Toukokuun alussa julkaistiin vuoden 2015 lista Viron parhaista ravintoloista. Tuolloin ravintoloita ei vielä järjestetty paremmuusjärjestykseen, mutta tällä viikolla asiantuntijaraati vihdoin julkaisi listan, jossa 55 ravintolaa on asetettu paremmuusjärjestykseen. Viime vuonna Muhun saarella sijaitseva ravintola Alexander putosi pois paalupaikalta, mutta tänä vuonna se otti jälleen omansa ja kiilasi ohi viime vuoden ykkösen ravintola Noan “Chef’s Placen”. Listan kolmannelle tilalle kiilasi Tallinnassa sijaitseva ravintola Ö ja neljännen tilan nappasi vanhassakaupungissa sijaitseva ravintola Tchaikovsky. Tänäkin vuonna kisa kärkipaikoista oli tiukka, sillä koko kärkikolmikko mahtui kolmen pisteen sisään. Edellisistä vuosista poiketen kaikkia ravintoloita ei ole asetettu yhdelle listalle, vaan tällä kertaa ne on jaettu kolmeen kategoriaan: mestariluokan ravintolat, korkealuokkaiset ravintolat ja erittäin hyvät ravintolat.
Mestariluokan ravintolat:
Ö (Tallinnassa)
Tchaikovsky (Tallinnassa)
Art Priori (Tallinnassa) – UUSI
Korkealuokkaiset ravintolat:
Horisont (Tallinnassa)
Leib Resto ja Aed (Tallinnassa)
Tuljak (Tallinnassa) – UUSI
Cru (Tallinnassa)
Kolm Sibulat (Tallinnassa)
Põhjaka
Fabrik (Tallinnassa) – UUSI
Noa (Tallinnassa)
Tammuri
Salt (Tallinnassa)
Umami (Tallinnassa) – UUSI
Bocca (Tallinnassa)
Ribe (Tallinnassa)
Moon (Tallinnassa)
Gianni (Tallinnassa)
Kaks Kokka (Tallinnassa) – UUSI
MEKK (Tallinnassa)
Chedi (Tallinnassa)
Erittäin hyvät ravintolat:
Gloria Veinikelder (Tallinnassa) – UUSI
Aed (Tallinnassa)
Enzo (Tallinnassa) – UUSI
Farm (Tallinnassa) – UUSI
La Bottega (Tallinnassa)
Sfäär (Tallinnassa)
Korsaar (Tallinnassa) – UUSI
Konrad (Tallinnassa) – UUSI
Mr Jakob
Retro – UUSI
Dominic (Tallinnassa)
D.O.M. (Tallinnassa) – UUSI
Lime Lounge – UUSI
Piparmünt – UUSI
Sesoon (Tallinnassa)
Kalamaja kohvik – UUSI
MIX (Tallinnassa) – UUSI
Neikid (Tallinnassa)
Raimond – UUSI

Tänä vuonna Viron parhaiden ravintoloiden joukkoon on noussut 17 uutta ravintolaa ja samaan aikaan Tallinnassa sijaitsevista ravintoloista on pudonnut pois muun muassa Lusikas, Kuninga sekä Platz. Uusia Tallinnassa sijaitsevia ravintoloita ovat Art Priori, Tuljak, Fabrik, Umami, Kaks Kokka, Gloria veinikelder, Enzo, Farm, Kondrad, Korsaar, D.O.M., Lime Lounge ja MIX. 

Viime vuonna lista käsitti 50 ravintolaa, joista 29 löytyi Tallinnasta. Vuonna 2015 55 parhaasta ravintolasta 34 löytyy Tallinnasta, niiden joukossa meidän omia suosikkiravintoloitamme kuten Leib Resto ja Aed, ENZO, Moon, Umami Kaks Kokka, MIX, Sesoon, Tchaikovsky, Salt sekä MEKK.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän