Tallinnasta löytyy kourallinen viiden tähden hotelleja, ja yksi näistä on vanhassakaupungissa sijaitseva Schlössle Hotel. Vuonna 2016 paikka avasi ovensa täysin remontoituna, ja halusimme käydä nyt katsomassa miten paikka on muuttunut, sillä muutaman vuoden takaisella visiitillä Schlössle ei tehnyt meihin kummoista vaikutusta. Tällä kertaa asiat olivat kuitenkin toisin, sillä hotelli on saanut upean uuden ilmeen, mutta uudistukset on kuitenkin toteutettu satoja vuosia vanhan rakennuksen historiaa kunnioittaen.

Jo vastaanottoon saavuttaessa tulee semmoinen fiilis, että nyt ollaan hieman paremman äärellä, sillä tarjolla on heti kättelyssä lasi kuohuviiniä (tai muu virvoke). Sillä aikaa kun henkilökunta hoiti huoneeseen kirjautumisen, niin aulan sohvalla oli mukava istuskella lasillisesta nautiskellen. Schlössle Hotellissa henkilökunta myös hoitaa laukut huoneisiin ja näyttää mitä mistäkin löytyy. Paikan palvelutaso onkin ehdottomasti aivan Tallinnan parhaimmistoa, jopa niin hyvää, että välillä tulee melkeinpä ylipalveltu olo. Toisaalta tästä pitää nauttia, sillä ainakaan allekirjoittaneet eivät ole ihan joka päivä tottuneet saamaan tämmöistä kohtelua. 🙂

Aivan kuten hotellin yleiset tilat, niin myös hotellihuoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja. Edellisellä visiitillä jäi semmoinen fiilis, että huoneet olivat yksinkertaisesti aikansa eläneitä, mutta nyt Tallinnan Schlössle  hotellin huoneet ovat ehdottomasti viiden tähden boutique hotellin tasoa. Huoneista löytyy muun muassa kylpytakit ja -tossut, vartalon- ja hiustenhoitotuotteita sekä aivan mielettömän mukava sänky. Harvemmin on tullut hotellissa nukuttua näin hyvin! Vaikka Schlössle Hotel sijaitseekin vanhassakaupungissa, niin ainakaan meidän huoneeseen ei kantautunut kadulta mitään ääniä. Tämä ei valitettavasti ole kaikkien hotellien kohdalla mikään itsestäänselvyys. Meidän henkilökohtainen suosikkijuttu oli kuitenkin ikkunan eteen rakennettu syvennys, joka toimi ikään kuin sohvana. Siinä tuli parin päivän aikana pötköteltyä useampaan kertaan. 🙂

Tallinnan Schlössle Hotellista löytyy myös ravintola sekä yksityissauna. Ensiksi mainittu jäi tällä kertaa kokeilematta, mutta sauna piti käydä tsekkaamassa. Se on hotellin asiakkaille ilmainen ja löytyy sisäpihalla sijaitsevan rakennuksen alakerrasta. Saunatiloista löytyy pukuhuone, kylpytakit ja pyyhkeet, joten tuonne ei tarvitse alkaa kantamaan mitään tavaroita huoneesta. Saunan yhteydestä löytyy siistit pesutilat ja myös kiuas tarjosi ihan mukavat löylyt. Joten jos Tallinnan reissulla iskee tarve päästä saunaan, niin tämä mahdollisuus kannattaa hyödyntää.

Tallinnan Schlössle Hotellin aamupala tarjoiltiin hotellin alakerrassa sijaitsevan ravintolan tiloissa, ja aivan kuten Schlösslen sisarushotelli Hotel St. Petersbourgissa, niin myös täällä on tarjolla kerrassaan erinomainen aamiainen. Tarjolla on muun muassa kuohuviiniä, reilu buffetaamiainen, erikoiskahveja sekä tilauksesta valmistettavia annoksia. Me lähdettiin tälläkin kertaa lettulinjalle, mutta tarjolla on myös esimerkiksi paistettuja munia ja munakokkelia. Summa summarum, Schlösslestä voi sanoa, että tämä on paikka, joka kannattaa kokea ei lukea.

Sen verran pramea paikka tämä on, ja myös hinnat ovat sen mukaiset, että ainakaan meidän lompakko ei kestä sitä, että tänne ihan joka kerralla majoittuisi, mutta toisaalta paikka soveltuukin ehkä paremmin hieman spesiaaleihimpiin tilanteisiin. Olipa kyseessä sitten kunnon itsensä hemmotteluviikonloppu tai vaikkka merkkipäivä, niin Schlössle Hotel tarjoaa takuu varmasti luksusta Tallinnan reissuun.

Varaa Huone
– Booking.com

Lue lisää: Tallinnan Hotellit
Schlössle Hotellin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän