Meidän maantieteellinen peitto Baltian maissa se vaan laajenee laajenemistaan, sillä tällä kertaa pääsimme tutustumaan Liettuan pääkaupunkiin Vilnaan. Myös jatkossa sivustomme keskittyy pääasiassa Tallinnaan ja Viroon, mutta mielellään jaamme omia kokemuksiamme myös muista Baltian maista. 🙂

Vilna sijaitsee noin 300 kilometriä sisämaahan Itämeren rannoilta ja kaupungissa asuu yli 520 000 asukasta, joten asukasluvultaan se on suurempi kaupunki kuin esimerkiksi Tallinna. Kaupungin keskusta-alue ja vanhakaupunki tekivät meihin nopealla visiitillä hyvän vaikutelman, ja takaisin kotiin suunnatessa oli semmoinen fiilis, että tänne voisi mielellään tulla paremmalla ajalla uudestaan. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ja kaunis kaupunki. Vilnan lentokenttä ei ehkä ihan vastannut nykypäivän standardeja, mutta paikka oli tällä hetkellä remontissa, joten tulevaisuudessa tämäkin asiaa varmasti muuttuu. Lentokentän ja keskustan välillä oli helppo liikkua sekä taksilla kuin myös junalla.

Reissulla yövyimme Comfort Hotel LT:ssä, joka sijaitsee noin 20 minuutin kävelymatkan päässä Vilnan vanhastakaupungista. Illalla piipahdimme syömään Craft & Draft panimoravintolaan, joka tarjosi hyvän valikoiman paikallisia pienpanimo-oluita sekä erilaisia viskejä, mutta itse ruoassa ei kamalasti ollut hurraamista.

Piipahdimme myös päiväretkellä Kaunaksessa, mutta siitä paikasta ei kyllä jäänyt jälkipolville juurikaan kerrottavaa. Kenties mielenkiintoisin osa tästä matkasta oli junamatka Kaunaksesta takaisin Vilnaan, joka oli kaikin puolin erittäin sujuvaa ja mukavaa matkantekoa. Ykkösluokan junalippu näiden kaupunkien välillä maksoi vaivaiset 5,40 euroa.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän