ulkoilmamuseo on kuitenkin kesäaikaan viihtyisä paikka. Naapurissa sijaitsee Ravintola Paat, joten lounaan ja museovierailun yhdistäminen onnistuu muitta mutkitta. Mitään erityisen kummallista ei Viimsin museosta löydy, mutta jos haluatte nauttia raikkaasta merituulesta ja vanhojen rakennusten kiertelemisestä, niin Viimsissä tätä on tarjolla. Pihalla on myös vanhanaikainen keinu ja karuselli, joissa lapset voivat käydä leikkimässä. Kesäaikaan pihamaalta löytyy myös lampaita ja jokaisen viikon lauantaina museon alueella järjestetään maalaismarkkinat. Ulkoilmamuseo on avoinna myös talvella, mutta paikka on ehdottomasti parhaimmillaan kesällä.
Viimsin Ulkoilmamuseo (3)

Reilun puolen kilometrin päässä Viimsin Ulkoilmamuseosta sijaitsee Rannarahva Museo, josta löytyy niin ikään rannikkoihmisten elämään keskittyvä näyttely. Kummatkin museot pääsee katsastamaan 5 euron pääsymaksua vastaan (alennuslippu 3 euroa & perhelippu 10 euroa) ja yhteen museoon lippu maksaa 3 euroa (alennuslippu 2 euroa ja perhelippu 6 euroa). Alle 7-vuotiaat pääsevät molempiin museoihin ilmaiseksi. Lisätietoa löytyy museoiden nettisivuilta, joiden suomenkielinen versio tosin on hyvin suppea.

Viimsin Ulkoilmamuseo 2

Viimsin Ulkoilmamuseon aukioloajat:
01.10- 30.04
Ma Suljettu
Ti-Pe 12.00-17.00
La- Su 10.00-17.00

01.05-30.09
Ma-Su 10.00-20.00

Rannarahva Museon aukioloajat:
Ma Suljettu
Ti-Pe 10.00-17.00
La- Su 12.00-17.00

Paikan päälle pääsee kätevästi bussilla numero 114, joka kulkee Viru Keskuksen edustalla olevan Hobujaama-pysäkin ohi. Viimsissä kannattaa hypätä pois Tamme-pysäkillä, josta on lyhyt kävelymatka museoalueelle.

Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Viimsin Ulkoilmamuseo ja Rannarahva Museon sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän