Russalka muistomerkki on todennäköisesti Tallinnan suosituin hääkuvien ottopaikka, johon varsinkin viikonloppuisin tulee useita vastavihittyjä pareja. Muistomerkki sijaitsee aivan Itämeren rannalla, josta aukeaa kauniit näkymät kohti avomerta ja Suomea. Pienenä maisemanpilaajana toimivat Tallinkin D-terminaalista lähtevät laivat, mutta joka tapauksessa patsasta kannattaa käydä katsomassa jos vierailette Tallinnassa ja erityisesti jos olette suuntaamassa Kadriorgin puistoon.
 Russalka Muistomerkki Tallinna 6

Muistomerkin historiasta kiinnostuneille vielä lyhyt tiivistelmä, että kuka sen on suunnitellut sekä miksi ja milloin se on tehty. Se on yksi Viron taideaarteista ja sen on veistänyt Amandus Adamason (1855-1929), joka on yksi Viron tunnetuimmista veistäjistä. Patsas valmistui vuonna 1902 Russalka-laivan muistoksi, joka upposi vuonna 1893 vieden 177 merimiestä mukanaan. Siinä lyhyt oppimäärä Russalkaa. 😉 

Russalka Muistomerkki Tallinna 63
Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Muistomerkin sijainti Tallinnan kartalla:

3 KOMMENTIT

  1. Joitakin suomalaisiakin oli mukana. Mm. konemestari, jos en väärin muista, nimeltään Andersson; korjatkaa, jos olen väärässä. Kiertämällä kaikki nimet, löytyy myös suomalaisia.

  2. moikka,
    kiitoksia kommentista. 🙂 Seuraava teksti ilmestyy vielä tämän viikon aikana ja toivomuksesi mukaisesti se käsittelee KUMUa! Hauksaa reissua Tallinnaan!

  3. Heippa,
    voisitkohan mahdollisesti käsitellä seuraavassa tekstissä KUMUa? Syyskuussa ollaan miehen kanssa lähdössä Tallinnaan ja tarkoitus olisi käydä KUMUssa joten olisi kiva kuulla sinun “versiosi” paikasta.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän