Reseptilääkkeiden ostaminen suomalaisella reseptillä onnistuu nyt myös Tallinnassa ja muualla Virossa! Tämän palvelun oli tarkoitus aueta jo joulukuussa 2018, mutta käyttöönotto venähti reilulla kuukaudella. Täältä voitte lukea Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitoksen tiedotteen tästä.

Jatkossa reseptilääkeostokset voi siis käytännössä hoitaa halutessaan vaikka joka kerta Tallinnassa ja Virossa, mutta on hyvä muistaa ettei suomalainen resepti toimi automaattisesti ulkomailla. Ensin henkilön tulee kirjautua Omakanta-palveluun ja antaa siellä suostumuksensa sille, että reseptit avataan ulkomaalaisille apteekeille. THL on tehnyt tästä aiheesta myös hyvin selkeän opetusvideon, josta löytyy kaikki tarpeellinen tieto sitä varten, että seuraavalla Tallinnan reissulla voitte hoitaa reseptilääkeostoksenne tallinnalaisessa apteekissa. 🙂 Lisätietoa apteekkituotteiden hinnoista voitte katsoa aihetta käsittelevästä tekstistämme.

12 KOMMENTIT

  1. Hei, onko Virossa saatavissa Wegovy 2,4 mg x 4 pistosta?
    Mistä apteekista voi ostaa ja mihin hintaa?

  2. Hei, mitä maksaa (ja missä voisi käydä) rokottaminen apteekista reseptillä ostetuilla lääkkeillä Tallinnassa?

    • Raviminfo-sivuston mukaan Tallinnasta saa Atorvastatin 40 mg tabletteja 60 kappaleen paketeissa, ja hinta on noin 11,32€/pkt.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän