Babylon Bar on Tallinnan vanhankaupungin pääkadun varrella majaansa pitävä salakapakka, jonka kohtuullisen vaatimattoman näköisen sisäänkäynnin ohi kävelee helposti sen ihmeemmin siihen huomiota kiinnittämättä. Vaikka paikka sijaitseekin vilkkaan Viru-kadun varrella, niin harva ohikulkija tulee ajatelleeksi, että aivan muutaman askeleen päässä saattaisi olla tarjolla pääkadun herkullisimmat drinkit.

Jos kuitenkin sattuu bongaamaan Babylon Barin sisäänkäynnin ja lähtee nousemaan portaita ylös, niin päätyy melko tavallisen näköisen ulko-oven taakse. Oven vierestä löytyy teksti “Bar” ja ovikello, jota voi painaa ja toivoa että joku tulee avaamaan oven. Mikäli onni suosii ja ovi aukeaa, niin saavutaan pieneen välitilaan, josta matka jatkuu salaoven kautta Babylon Barin puolelle. Paikan sisustus on yhdistelmä tyylikästä lounge-baaria ja speakeasya, mutta sisustuksessa ei kuitenkaan ole mitenkään turhaan lähdetty alleviivaamaan, että kyseessä on salakapakka. Muutenkin nämä niin sanotut salakapakat ovat yleistyneet sen verran vauhdilla, että se itsessään ei ole enää syy lähteä yhteenkään baariin.

Onneksi Babylon Barissa on pidetty huolta siitä, että kokonaisuus toimii eli viihtyisän ja tunnelmallisen miljöön lisäksi myös tarjolla oleva juomavalikoima sekä pienet snäksit ovat ensiluokkaisen hyviä. Drinkkilista ei ole sieltä pisimmästä päästä, mutta täällä selkeästi on keskitytty mielummin laatuun kuin määrään, ja jos listasta ei löydy omaa suosikkidrinkkiä, niin henkilökunnalle voi esittää myös oman toiveensa. Sen verran taidokkaasti porukalta syntyy erilaisia drinksuja, että ihan kovin helposti heillä tuskin menee sormi suuhun. Me pysyttelimme omalla visiittillä drinkkilistan juomissa, jotka olivatkin toinen toistaan herkullisempia. Babylon Barissa kävi kyllä se klassinen, että mennäänpä tuonne yhdelle drinksulle, ja kolme drinkkiä myöhemmin huomaa miettivänsä, että olisiko nyt jo ehkä aika lähteä. Listalta testasimme Spitting Sister, Flapper ja Tiger Milk drinkit. Erityisesti suosittelemme testaamaan yllätyksellistä Tiger Milkiä, mutta ei lähdetä turhaan tässä paljastamaan mitä se pitää sisällään. Drinkkien hinnat Babylon Barissa liikkuvat noin 15 euron tienoilla. Jos suunnitelmissa on suunnata tänne viikonloppuna tai isommalla porukalla, niin suosittelemme tekemään pöytävarauksen etukäteen baarin nettisivuilla.

Babylon Barin aukioloajat:
Ke-To 19.00-01.00
Pe-La 19.00-02.00

Lue lisää: Tallinnan Baarit

Baarin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän