Kolmisen vuotta sitten Tallinnan julkisen liikenteen lippusysteemiin tuli melkoisen suuria muutoksia, kun joukkoliikenne muuttui Tallinnassa pysyvästi asuville ilmaiseksi ja käyttöön otettiin Ühiskaart-kortit sekä uudet leimauslaitteet. Tähän tekstiin on koottu tärkeimmät jutut liittyen Tallinnan julkisen liikenteen lippujärjestelmään. Ühiskaart-kortteja voi ostaa 2 euron hintaan postikonttoreista, Selvereistä, R-Kioskeista, Autogrilli kioskeista sekä Tallinnan Stockmannilta. Samaisissa myyntipisteissä voitte myös ladata kortille rahaa. Kuljettajalta käteisellä ostettu yksittäislippu maksaa 2€ (alennusryhmät 1€), mutta Ühiskaartilla yksittäislippu maksaa 1.10€ (alennusryhmät 0.55€). Yhdellä kortilla voi ostaa maksimissaan 6 matkustajalle liput kerrallaan.  Ohessa lyhyt video lipunleimauksesta:
Päivälippuja voi edelleen ostaa etukäteen, mutta Tallinnan kaupungin ohjeiden mukaan myös koneesta voi periaatteessa ostaa päivälipun. Homma toimii niin, että jos matkustatte päivän aikana useamman kerran, niin kone yksinkertaisesti muuttaa kolmannen matkan kohdalla kertalipun päivälipuksi. Päivälippu maksaa 3€, joten ensimmäinen ja toinen kertamatka maksavat 1.10€, mutta kolmas enää 0.80€ ja loppupäivä ei sitten enää mitään. Tallinna Kortilla kaupungin julkisen liikenteen käyttäminen on ilmaista. Lisätietoa julkisen liikenteen lippusysteemeistä voitte katsoa Tallinnan kaupungin nettisivuilta.

33 KOMMENTIT

 1. kysymys
  Saako lentokentältä 5 päivän joukkoliikennelipun. Onko lipun hinta 6 euroa + kortin hinta 2 euroa?

  • Moikka,

   Tallinnan lentokentän R-Kioskilta voit ostaa Ühiskaartin sekä ladata samalla siihen 5 päivän joukkoliikennelipun. Hinta tuolle kortille on 2€ ja viiden päivän lippu taas maksaa tuon 6€. 🙂

 2. Hei, meillä on nyt ollut tänä kesänä kahdella reissulla tuo matkakortti, johon on ladattu rahaa. Olen toiminut tämän videon ohjeen mukaisesti, mutta kun olen yrittänyt ratikassa valita nuolesta kaksi matkustajaa, niin ei tapahdu yhtään mitään. Saan maksettua yhden henkilön matkan, mutta laite ei anna valita enempää. Osaatteko sanoa syytä tähän probleemaan? Onko korttini jotenkin “vääränlainen”? Miten tulisi toimia nyt?

  • Moikka Tarja,

   kiitoksia viestistäsi. Ainakaan meillä ei ole tiedossa, että nämä Ühiskaartit eroaisivat mitenkään toisistaan, joten kaiken järjen mukaan tuon tulisi toimia. Uusi korttihan maksaa 2 euroa, joten jos ei tuo tunnu kamalan suurelta investioinnilta, niin suosittelisimme hakemaan vaikka R-Kioskilta uuden Ühiskaartin ja kokeilemaan sillä. 🙂

  • Moikka Hanna,

   raitiovaunusta voi ostaa lipun kuljettajalta, mutta tuo tulee nopeasti melko kalliiksi, sillä yhden matkan hinnaksi tulee 2€ (maksu vain käteisellä). Suosittelemmekin käyttämään Ühiskaartia.

   Terkuin,
   Tuomas

 3. Hei. Kuinka ostan ns ilmaiseen joukkoliikenteeseen tarkoitetun matkalipun tyttärelleni ? Asumme siis Virossa ja
  hänellä on paikallinen isikukoodi mutta ei ID cardia. Voiko esim R-Kioskeilta saada tällaisen kortin antamalla pelkän numerosarjan ?

 4. Minulla on Uhiskaart, mutta täytyykö minun esim ratikkaa vaihtaessa näyttää sirä koneelle eli se ottaa joka kerta maksu, vaikka ratikasta toiseen vaihtaessani, 10 minuutin välin? Silloinhan se tulee kalliiksikin. Eli onko maksetulla matkalla jokin aika kauanko se in voimassa kuten Helsinginjoukkoliikenteessä, 1t39 min?

  • Moikka Sirkka,

   joka kerta vaihtaessa ei tarvitse maksaa. Kun näytät kortin lukijaan, niin näet mihin asti lippu on voimassa. 🙂

   -Tuomas

 5. Hei!
  Saanko rautalankaversion kuinka ostetaan matkakortilla seuralaiselle matkalippu. Olemme kolme kertaa yrittäneet ja kertaakaan se ei ole onnistunut! Teidän ohjeissa lukee “systeemi toimii niin, että ensimmäisen lipun saa ostettua näyttämällä korttia lukijaan ja tämän jälkeen nuolinäppäimellä valitaan muiden matkustajien määrä ja painetaan OK. Ehkä hieman sekavat ohjeet, mutta ei sen masiinan käyttäminen niin vaikeaa ole”. Kysymys: miksi annatte “hieman sekavia ohjeita”?
  Viron kielisissä ohjeissa kerrotaan näin (luimme sitä vasta jälkeenpäin):
  Kinnitage lisapiletite ost, viibutades validaatori ees uuesti Ühiskaarti. Eli jos se teille pitää suomentaa, niin “vahvistakaa lisälippujen ostaminen heilauttamalla korttia uudestaan lukijan edessä”.
  Siis lisälippujen osto: kortti viedään lukijaan, valitaan nuolella lukumäärä (eli painetaan niin monta kertaa kuin on lisämatkustajia?), painetaan OK ja VAHVISTETAAN LISÄLIPPUJEN OSTO HEILAUTTAMALLA KORTTIA UUDELLEEN LUKIJA EDESSÄ. Tämä teiltä “sekavista ohjeista” jäi puuttumaan.
  Onnistuuko se näin?

  • Moikka Pasi,

   päätettiin että tehdään tästä oikein video… yritetään saada se sivuille tässä kesän aikana. Toivottavasti sillä saadaan selkeytettyä tätä. 🙂

 6. Kuinka paljon on minimi euromäärä, jonka kortille voi ladata?

  Jotenkin ymmärsin, että matka on ilmainen lapsille, jotka eivät ole vielä esikoulussa? Hmm onkohan siis keväällä 6-vuotta täyttäneen matka ilmainen, kun menee eskariin vasta syksyllä. Preschoolkids on hieman tulkinnanvarainen.

  • Moikka Anne-Mari,

   minimimäärästä ei ole varmaa tietoa, mutta tuskinpa tuohon yli 5 euroa on pakko kerralla ladata. 🙂
   Vironkielisillä sivuilla lukee “esikouluikäinen”, joten sanoisin että 6-vuotiaalle kannattaa ostaa lippu. Kuten sanoit, niin tuo on hieman tulkinnanvarainen, mutta suosittelen ostamaan lipun.

   -Tuomas 🙂

 7. Voiko Suomessa R-kioskeilla ladata jo olemassa olevalle Tallinnan Ühiskaart-korttiin rahaa/päivälipun? Entä Laivoilla?

  • Moikka,

   kyllä Ühiskaart kannattaa aina raitiovaunuun noustessa näyttää leimasinlaitteelle. Samalla näkee, että lippu on varmasti voimassa.

 8. Kortin käyttö oli tosi helppoa ja nyt on kortit olemassa seuraavaa reissua varteen. Helposti sai Ärrän mammalta päivälipun ostettua. Suosittelen.

 9. Korostakaa sitä että Ühistransport ei ole meille Tallinnassa vakituisesti asuville ja Tallinnaan veromme maksaville ilmainen. Kyse on vain ja ainoastaan liputtomasta julkisesta liikenteestä. Julkisen liikenteen kustantaa jokainen tallinnalainen verorahoineen.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän