Rakveren linnan rauniot ovat varmasti kaupungin suurin nähtävyys ja rauniot ovatkin ihan käymisenarvoinen paikka. Linnassa viihtyy koko perhe, sillä kaikille löytyy varmasti jotain mielenkiintoista tekemistä. Paikassa voi muun muassa ihastella sisäpihalta löytyviä eläimiä (lampaita, hevosia ja vuohia) tai vaikkapa pelata linnan historiaan liittyvää tietovisaa. Tuolta löytyy myös paljon muuta mielenkiintoista tutkittavaa, mutta linnan kidutuskammio saattaa olla perheen pienimmille vähän turhan hurja paikka. Jos nälkä pääsee yllättämään tai muuten vaan haluaa ottaa pienen hengähdystauon alueen kiertämisestä, niin sisäpihalta löytyy baari/ravintola, jonka terassilta aukeaa upeat näkymät. Rakveren linnoitus onkin parhaimmillaan keväällä/kesällä, sillä talvella monet paikat ovat suljettuna ja pihamaalla olevat aktiviteetit pois käytöstä.
Rakveren Linna (1)

Ihan kiva tuolla on talvellakin käydä, mutta silloin tuolla joutuu tyytymään hieman rajallisempaan kierrokseen. Linnan muurilta aukeaa muuten hyvät näkymät Rakvereen, joten jos haluatte ottaa kuvia kaupungista tai muuten vaan käydä ihailemassa näkymää, niin kannattaa kiivetä koko matka ylös asti. Mäen päälle rakennetun Rakveren linnan historia on lyhykäisyydessään seuraava: kukoistuksen aika alkoi 1300-luvun puolivälin tienoilta ja päättyi 1600-luvun alkuun, jolloin puolalaiset vetäytyessään tuhosivat linnan.

Linnan Rauniot Viro 2019

Tarvas Patsas Viro 2292
Linnan edustalla seisova Tauno Kangron ‘Tarvas’-patsas on Baltian suurin eläinaiheinen patsas

Toukokuun alusta elokuun loppuun Rakveren linna on avoinna viikon jokaisena päivänä kello 10-19. Vielä syyskuussakin tuonne pääsee vierailemaan joka päivä klo. 10-18 ja lokakuussa keskiviikosta sunnuntaihin kello 10-16. Talvikaudella eli marraskuun alusta maaliskuun alkuun Rakveren linna on avoinna ainoastaan ryhmille, jotka tulee varata etukäteen. Maalis-huhtikuussa paikka on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin kello 10-16. Aikuisten lippu maksaa 9 euroa, opiskelijoiden 7 euroa ja perhelippu linnaan irtoaa 18 eurolla. Jos haluatte lukea lisää paikan historiasta tai suunnittelette vierailua, niin lisätietoa löytyy  linnan nettisivuilta.

Rakveren Linna (4)
Rakveren Linnan sijainti Viron kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän