Tallinnan Viru Hotellissa päätettiin viime vuonna juhlistaa Suomen 100-vuotispäivää oikein kunnolla ja niinpä hotellin 18. kerrokseen avattiin useita ‘Suomi 100’-teemahuoneita, joiden teemat vaihtelevat presidenteistä ja jääkiekkoilijoista suomalaiseen muotoiluun sekä luontoon. Vaikka huoneet juhlistavatkin Suomen itsenäisyyttä, niin on jokaiseen niistä tuotu tavalla tai toisella Viroon ja virolaisuuteen liittyvä kulma. Alunperin näiden huoneiden oli tarkoitus olla käytössä ainostaan viime vuosi, mutta niiden suuren suosion vuoksi niitä päätettiin pitää ainakin vuoden 2018 loppuun saakka.

Me pääsimme testaamaan jääkiekkoaiheista huonetta, jonka suunnittelussa ovat olleet mukana Suomen jääkiekkoilusta tutut Leo Komarov sekä Siim Liivik, jotka ovat molemmat syntyperältään virolaisia. Seiniä koristavat heidän pelipaitansa ja mailansa, jonka lisäksi pöydän sijaan huoneessa on heidän sukunimillään varustetut penkit (liekö sitten kyseessä vaihtopenkit vai jäähypenkit 😉 ). Vielä kun yhdellä seinällä on iso Komarovin kuva, jossa hän tuulettaa Suomen maajoukkueen paita päällä maalia, ja vessan ovi on koristeltu Suomen maajoukkueen logolla, niin kyllä täällä pääsee virittäytymään kunnon lätkäfiilikseen! 😀 Tämä huone on kuulemma ollut suosittu myös paikallisten lätkäjunnujen keskuudessa, jotka ovat halunneet päästä yöpymään omien idoliensa suunnittelemaan huoneeseen. Hotellihuoneesta löytyy myös englanninkielinen infotaulu, jossa kerrotaan jääkiekon merkityksestä suomalaisille ja millaisen lisämausteen Viro tähän tuo. Pistimme myös merkille, että kylpyhuoneesta löytyi Iittalan astioita, joten tässäkin oli kiva pieni lisäviittaus Suomeen.

18. kerroksessa sijaitsevista huoneista aukeaa myös upeat näkymät niin Tallinnan vanhankaupungin kuin myös keskusta- ja satama-alueen suuntaan. Vielä kun sängyt olivat oikein mukavat ja huoneen hintaan kuului monipuolinen aamupala, niin eihän tästä setistä voinut muuta kuin tykätä. Tämä oli meidän toinen visiittimme Tallinnan Viru Hotelliin ja se on kyllä pystynyt osoittamaan olevansa kaikinpuolin laadukas ja monipuolinen hotelli. Tietenkin kyseessä on iso hotelli, joten sekaan mahtuu kaikenlaista matkaajaa, mutta ainakin me olemme viihtyneet hyvin. Näitä teemahuoneita voi suositella kaikille, jotka etsivät hieman erilaisia kokemuksia. 🙂 Kannattaa kuitenkin toimia nopeasti, sillä saattaa olla ettei näitä ole enää ensi vuonna tarjolla. Varauksen voitte tehdä kätevästi suoraan alla olevan painikkeen kautta tai Viru Hotellin omilta nettisivuilta.

Varaa Huone
– Booking.com

Lue lisää: Tallinnan Hotellit
Viru Hotellin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän