Kyydinvälityspalveluna tunnetuksi tullut Bolt toi kesäkuussa Tallinnan kaduille sähköpotkulaudat. Tallinnan kaduilta löytyy nyt 120 Boltin omistamaa sähköpotkulautaa, joita voi kätevästi ottaa käyttöön samalla sovelluksella, jolla myös taksikyydit tilataan. Bolt sovelluksen oikeasta yläkulmasta löytyy kohta, josta voi vaihtaa näkymän kyydinvälityspavelusta sähköpotkulautahakuun.

Sähköpotkulaudan saa avattua skannaamalla ohjaustangossa olevan Qr-koodin, josta näkee myös samalla minkä verran kyseisessä potkulaudassa on jäljellä akun varausta. Laudan käyttöönotto maksaa 0,50 euroa ja ajominuutin hinta on 0,10 euroa. Ajon jälkeen potkulaudat tulee aina pysäköidä turvalliseen paikkaan, niin etteivät ne ole kenenkään tiellä. Laudan käyttö lopetetaan sovelluksesta, jonka yhteydessä potkulaudasta tulee vielä ottaa kuva. Kypärää suositellaan käyttämään ja muistakaa myös, että laudat on tarkoitettu ainoastaan täysi-ikäisille. Lisätietoa voitte katsoa Boltin nettisivuilta.

Bolt Sähköpotkulauta Tallinna 6474

Boltin sähköpotkulautojen maksiminopeus on 20 km/h ja näillä kannattaa ajella varovasti, sillä kesän aikana ympäri Eurooppaa on sattunut vakaviakin sähköpotkulautaonnettomuksia. Ainakin meidän testin perusteella voi sanoa, että eivät nämä laudat itsessään ole vaarallisia, jos vaan ajaa rauhassa ja muistaa huomioida muut teillä ja kaduilla liikkujat. Näillä on kyllä kätevää liikkua ympäri Tallinnaa ja ainakin meistä tämä oli kesän lämpimillä säillä huomattavasti hauskempaa kuin taksin kyydissä istuminen. 😀

Bolt on saanut Tallinnaan myös jo kilpailijankin, sillä myös CityBee lanseerasi omat sähköpotkulautansa. Näitä emme ole kuitenkaan testanneet, sillä huristelu ympäri kaupunkia on sujunut Boltin laudoilla sen verran sujuvasti.

Lue lisää: Tallinnan Aktiviteetit

1 KOMMENTTI

  1. Boltilla on sitten kiellettyjä parkkeerausalueita ja jos sinne parkkeeraa saa 40 euron lisämaksun.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän