Kalamaja Kalmistuparktarjoaa vehreitä maisemia, leikkipaikkoja ja historiallisia muistomerkkejä. Aikanaan osana puna-armeijan tukikohtaa toiminut alue kertoo tarinaa Tallinnan menneisyydestä. Tämä rauhallinen keidas on ihanteellinen paikka rentoutumiseen ja kävelyretkille.
Kalamajan Kalmistuparkilla eli hautausmaapuistolla on pitkä ja monivaiheinen historia. Yli 400 vuoden ajan tällä paikalla sijaitsi hautausmaa, mutta toisen maailmansodan jälkimainingeissa se määrättiin tuhottavaksi. Puna-armeijan joukoilla oli tukikohta Kalamajassa ja niinpä tämä kaupunginosa eristettiin muusta Tallinnasta. Kalamaja kalmistun hävittäminen alkoi vuonna 1964, jolloin neuvostojohto alkoi siirrättämään hautakiviä muualle.
Päätös hautausmaan tuhoamisesta oli hyvin pitkälti poliittinen, sillä Kalamajaan oli haudattu pääasiassa virolaisia sekä baltiansaksalaisia, joiden joukossa oli myös Viron historian kannalta merkittäviä henkilöitä. Heidän hautakivensä eivät suinkaan menneet hukkaan, vaan niitä käytettiin muurien rakentamiseen satama-alueella ja muualla päin kaupunkia. Melkoisen räikeää hautarauhan rikkomista ovat neuvostojoukot siis harjoittaneet, mutta tuolloin ajat olivat mitä olivat.
Nykyään hautausmaan paikalla on kaunis kaupunkipuisto leikkipaikkoineen ja suihkulähteineen, ja ainoana muistutuksena menneistä ajoista toimivat hautausmaan ja haudattujen muistomerkit. Ohessa kuvia Tallinnan Kalamajan Kalmistuparkista niin syksyllä kuin myös keväällä.