Kalma Sauna on yksi Tallinnan vanhimmista saunoista ja paikassa onkin hyvin ainutlaatuista menneiden aikojen tunnelmaa. Vuonna 1928 Kalamajaan valmistuneen saunan sisätiloja on kunnostettu useampaan kertaan sitten 20-luvun lopun, mutta viimeisimmästä perusteellisesta remontista on varmaan jo kulunut tovi aikaa, sillä sisätilojen perusteella voisi melkein luulla olevansa Neuvostoliitossa. Juuri tämä asia tekeekin tästä saunasta hyvin mielenkiintoisen vierailukohteen, sillä se tarjoaa venäläistyylistä banyaa parhaimmillaan. Melkeinpä mikään ei ole uutta ja modernia, vaan kaikki vilvoittelutilan baarista pukukaappeihin ja suihkutiloihin ovat kuin menneiltä vuosikymmeniltä. Kunnon löylyt tuolta takuuvarmasti saa ja Kalma Saunaan voi myös tuoda mukanaan omat eväät, joita voi nautiskella vilvoittelutilassa.

Vaikka paikkaan aina silloin tällöin uskaltautuukin turisteja, niin kyllä suurin osa saunojista on paikallista porukkaa. Monilla on omat saunahatut, pyyhkeet, flip-flopit ja istuinalustat, jotka kannattaakin ehdottomasti tuoda mukanaan, sillä vaikka saunasta saakin muutamalla eurolla vuokrattua pyyhkeen, niin ovat nekin ehkä jo vähän parhaat päivänsä nähneitä. Sen sijaan Kalma Saunassa myynnissä olevat saunavihdat ovat kunnon kamaa, joten jos aikomuksena on saunoa oikein ajan kanssa, niin vihtaan kannattaa investoida muutama euro. Emme muutenkaan suosittele vain pyörähtämään tuolla, sillä sen verran paljon tuosta sisäänpääsystä joutuu kustantamaan.

Miesten- ja naisten saunojen hinnastot:
MIEHET:
Ma-To 10€ (eläkeläiset 10.00-15.00 6€)
Pe-Su 11€
NAISET:
Ma-To 8.50€ (eläkeläiset 10.00-15.00 6€)
Pe-Su 10€
Perhelippu (2 aikuista + 2 lasta):
Ma-To 22.50€
Pe-Su 25€
Tallinnan Kalma Saunassa tosiaan on erilliset puolet miehille ja naisille, joten uikkarit voitte jättää suosiolla kotiin. Miesten puolelta löytyy perinteinen puulämmitteinen sauna, uima-allas sekä höyrysauna. Naisten puolella ei ehkä ole ihan samalla lailla fiilistä, sillä uima-altaan lisäksi tuolta löytyy ainoastaan sähkölämmitteinen sauna. Lisäksi rakennuksessa on myös kaksi yksityiskäyttöön tarkoitettua saunaa, joista isomman vuokraaminen 6 ihmiselle maksaa 20€/h ja pienemmän 2 ihmiselle 14€/h. Lisätietoa voitte katsoa paikan nettisivuilta.
Kalma Saunan aukioloajat:
Ma-Pe 11.00-22.00
La-Su 10.00-23.00
Lue lisää: Tallinnan Aktiviteetit
Kalma Saunan sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän