Viimeisen parin vuoden aikana auton vuokraaminen Tallinnassa on tullut meille hyvinkin tutuiksi, sillä sen verran paljon on tullut koluttua myös Viron muita osia. Isompiin kaupunkeihin pääsee toki kätevästi myös julkisilla, mutta kyllä auto vaan antaa sen verran mukavan liikkumisen vapauden, että monesti sitä on päädytty tähän vaihtoehtoon. 🙂 Tallinnassa on tullut testattua oikeastaan kaikki kaupungin autovuokraamot, mutta viime kesänä käytimme enää yhtä toimijaa. Kesän aikana kiersimme useammalla reissulla pitkin Viroa ja kaikki autovuokraukset hoidimme NÜ Car Rentalin kautta. Tämä ihan vaan yksinkertaisesti siitä syystä, että heiltä on saanut aina hyvään hintaan toimivat ja siistit autot, jonka lisäksi palvelu on ollut ystävällistä ja joustavaa. NÜ Car Rentalin kanssa on ollut myös helppo sopia auton toimitukset ja palautukset, niin ettei ole kamalasti tarvinnut itse nähdä ylimääräistä vaivaa tämän eteen. Onhan se aina mukava hypätä suoraan satamassa autoon ja kääntää nokka kohti määränpäätä.
Autonvuokraus Tallinnassa 1231
Muualla matkustettaessa olemme käyttäneet usein Rentalcars-sivustoa, joka kokoaa kaikki autovuokraamot yhteen paikkaan. Eli jos haluatte hieman tehdä vertailua ennen varauksen tekemistä, niin tuolla se onnistuu helposti. Osa autovuokraamoista toimittaa autot ennalta sovittuun paikkaan, mutta ainakin meidän kohdalle on sattunut myös niitä vuokraamoja, joissa nouto onnistuu ainoastaan heidän toimipaikastaan. Pari kertaa on jouduttu tämän takia lähtemään Tallinnan lentokentälle saakka.
Mikä liikenteeseen tulee, niin Virossa liikkuminen on yleisesti ottaen melko samanlaista kuin Suomessa, mutta Tallinnassa kannattaa olla vielä hieman normaaliakin tarkempana, sillä liikennettä on paljon ja joukkoon mahtuu monenlaisia kuskeja. Tiet Virossa ovat nykyään moninpaikoin hyvässä kunnossa ja varsinkin Tallinnan ja suurimpien kaupunkien välisiä moottoriteitä on rempattu paljon (kiitos EU:n 😉 ). Myös bensa on Virossa melko paljon halvempaa kuin Suomessa, joten autoilu ei kurita lompakkoa niin paljon kuin kotosuomessa.

Nopeusrajoitukset Tallinnassa ja muualla Virossa ovat seuraavat ellei toisin mainita:
1. Asuinalueella 20 km/h
2. Taajamassa 50 km/h
3. Taajaman ulkopuolella 90 km/h ja kesäisin joillain teillä 110 km/h.
Jonkun verran on myös 30 km/h ja 70 km/h nopeusrajoituksia, mutta enimmäkseen mennään noilla yllämainituilla.

4 KOMMENTIT

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän