Tähän tekstiin on koottu tärkeimmät vinkit liittyen Tallinnan julkisen liikenteen lippujärjestelmään. Julkinen liikenne on ollut Tallinnassa vakituisesti asuville ilmainen jo useamman vuoden ajan, mutta muille julkisilla matkustaminen on edelleen maksullista. Jos Tallinnassa tulee turistina matkustettua enemmän, niin suosittelemme hankkimaan paikallisen matkakortin eli Ühiskaartin, joka käy maksuvälineeksi raitiovaunuissa, trollibusseissa sekä paikallisbussien linjoilla 1-73. Tallinnan julkisen liikenteen matkakortti ei kelpaa maksuvälineeksi Elronin lähi- ja kaukojunissa. Junalla matkustettaessa tulee ostaa erillinen matkalippu konduktööriltä tai vaihtoehtoisesti hankkia erillinen Elronin matkakortti, josta löydätte lisätietoa Elronin nettisivuilta. Jos Tallinnassa ja sen lähialueella tulee käytettyä junaa harvemmin, niin matkalipun hankkiminen konduktööriltä on todennäköisesti helpoin ratkaisu.
Julkinen Liikenne Tallinna (22)
Sen sijaan Ühiskaart-kortteja voi ostaa 2 euron hintaan muun muassa postikonttoreista sekä Tallinnan kaupungin palvelupisteistä. Samaisissa myyntipisteissä voitte myös ladata kortille rahaa. Kuljettajalta käteisellä ostettu yksittäislippu maksaa 2 euroa (alennusryhmät 1 euro), mutta Ühiskaartilla yksittäislippu maksaa 1.50 euroa. Yhdellä kortilla voi ostaa maksimissaan 6 matkustajalle liput kerrallaan. Nykyään käytössä on myös lähimaksulla (Visa ja MasterCard) maksaminen, jonka tarkoituksena on helpottaa erityisesti matkailijoiden lipunostoa. Eli aikuisten lippuja voi ostaa myös ilman Ühiskaartia. Luotto- tai pankkikortilla ei voi maksaa opiskelija- tai lastenlippua. Ohessa lyhyt video lipunleimauksesta:

Päivälippuja voi edelleen ostaa etukäteen, mutta Tallinnan kaupungin ohjeiden mukaan myös koneesta voi ostaa päivälipun. Homma toimii niin, että jos matkustatte päivän aikana useamman kerran, niin kone yksinkertaisesti muuttaa kolmannen matkan kohdalla kertalipun päivälipuksi, eli päivälipun hinta on siis 4,50 euroa. Tallinna Kortilla kaupungin julkisen liikenteen käyttäminen on ilmaista. Lisätietoa julkisen liikenteen lippusysteemeistä voitte katsoa Tallinnan kaupungin nettisivuilta.

69 KOMMENTIT

  • Tallinnan rautatieasemalta Uus-Sadaman suuntaan pääsee raitiovaunulla numero 1, mutta tässä joutuu hieman kävelemään. Jos haluaa päästä perille asti, niin alkumatka pitää kulkea raitiovaunulla numero 1 ja sitten vaihdetaan Linnahallin pysäkillä bussiin numero 66.

 1. Moikka,

  alennuksen saamiseen vaaditaan henkilökohtainen rekisteröity Ühiskaart ja tätä varten tarvitaan virolainen henkilökortin numero, joten tietääksemme suomalaisen Suomessa asuvan eläkeläisen ei ole mahdollista saada alennusta.

 2. Kuinka maksettu matka näkyy. Kun on maksanu pankkikortilla. Tuleeko siitä jonkin katevaraus. Esim. Verkkopankki. Kuinka lipputarkastajalle todistetaan ostettu lippu.

  • Moikka, käytetylle kortille tulee katevaraus ja saajan nimi on TALLINN.TPS.RIDANGO. Lipuntarkastajalle näytetään käytettyä maksukorttia ja he pystyvät lukemaan ostetun lipun siitä. 🙂

 3. Joulukuussa ainakaan 3 euron maksimi per päivässä ei toiminut. Kortilla oli kolmannella matkalla saldoa 90 senttiå, mutta lipunlukijalaitteen mukaan liian vähän. Muistelen pari vuotta sitten, että leimauksessa saldo väheni 3. kerrallakin ensin 1,10 e mutta kun katsoi saldoa seuraavan kerran, se oli 30 senttiä vähemmän, eli palautettu 3 euroon per päivä. Eli ilmeisesti kortilla pitää olla 3,30 e rahaa, jos haluaa 3 euron päivälipun. Hieman hämärä systeemi.

  • Kiitokset kommentista. 🙂 Nykyään tuo päivälipun hinta on 4,50 euroa. Nuo hinnat oli vielä päivittämättä tekstiin, mutta nyt ne on päivitetty.

 4. Bussilla D-terminaalista Ülemistekeskukseen. Transport.tallinn -sivuston reittiohjeen mukaan matkataan bussilla nro 2 ja pois jäädään Lindakivi-pysäkillä. Kartta antaa päätepysäkin Lennujaama teelle ja paniikissa jäimme sitten lentokentällä pois ja kävelimme takaisinpäin. Seuraavaa reissua varten, olisiko meidän pitänyt istua bussissa pitempään ja odottaa että bussi lähtee takaisinpäin ja silloin Lindakivi-pysäkin ohi?

  • Tämän kartan mukaan bussi kyllä ajaa Lindakivi-pysäkin kautta ennen kuin se saapuu Tallinnan lentokentälle: https://transport.tallinn.ee/#bus/2/b-a/10606-1/map
   Eli jos olitte matkalla Ülemiste Keskukseen, niin pois olisi pitänyt hypätä jo ennen lentokenttää. Jos tuo tuntuu jotenkin hankalalta, niin ainahan keskustassa voi vaihtaa raitiovaunuun numero 4, jolla pääsee aika lähelle Ülemisten kauppakeskusta. 🙂

 5. Hyviä vinkkejä, kiitos! Mutta perseilyksi meni kun en tiennyt mitkä linkki numerot ne nyt sitten toimii. Kannattaa lisätä noihin tietoihin jos muutkin lukevat että se vihreä uhiskaart toimii VAIN linjoissa nro 1-73.
  Oltiin lapseni kanssa tulossa Atlantis Aquaparkista ja juuri sopivasti linkki 114 oli lähdössä ja tiesin että ajaa hotellin vierestä niin eipä toiminut ei. Siinä sitten tyhmänä väitin että pitäisi toimia.
  No kotona selvisi kun googletin. Myöskään virolainen respan työntekijä ei tiennyt miksi ei toiminut. Eikä tuossa nyt mitään ku 1,60e maksoi mutta kyllä ketuttaa kun noinkaan tärkeää asiaa ei mainita monissa paikoissa suoraan.

 6. Hienoa että on tällainen mahdollisuus kysyä ja kysymyksiin vastataankin, kiitos 🙂

  Eli siis. Todellako voin vain näyttää omaa Visa-korttia (käykö sekä debit että electron?) lähimaksulukijassa ja se veloittaa kertamaksun? Ei tarvitse painella mitään? Kuljetaanko aina etuovesta vai onko myös keskivälissä noita leimauslaitteita? Onko kaikissa keskustan alueen busseissa jo tuo pankkikorttilukija?

  • Visa sekä Visa Electron-kortti kelpaavat maksuvälineinä Tallinnan keskusta-alueen busseissa. Jos ostat yhden lipun niin tuolloin ei tarvitse painella mitään, mutta jos haluat ostaa useamman lipun, niin ohjeet tuohon löytyvät yllä olevan jutun videosta. Bussiin voi nousta kyytiin mistä tahansa ovesta, mutta kaikki kortinlukijat eivät lue pankkikortteja, vaan nämä lukijat löytyvät yleensä bussin etuosasta. Toivottavasti näistä ohjeista oli hyötyä 🙂

 7. Eli, maksamalla visa-kortilla oranssiin masiinaan vilauttamalla, päivämaksuna veloitetaan max 3€. Tarkoitus vierailla vkloppuna (la-su) eikä tietoa paljonko tulee matkustettua. Vai miten tuo toimii? Meitä kaksi lähtemässä. Vai onko ühiskaart paras mahdollinen satunnaiselle matkustajalle satunnaisiin matkoihin? 😅😄

  • Nykyään voi käyttää ihan yhtä hyvin kumpaa tahansa. 🙂 Ja vilauttamalla visa-kortti siltä veloitetaan vuorokaudessa maksimissaan tuo 3€/henkilö.

 8. onko päivälippu voimassa vuorokauden (24h) vai vahtuuko vuorokausi kello 00. Eli jos tulen Tallinnaan kello 18.30 ja ostan päivälipun saako sillä matkustaa seuraavan päivän iltaan kello 18.30:een

 9. Kelpaako ühiskaart alueellisissa busseissa, esimerkiksi linjalla 127 Arvo Pärt -keskukseen mentäessä?

 10. Jos haluaa ostaa 3 vrk:n liput lapsille12-15 V ja 2 aikuiselle, niin kannattaako jokaiselle ostaa oma matkakortti vai onnistuuko samaan korttiin?

 11. Hei! Maksoin juuri äsken luottokortilla 4 euroa / 4kpl matkalipusta. Elikkä 2 aikuista Teletornille ja takaisin. En saanut Q-koodia tai minkäänlaisia lippuja s-postiin!!!! Voinko saada ne kuittia vastaan esim Tallinnan R-kioskista. Kuitin maksusta sain.

  • Kortilla maksettaessa tästä ei tule mitään erillistä kuittia, lippua, Qr-koodia tai muutakaan. Lipun voimassaolon voi tsekata minkä tahansa Tallinnan julkisen liikenteen kulkupelin leimauslaitteesta ja jos paikalle sattuu tarkastaja, niin myös hän näkee kortiltasi, että sinulla on voimassa oleva lippu.

 12. Meitä olisi 2 aikuista ja 2 lasta (7v ja 10v) matkustamassa Viru Keskukselta Viimsin kylpylään. Kannattaako hankkia kaksi Uhiskaartia eli aikuisille ja lapsille omat? Vai toimiiko lähimaksulla oleva Debit-kortti yhtä hyvin?
  Vai olisiko jokin muu kätevä tapa matkan maksamiselle?

  • Suosittelemme hankkimaan kaksi matkakorttia, yksi lapsille ja toinen aikuisille. Debit-kortilla ei voi maksaa alennuslippuja, joten jos haluatte saada lasten liput edullisemmin, niin suosittelemme Uhiskaartien hankkimista. 🙂

 13. Voiko samalla yhiskortilla maksaa sekä aikuisen että nuorten (11-17) lippuja. Mitkä olivatkaan ikärajat?

  • Moikka Mare,

   alle 7-vuotiaille julkisilla matkustaminen on Tallinnassa ilmaista, mutta tuosta ylöspäin kertalipun hinta Uhiskaartilla ostettuna on aina 0,55 euroa. Alennusryhmäläisille tarvitsee olla oma matkakortti.

 14. Jäin miettimään tuota 3€ vuorokausilippua, että onko se vain yhdelle ihmiselle? Vai saako silläkin ajella maks 6 ihmistä niin paljon kuin 24 tunnin aikana ehtii?

  • Moikka,

   yksi vuorokausilippu maksaa 3 euroa ja sillä saa ajella yksi ihminen. Eli jos haluatte ostaa vuorokausiliput kuudelle ihmiselle, niin tuolloin hinta on 18 euroa.

   • Kannattaa muistaa, että automaattinen vuorokausilipuksi muuttuminen koskee vain yhtä matkustajaa per kortti. Lisähenkilöiltä menee aina 1,10 € per matka, joten saattaa olla kannattavaa kuitenkin hankkia jokaiselle seurueessa oma Ühiskaart, jos kulkee vuorokauden aikana paljon.

 15. Moi! Tiedättekö onko ilmainen matkustusoikeus molemmille lapsen vanhemmille vai vain yhdelle lasta kohti? Ja matkustetaan vaunujen kanssa, onko yhtä helppoa kuin suomessa vai hankalampaa?

  • Moikka,

   ymmärtääkseni tämä koskee vain toista vanhempaa, joten toiselle kannattaa ostaa lippu. Vaunujen kanssa liikkuminen on helppoa jos kohdalle osuu uudempia raitiovaunuja ja busseja, mutta osa vanhemmasta kalustosta ei ole kovin vaunuystävällistä. Keskimäärin liikkuminen yleensä kuitenkin sujuu ihan hyvin. 🙂

   -Tuomas

 16. Hei, jos ostan päivälipun Ühiskaartiin niin käykö se myös busseissa vai onko se vain raitiovaunuihin?

  • Moikka,

   päivälippu kelpaa kaikkiin Tallinnan yleisen liikenteen kulkuvälineisiin, eli Tallinnan alueella voi matkustaa bussilla, johdinautoilla sekä raitiovaunulla. 🙂

   -Tuomas

   • Junaan lippu ei kelvannut syksyllä 2018 vaan ummikolle myytiin parin junapysäkin välille oma lippu. Jatkoin kauemmalta asemalta kuitenkin Tallinnan sisäisellä bussilla.

 17. kysymys
  Saako lentokentältä 5 päivän joukkoliikennelipun. Onko lipun hinta 6 euroa + kortin hinta 2 euroa?

  • Moikka,

   Tallinnan lentokentän R-Kioskilta voit ostaa Ühiskaartin sekä ladata samalla siihen 5 päivän joukkoliikennelipun. Hinta tuolle kortille on 2€ ja viiden päivän lippu taas maksaa tuon 6€. 🙂

   • Myös viiden päivän lipulla voi matkustaa niin monta kertaa kun vaan ehtii. 🙂

    -Tuomas

 18. Hei, meillä on nyt ollut tänä kesänä kahdella reissulla tuo matkakortti, johon on ladattu rahaa. Olen toiminut tämän videon ohjeen mukaisesti, mutta kun olen yrittänyt ratikassa valita nuolesta kaksi matkustajaa, niin ei tapahdu yhtään mitään. Saan maksettua yhden henkilön matkan, mutta laite ei anna valita enempää. Osaatteko sanoa syytä tähän probleemaan? Onko korttini jotenkin “vääränlainen”? Miten tulisi toimia nyt?

  • Moikka Tarja,

   kiitoksia viestistäsi. Ainakaan meillä ei ole tiedossa, että nämä Ühiskaartit eroaisivat mitenkään toisistaan, joten kaiken järjen mukaan tuon tulisi toimia. Uusi korttihan maksaa 2 euroa, joten jos ei tuo tunnu kamalan suurelta investioinnilta, niin suosittelisimme hakemaan vaikka R-Kioskilta uuden Ühiskaartin ja kokeilemaan sillä. 🙂

  • Moikka Hanna,

   raitiovaunusta voi ostaa lipun kuljettajalta, mutta tuo tulee nopeasti melko kalliiksi, sillä yhden matkan hinnaksi tulee 2€ (maksu vain käteisellä). Suosittelemmekin käyttämään Ühiskaartia.

   Terkuin,
   Tuomas

 19. Hei. Kuinka ostan ns ilmaiseen joukkoliikenteeseen tarkoitetun matkalipun tyttärelleni ? Asumme siis Virossa ja
  hänellä on paikallinen isikukoodi mutta ei ID cardia. Voiko esim R-Kioskeilta saada tällaisen kortin antamalla pelkän numerosarjan ?

 20. Minulla on Uhiskaart, mutta täytyykö minun esim ratikkaa vaihtaessa näyttää sirä koneelle eli se ottaa joka kerta maksu, vaikka ratikasta toiseen vaihtaessani, 10 minuutin välin? Silloinhan se tulee kalliiksikin. Eli onko maksetulla matkalla jokin aika kauanko se in voimassa kuten Helsinginjoukkoliikenteessä, 1t39 min?

  • Moikka Sirkka,

   joka kerta vaihtaessa ei tarvitse maksaa. Kun näytät kortin lukijaan, niin näet mihin asti lippu on voimassa. 🙂

   -Tuomas

 21. Hei!
  Saanko rautalankaversion kuinka ostetaan matkakortilla seuralaiselle matkalippu. Olemme kolme kertaa yrittäneet ja kertaakaan se ei ole onnistunut! Teidän ohjeissa lukee “systeemi toimii niin, että ensimmäisen lipun saa ostettua näyttämällä korttia lukijaan ja tämän jälkeen nuolinäppäimellä valitaan muiden matkustajien määrä ja painetaan OK. Ehkä hieman sekavat ohjeet, mutta ei sen masiinan käyttäminen niin vaikeaa ole”. Kysymys: miksi annatte “hieman sekavia ohjeita”?
  Viron kielisissä ohjeissa kerrotaan näin (luimme sitä vasta jälkeenpäin):
  Kinnitage lisapiletite ost, viibutades validaatori ees uuesti Ühiskaarti. Eli jos se teille pitää suomentaa, niin “vahvistakaa lisälippujen ostaminen heilauttamalla korttia uudestaan lukijan edessä”.
  Siis lisälippujen osto: kortti viedään lukijaan, valitaan nuolella lukumäärä (eli painetaan niin monta kertaa kuin on lisämatkustajia?), painetaan OK ja VAHVISTETAAN LISÄLIPPUJEN OSTO HEILAUTTAMALLA KORTTIA UUDELLEEN LUKIJA EDESSÄ. Tämä teiltä “sekavista ohjeista” jäi puuttumaan.
  Onnistuuko se näin?

  • Moikka Pasi,

   päätettiin että tehdään tästä oikein video… yritetään saada se sivuille tässä kesän aikana. Toivottavasti sillä saadaan selkeytettyä tätä. 🙂

 22. Kuinka paljon on minimi euromäärä, jonka kortille voi ladata?

  Jotenkin ymmärsin, että matka on ilmainen lapsille, jotka eivät ole vielä esikoulussa? Hmm onkohan siis keväällä 6-vuotta täyttäneen matka ilmainen, kun menee eskariin vasta syksyllä. Preschoolkids on hieman tulkinnanvarainen.

  • Moikka Anne-Mari,

   minimimäärästä ei ole varmaa tietoa, mutta tuskinpa tuohon yli 5 euroa on pakko kerralla ladata. 🙂
   Vironkielisillä sivuilla lukee “esikouluikäinen”, joten sanoisin että 6-vuotiaalle kannattaa ostaa lippu. Kuten sanoit, niin tuo on hieman tulkinnanvarainen, mutta suosittelen ostamaan lipun.

   -Tuomas 🙂

 23. Voiko Suomessa R-kioskeilla ladata jo olemassa olevalle Tallinnan Ühiskaart-korttiin rahaa/päivälipun? Entä Laivoilla?

  • Moikka,

   kyllä Ühiskaart kannattaa aina raitiovaunuun noustessa näyttää leimasinlaitteelle. Samalla näkee, että lippu on varmasti voimassa.

 24. Kortin käyttö oli tosi helppoa ja nyt on kortit olemassa seuraavaa reissua varteen. Helposti sai Ärrän mammalta päivälipun ostettua. Suosittelen.

 25. Korostakaa sitä että Ühistransport ei ole meille Tallinnassa vakituisesti asuville ja Tallinnaan veromme maksaville ilmainen. Kyse on vain ja ainoastaan liputtomasta julkisesta liikenteestä. Julkisen liikenteen kustantaa jokainen tallinnalainen verorahoineen.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän