Luscher & Matiesenin Viron Juomakulttuurimuseo on sulkenut ovensa.


Tallinnan Toompean mäen reunalla sijaitseva Luscher & Matiesenin myymälä sekä alakerrasta löytyvä Viron juomakulttuurimuseo yllättivät allekirjoittaneet monella tapaa. Paikan olemassa olo on ollut tiedossa jo pidemmän aikaa, mutta jotenkin tuonne ei vaan ole tullut lähdettyä, sillä paperilla tämä kuvio ei vaikuttanut kovinkaan mielenkiintoiselta.

Viron Juomakulttuurimuseo Luscher & Matiesen Tallinna 15

Tämän kohdalla täytyy kyllä sanoa, että onneksi tuli käytyä, sillä Luscher & Matiesenia voisi jopa pitää yhtenä Tallinnan piilotetuista helmistä. Yläkerran myymälä on hieman erikoinen viritelmä ja tila menee jollain tavalla vähän hukkaan, mutta myynnissä olevat paikalliset viinit sen sijaan ovat jotain hieman erikoisempaa. Myynnissä on neljä erilaista  marja- ja hedelmäviiniä, ja ainakin meidän testaamamme karpaloviini tarjosi positiivisen yllätyksen. Vielä kun kesäaikaan viiniä pääsee nauttimaan Luscher & Matiesenin yksityiselle terassille, josta aukeaa huikeat näkymät Tallinnan vanhaankaupunkiin, niin eihän tästä voi kuin tykätä. 🙂 Terassi jää käytännössä Toompean mäen tunnetuimpien näköalatasanteiden (Patkuli ja Kohtuotsa) väliin, mutta toisin kuin noissa, niin Luscher & Matiesenin terassilla saa ottaa kuvia ja ihailla maisemista kaikessa rauhassa.

Viron Juomakulttuurimuseo Luscher & Matiesen Tallinna 14

Rakennuksena alakerrasta löytyvä Viron Juomakulttuurimuseo on sekin mielenkiintoinen paikka, joka kertoo sveitsiläisen Arnold Lüscherin ja virolaisen Paul Matiesenin tarinan moskovalaisista viinatehtailijoista tallinnalaisiksi viinitehtailijoiksi ja alkoholin maahantuojiksi. Museossa on esillä paljon vanhoja esineitä sekä erilaisia infotauluja, mutta valitettavasti iso osa näistä on pelkästään viroksi. Paikka itsessään on kuitenkin jollain tavalla hyvin tunnelmallinen ja jollain tavalla sitä melkeinpä toivoisi, että myös museosta saisi halutessaan ostaa vaikka lasin viiniä, sillä tänne voisi hyvin pysähtyä lasilliselle. Vielä kun yhdessä huoneessa on sohvaryhmätkin, niin miksipä ei. 🙂

Paikkaa siis voisi hieman jatkokehittää, mutta kyllä tuolla kannattaa piipahtaa vaikka mitään ei muutettaisikaan, sillä pääsylippu maksaa vaivaiset 3 euroa (opiskelijat ja eläkeläiset -50%). Pääsylippu ja lasillinen viiniä sen sijaan maksaa 7€ ja neljän viinin maistelu sekä pääsylippu 20€. Luscher & Matiesen on avoinna joka päivä kello 12.00-18.00. Lisätietoa voitte katsoa paikan nettisivuilta. Luscher & Matiesenin Muhun saarella sijaitevasta Veinitalusta voitte lukea aihetta käsittelevästä tekstistämme.

Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän