Tartossa sijaitseva kylpylähotelli V Spa on tyylikäs ja viihtyisä kokonaisuus, johon kelpaa suunnata viettämään leppoisaa kylpylälomaa samalla Tarton keskustan ja vanhankaupungin nähtävyyksistä ja palveluista nauttien. V Spasta on lyhyt kävelymatka muun muassa ostoksille Kaubamajaan, Tarton läpi virtaavan Emajoen rannalle sekä Tarton yliopiston vanhalle päärakennukselle. Lisäksi kylpylähotellin yhteydessä toimii erittäin hyväksi todettu ravintola Joyce. Lisää voitte lukea ravintolaa käsittelevästä tekstistämme.

V Spa Hotelli Tartto 2172

Tarton reissua varten olimme varanneet V Spasta romantic deluxe roomin, joka ei missään tapauksessa tuottanut pettymystä. Tyylikkäästi sisustettu, avara ja omalla kylpyammeella varustettu hotellihuone tarjosi viihtyisän ympäristön ja levolliset yöunet meidän kahden yön reissulle. Huoneen varustukseen kuuluivat myös kaikki kylpyläreissua varten tarvittavat jutut, eli kylpyläpussi, pyyhkeet, kylpytakit sekä kylpytossut.

V Span kylpyläosasto osoittautui yllättävän laadukkaaksi kokonaisuudeksi, jossa riittää tilaa ja vaihtoehtoja rentoutumiselle. Erilaisia altaita löytyy porealtaasta ja isosta rentoutumisaltaasta lämpimään japanilaiseen altaaseen ja ulkoporealtaaseen. Lisäksi saunamaailmasta löytyy muun muassa höyrysauna, jääsauna, perinteinen sauna sekä turkkilainen hamam, ja jos saunomisen ja uimisen lomassa haluaa hieman loikoilla, niin tämä onnistuu hyvin suurella lasiseinällä varustetussa lepohuoneessa. Tuonne oli mukava ottaa mukaan kylpyläosaston baarista tilatut tuorepuristetut appelsiinimehut ja katsella alhaalla katutasolla ohi kiitäviä autoja ja jalankulkijoita.

V Spa Hotelli Tartto 2179

Jos jostain syystä tuntuu siltä, että vesi- ja saunamaailman tarjoamat fasiliteetit eivät riitä, niin aina voi ottaa vielä pienen upgreidauksen suolamaailmaan, joka maksaa 3 euroa henkilöltä. Kun pääsy vesi- ja saunamaailmaan sisältyi jo huoneen hintaan, niin ei tuo muutaman euron lisämaksu tuntunut kovinkaan korkealta. Jälkikäteen täytyy sanoa, että tuon lipun ostaminen oli hyvä sijoitus, sillä suolamaailmasta löytyi vielä uusia mielenkiintoisia juttuja. Hauskin kokemus oli varmaankin kuolleenmeren allas, jossa oli mukava nauttia rentouttavasta kellumisesta. Myös kaksi suolasaunaa olivat käymisen arvoisia paikkoja, ja vielä kun pääsimme toisessa osallistumaan saunarituaaliin, niin kaikin puolin tyytyväisenä poistuimme V Span kylpylästä. Seuraavana päivänä palasimmekin uudestaan ja vielä lähtöpäivänäkin oli pakko päästä aamu-uinnille. Tämä kylpyläosasto meni ainakin meidän kirjoissa ihan Viron parhaiden joukkoon, ellei jopa ihan sinne korkeimmalle korokkeelle.

Kylpyläosastolle on pääsy suoraan V Span kautta, mutta tänne on helppo tulla myös niiden, jotka eivät yövy hotellissa, sillä perille pääsee myös samassa kiinteistössä toimivan kauppakeskus Kvartalin kautta. Lisätietoa päivälippujen hinnoista voitte katsoa V Span nettisivuilta.

Joyce Ravintola Tartto 2198
Ravintola Joyce

Vielä kun tämän kylpylähotellin aamiainen oli herkullinen ja toimiva kokonaisuus, niin ei V Spata voi oikeastaan muuta kuin kehua. Tänne tulee varmasti lähdettyä toisenkin kerran, olipa sitten tarkoituksena kierrellä Tartossa tai ihan vaan nauttia kiireettömästä kylpylälomasta Viron virallisessa opiskelijapääkaupungissa. 🙂

Varaa Huone
– Booking.com

Kylpylähotelli V Span sijainti Tarton kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän